Golfclub Houtrak


<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws & mededelingen


Handicart GPS-systeem

Sinds dit jaar heeft de Stichting Handicart landelijk alle handicarts voorzien van GPS hardware. Gefaseerd zal de komende weken de software geactiveerd worden op de Houtrak handicarts. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het G4 netwerk. De handicarts zijn dusdanig geprogrammeerd dat deze alleen kunnen rijden in gebieden van de baan waar geen schade aan kwetsbare gedeeltes aangericht kan worden. Wanneer je met een handicart de foregreen nadert, dan wordt automatisch de snelheid verlaagd en bij het bereiken van de foregreen stopt de handicart automatisch. Je kunt dan alleen nog maar achteruit rijden. Het verlaten van het Houtrak golfterrein met een handicart op eigen kracht is onmogelijk geworden. Bij evenementen zoals de Combicup kan deze restrictie tijdelijk softwarematig opgeheven worden.

Alle aanpassingen van snelheidsveranderingen zijn met een uitleg hoor- en zichtbaar op een scherm bovenin de handicart. Op dit moment geeft het scherm ook de afstanden aan naar de holes. Dit is een voorziening die de Handicart Stichting niet wil betalen aan de Engelse software supplier en komt te vervallen. (€10,- per maand per handicart).

De meeste schades aan handicarts worden veroorzaakt op de parkeerterreinen. Daarom wordt de snelheid van de handicarts verlaagd op de parkeerterreinen en ook op alle paden dichtbij het clubgebouw, waar veel golfers lopen. De Caddiemaster heeft direct inzicht waar alle handicarts zich bevinden en kan zien of na gebruik de handicarts goed worden opgeladen.

Baan activatie van de software en het “inplotten” van de baan wordt uitgevoerd door Wouter Creighton en Hans Kooper. Beide heren hebben een presentatie gevolgd bij de Handicart stichting en kunnen vooralsnog als enigen de software aan de Houtrak baan omstandigheden aanpassen. Alle aanpassingen gaan in overleg met de baancommissie en de greenkeepers.

De vaste handicart gebruikers en donateurs zijn reeds per mail in meer detail hierover geïnformeerd. Mochten er nog vragen en suggesties zijn, neem dan contact op met de heren Wouter Creighton en/of Hans Kooper.