Golfclub Houtrak

{alt_text}

<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws & mededelingen


Heren Senioren 3 poulewinnaar

De eerste dag waren we gastheer en gelukkig had de weken voordat de competitie begon de zon goed geschenen, waardoor de baan mooi droog en het gras mooi aan het groeien was. Ook de greens waren weer goed. Omdat we gastheer waren konden we goed kijken hoe de verhoudingen lagen binnen de poule.

De week daarop was het voor ons spelen geblazen op de Haarlemmermeesche golfclub. Onze tegenstander was Rozenstein 1. Na een voorsprong van 4-2 viel het muntje in de singles toch helaas de verkeerde kant op en verloren we met 12-6. Dus werk aan de winkel.

De week erna op Rozenstein tegen de Noordwijkse. Deze wedstrijd werd gewonen met 15-3. Tijdens het diner werd al opgemerkt dat we mooie greens en fairways hadden gezien, maar dan op de televisie. Maar goed, de eerste punten zijn binnen.

De 3e wedstrijd werd gespeeld op de Kennemer tegen de Haarlemmermeersche. Op de Kennemer spelen is natuurlijk geen straf, maar de greens waren niet best. Deze wedstrijd wonnen we, na een beginstand van 6-0, met 13-5. Weer 2 punten in de pocket. 

De laatste wedstrijd op de Noordwijkse tegen de Kennemer. We stonden met 4 matchpunten meer dan de Kennemer bovenaan en zouden aan een gelijkspel genoeg hebben, maar we gingen natuurlijk voor de winst. Na de greensomes stonden we met 6-0 voor, dus als we 2 singles met winst zouden afsluiten waren we al poulewinnaar. Maar we proberen er altijd het maximale uit te halen. De eindstand werd 14-4. En inderdaad zijn we poulewinnaar. 

Ook aan de kant van de degradanten was het nog werken geblazen. Hier trok de Haarlemmermeersche verrassend genoeg aan het kortste eind. Ze stonden op de 3e plek voordat we begonnen.

Ons rest nog een promotiewedstrijd op 19 mei tegen De Herkenbosche 1. Waar die gespeeld gaat worden is nog niet bekend. 

Ik wil mijn teamgenoten bedanken voor de gezellige dagen en hun inzet tijdens de wedstrijddagen. Ik wil ook nog onze rookie Kajo Metman feliciteren; hij heeft als enige al zijn partijen gewonnen. Mooi gedaan Kajo.

Sander en Jeroen wil ik ook niet vergeten te bedanken voor de trainingen.

En natuurlijk ons aller Babs van Vliet. Heeft altijd veel werk aan het regelen van alle info van de clubs waar gespeeld moet worden en rijdt weer naar alle uithoeken om de poulewinnaars van bosjes bloemen te voorzien; zo was Babs ook weer naar de Noordwijkse gereden. Top weer Babs. Dank je wel. 

Team captain
Henk van Ewijk