Golfclub Houtrak

{alt_text}

<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws & mededelingen


Derby op Dirkshorn

De 2e speeldag van de competitie reisden wij, Heren 5, af naar de kop van Noord-Holland. Door de 16-2 nederlaag van de week daarvoor tegen de jeugd van Rozenstein (een dubbeltje op z’n kant), voldoende getergd om zaken op orde te stellen; deze week moest er gewonnen worden.

Op Dirkshorn mochten we het opnemen tegen ons kleine broertje, ook wel bekend als de Amsterdamse. Een beter scenario kan je je niet voorstellen want van je kleine broertje verliezen gaat natuurlijk niet gebeuren. Hij kan misschien wel beter zijn, maar jij als oudere broer weet veel beter hoe je je kleine broertje kan plagen en hem daarmee op de kast kan krijgen. Bijvoorbeeld door zijn balletje tijdens de foursome in je tas te stoppen en daarna te vragen: “waar liggen jullie eigenlijk?” Gegarandeerd succes voor verbaasde blikken. Maar het blijft wel je kleine broertje, dus jewilt hem ook niet helemaal over de rooie krijgen en hem met 18-0 huilend naar papa en mama laten rennen om te zeggen dat je stom doet. Uiteindelijk hebben we de dag met een overwinning van 14-4 afgesloten.

We zijn weer back-on-track! De mannen van Dirkshorn zijn gewaarschuwd en zullen hun beste spel naar Rozenstein mee moeten nemen want er is nog van alles mogelijk.

Prettige pasen en tot over twee weken.

Bob Vredevoort
Captain Heren 5