Golfclub Houtrak


<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws & mededelingen


Bescherming van ons eigendom (golfbaan Houtrak)

Bescherming van onze eigendommen!

Iedere speler heeft het wel gezien.
Onze greenkeepingstaf heeft allerlei wit/groene hekjes in de baan gezet en op vele holes wintergreens voorbereid. Is niet iedereen even blij mee, maar dat doet de staf om onze eigendommen te beschermen en niet om de spelers te pesten.

We denken wel eens dat de greenkeepers toch alle tijd, materieel en mensen hebben om dat, wat wij kapot maken in deze kwetsbare periode, te herstellen. Maar niets is minder waar. Hier geldt ook: voorkomen is beter dan genezen. En we willen toch allemaal dat ons golftuintje mooi blijft en goed beschermd. Niet leuk om te zien maar gewoon noodzakelijk als we deze zomer weer een mooie baan willen hebben.

Regeltechnisch zijn er ook enkele gevolgen:

 1. De hekjes met de witte ketting zijn losse obstakels.
  Ze worden zo goed mogelijk zo geplaatst dat goede schoten niet worden afgestraft.
  Kom je er toch tegen aan, dan is er niets aan de hand. Net als bij het raken van een hark, een boom, een ballenwasser of een zitbank speel je de bal gewoon zoals hij ligt.
  En als het hekje in de weg zit mag je dat weghalen.
  [vergeet niet het hekje weer terug te zetten!]
 2. De niet in gebruik genomen wintergreen of de zomergreen op de hole waar een wintergreen in gebruik is, is volgens de regels een verkeerde green.
  Het is dus een beschermd gebied en dient te worden ontweken. Regel 25-3 is van toepassing.
  (Als de begrenzing van de wintergreen niet goed zichtbaar is, dan is de wintergreen altijd groter dan je denkt en ben je uiterst  voorzichtig.)

Vanzelfsprekend is het bovenstaande een open deur voor ons allemaal. Maar laten we afspreken, dat wanneer wij zien dat een andere speler niet zo voorzichtig met ons stukje eigendom omgaat, wij deze speler erop aanspreken. Dan blijft onze mooie baan ook in de toekomst beschermd en mooi.