Golfclub Houtrak


<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws & mededelingen


AM2PM Endurance Cup 2017

Vandaag was op Houtrak het AM2PM Endurance Cup kampioenschap. Een toernooi over 36 holes wat gespeeld werd op resp. 9 holes van geel, 9 van blauw, 9 holes van rood en 9 van oranje. Format foursomes, dus je speelt om en om in een team van twee. Samen met Bob  Wreesmann en in dezelfde flight met Ruud van der Meer en Eric Hoogenbosch begonnen wij op hole 12, dus blauw, geel, restant blauw, oranje, rood en tot slot restant oranje. Grappig om van de verschillende tees te spelen; vooral van oranje, want daarvandaan speel je heel soms je tweede slag, maar nooit een teeshot. Vanaf oranje komt ook bij diverse parren 4 het normaal onbereikbare water in play, dus je moet best wel een beetje opletten welke club je neemt. Het verwachtingspatroon vanaf oranje is, dat de eagles en birdies je om de oren gaan vliegen, maar dat valt dan toch weer enigszins tegen.

Wat ik enigszins moeilijk vind aan foursomes, met dat om en om spelen, is dat je ritme toch heel anders is plus daarbij de druk die je op je eigen schouders legt om jouw beurt extra goed te doen om je teamgenoot niet in de problemen te brengen. We vulden elkaar uiteindelijk goed aan.

Een verslag van elk van de 36 holes wordt zelfs voor de liefhebber te veel, maar in het kort: we speelden allebei niet geweldig, maar wisten toch op een  groot aantal holes te scoren, met name op de rode holes en laatste 5 holes van blauw. Oranje leek ons erg tegen te vallen, maar als je birdies verwacht, dan vallen par's tegen en we hadden uiteindelijk toch nog 17 punten op oranje. Ook de putts van 1 á 1,5 meter vielen vaak, wat een hoop opleverde.

Totaal resultaat 73 stableford punten, waarvan we zeiden dat het wel OK was, maar geen illusie voor de prijzen, want daarvoor moest je toch wel rond de 80 hebben. Dachten wij! Dan de prijsuitreiking: 3e plaats met 71 punten ...... waaaaaat??!!. 2e plaats: 72  punten ........ en dus zijn de speechen op de club en de schrijver van dit verhaal de kampioenen van de Endurance Cup 2017 !!

Buiten de eerste plek, was het sowieso een superdag om te golfen met een leuke groep mensen. En ondanks dat ik toch wel af en toe golf is 36 holes best veel en het lampje ging na de ronde vrij vlug uit.

Ook namens Bob, nogmaals dank aan de sponsor AM2PM en dus Jacco de Weerdt en aan de wedstrijdleiding Mary en Stella, die het weer fantastisch gedaan hebben. En nu ga ik even foto's sturen naar die kleine Canadese in de US en op mijn borst roffelen!
Paul van Mazijk