Golfclub Houtrak

Topgolf Opleiding


Voor alle gevestigde en nog niet ontdekte talenten! “Discover your talent, be the best”

Nieuw in Nederland! Houtrak Golf Academy heeft een jeugdopleiding ontwikkeld om talent te begeleiden naar de top. Een compleet programma waarin topcoaches samenwerken op één locatie. Een totaal pakket aan begeleiding waarmee jeugdspelers nu leren presteren en worden klaargestoomd voor later.

Topcoaches Sander van Duijn, Floris Vos en Lip San Chong werken al jaren met talenten en topspelers. Zij hebben nu hun kennis en ervaring gebundeld en een krachtige structuur opgezet waarmee talenten en topamateurs zich kunnen ontwikkelen op alle voorwaarden om te kunnen presteren.

​Prestatiestructuur

Elke topprestatie is afhankelijk van veel verschillende factoren. In de Topgolf Opleiding op Golfclub Houtrak zijn deze prestatiefactoren uitgewerkt in 7 verschillende pijlers. Met de pijlers gecombineerd in één golfprogramma zorgen de topcoaches van de Academy dat talenten optimaal ontwikkeld worden. In de gehele begeleiding wordt veel samen getraind, want samen leer je sneller en maak je elkaar sterker. Het verschil naar de top zit voor het grootste deel in de begeleiding. Alles draait om een krachtige samenwerking tussen gespecialiseerde coaches in combinatie met ouders en betrokkenen. Als één team achter het talent! “Together Everyone Achieves More”

Wat onze topgolf opleiding bijzonder maakt?

• Iedereen in onze selectie krijgt een coachbudget.
• Totaal pakket aan begeleiding van trainingen tot aan het spelen van competitie en toernooien.
• Trainen met gespecialiseerde topcoaches die samenwerken op één locatie.
• Trainen en spelen bij de regerend landskampioen club van Nederland.
• Begeleiding met de meest geavanceerde apparatuur zoals 3D, Trackman en BodiTrak.

​Selectiedagen

Wij organiseren aan het eind van de zomervakantie twee speciale selectiedagen waarbij jeugdspelers een plek kunnen verdienen binnen de verschillende selecties van onze jeugdopleiding. Elke selectiedag bestaat uit een training waarbij verschillende oefeningen en testen worden gedaan. De testresultaten zullen samen met de mening van onze coaches en prestaties uit het verleden bepalend zijn voor toelating binnen onze jeugdopleiding. Ouders krijgen tijdens de selectiedag een presentatie met een uitleg en totaaloverzicht van onze jeugdopleiding. Na afloop van de dag krijgt elke jeugdspeler een selectierapport en coachadvies.

Categorieen 

​We hebben in totaal vijf verschillende selectiegroepen waarvoor jeugd in aanmerking komt. De groepen zijn gekoppeld aan leeftijd en niveau. Hierbij is het niveau wel altijd leidend. Dit betekend dat iemand van bijvoorbeeld 13 jaar met handicap 8,5 alsnog in aanmerking komt voor een hogere categorie. 

Categorie 1 : Jeugd van 6 t/m 12 jaar met weinig tot geen golfervaring
Categorie 2 : Jeugd van 9 t/m 12 met een handicap van maximaal 54
Categorie 3 : Jeugd van 12 t/m 15 met een handicap van maximaal 27
Categorie 4 : Jeugd van 15 t/m 21 met een handicap van maximaal 9
Categorie 5 : Jeugd van 15 t/m 21 met een handicap van maximaal 3

Inschrijven

Schrijf je (zoon of dochter) nu in voor de selectiedag van 26 augustus of 3 september door een mail te sturen naar info@houtrakgolfacademy.nl. Er hoeft maar aan één van de selectiedagen te worden deelgenomen. Vermeld bij de inschrijving: naam, geboortedatum, niveau en contactgegevens. Na inschrijving volgt een mail met nadere informatie.

Mededelingen: