Golfclub Houtrak

{alt_text}

<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws & mededelingen


Goed begin Houtrak 2

Wederom goed competitie nieuws! Ook Heren 2 kwam met volle punten naar huis.

Heren 2 bestaat dit jaar uit Berend van Holthuijsen, Marc van Houdt, Rogier Mol (captain), Thomas Kolen, Joost Sol en Richard Chong. Na een zeer goed winterprogramma onder leiding van Sander was het team er klaar voor om goed uit de startblokken te komen. Op de Noord-Nederlandse (Glimmen) troffen zij Noordwijk 4. Noordwijk had een ervaren team van oud-Internationals naar Glimmen gestuurd voor de confrontatie.

De foursomes kwam het team goed door. Dat was direct de eerste verbetering ten opzichte van vorig seizoen. Het was heerlijk lunchen met een 4-2 voorsprong.

De singles begonnen spectaculair. De tegenstander van Berend (Michael Vogel) begon met eagle door een wedge uit te holen, een birdie op zijn tweede hole (hole 11) en een par op de moeilijke par 3 (hole 12). Berend kon het tij niet keren ondanks goed spel van zijn kant.

De overige singles gingen in de richting van Houtrak. Marc van Houdt en Rogier Mol wonnen vrij snel op respectievelijk hole 16 en op hole 13. Richard Chong koos er voor om in stijl af te sluiten. Op zijn 17e hole sloeg hij een wedge vanaf 100 meter binnen een meter om de pot af te sluiten. Thomas Kolen, de kersverse papa in het team, speelde steady en kon daardoor gaan kijken hoe zijn teamgenoot Joost Sol op de laatste hole nog een mooi punt binnen bracht door een goede par op de lastige par 3.

De eindstand werd vastgesteld op 13-5 in het voordeel van Houtrak.

Het aankomende programma ziet er als volgt uit:
- Op 9 april is Houtrak gastheer
- Op 23 april spelen we op de Pan de kraker tegen de Eindhovensche
- Op 30 april spelen we op de Eindhovensche tegen de Noord-Nederlandse
- Op zondag 7 mei spelen we op Noordwijk tegen de Pan

We willen ook de andere teams veel succes wensen bij de aankomende wedstrijden.

Met sportieve groet,
Rogier Mol