Golfclub Houtrak


<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws & mededelingen


Handicart trofee

Geïnspireerd door 3 dagen kijken naar The Open op Royal Portrush GC in Noord-Ireland begonnen wij aan de Handicart Benefiet Wedstrijd.

De weercondities waren prima – beetje wind, zon, 20-22 graden. Gezellige flightgenoten, Marja en Eric Hoogenbosch. Weinig strategisch overleg van te voren, maar wij weten elkaars sterke en zwakke punten, na 24 jaren (samen) golfen. En dan heb je zo’n dag met z’n tweeën dat alles lijkt te lukken -  afslagen, in de baan, approaches en zelfs putten! En ook nog op hole 11 een birdie dankzij een prima afslag van Lex en een “strakke” putt van Anne, die de vlaggestok raakte (gelukkig!). Op hole 17 werd het wat minder en een belangrijke putt werd door Anne gemist, tot ongenoegen van Lex. Op hole 18 belandde de bal van Lex in de bunker en - dankzij het advies om “door te slaan” - kwam Anne in één keer uit de bunker! Eindscore: 42 punten en ook nog de wedstrijd gewonnen! Op 23 september gaan wij naar de regiofinale op Golfbaan Waterland bij Amsterdam.

Met 60 deelnemers en vele euro’s voor de Stichting Handicart opgehaald een zeer geslaagde dag. Veel dank aan Wouter Creyghton voor de organisatie van de wedstrijd en voor zijn werk als consul van de 13 handicarts op Houtrak (op naar de 14e !). Ook dank voor de sponsors van de lekkere “vloeibare” prijzen.

Het gebruik kunnen maken van een Handicart is voor iedereen op bepaalde momenten erg belangrijk, vandaar dat wij graag onze steun hieraan verlenen.

Anne en Lex Knip

P.S. Overigens heeft Shane Lowry The Open met -15 glansrijk gewonnen.