Golfclub Houtrak

{alt_text}

<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws & mededelingen


Herendag Programma

Het programma voor de HerenWoensdag voor het seizoen 2019 – 2020 is bekend en via deze link in te zien. Voorts is deze te vinden op de website onder "Commissies" – "Herencommissie" bovenaan. Er zullen ook wat hard-copy exemplaren op de wedstrijdtafel beschikbaar zijn.

Op twee woensdagen in de maand kunnen we gelijktijdig van hole 1 en hole 10 starten. De eerste start op beide holes is om 9:28 uur en de laatste start op hole 1 om 10:56 uur en op hole 10 om 10:40 uur. Hierdoor hoeven de spelers uit de eerste flights niet zo lang te wachten tot de prijsuitreiking. Op de andere dagen starten we van hole 1 tussen 9:28 t/m 12:08 uur en op matchplaydagen t/m 12:32 uur.

Zoals gebruikelijk openen we het seizoen met een gezamenlijke lunch op woensdag 6 maart a.s., voorafgegaan door een teamwedstrijd over 9 holes. De lunchbijdrage is € 10 (inclusief wedstrijd­bijdrage). Men kan zich hiervoor opgeven door uiterlijk maandag 4 maart een mailtje te sturen aan Wouter Creyghton of door bij inschrijven "horeca" aan te vinken.

Dit jaar hebben we de uitwisseling met Noordhollandse (Sluispolder) reeds vastgelegd (3 en 17 juli) en zijn we nog op zoek naar een andere club. Een uitwisseling met de Amsterdamse is nog onzeker. Er zullen binnenkort op de woensdag lijsten circuleren waarop men zich voor deze wedstrijden kan opgeven; anders weer een mailtje naar Wouter Creyghton. Bij overtekening zullen de personen die zich slechts voor één wedstrijd opgeven voorrang krijgen.

De Vriendendag (FBBB) zal op 4 september tijdens de clubweek gespeeld worden. De Battle of the Sexes, de wedstrijd met/tegen de Damesdag, staat vooralsnog gepland op donderdag 10 oktober (dames van rood en heren verplicht van geel). Dit jaar wordt deze georganiseerd door de dames, die natuurlijk uit zijn op een revanche.

De maandbekers worden over het algemeen op de 3e woensdag in de maand gespeeld (alleen in juli een week eerder vanwege de uitwisseling). Met deze wedstrijden zijn punten te verdienen voor het klassement van de Race to Houtrak. Voor dit klassement tellen de 6 beste puntenscores van alle op Houtrak in het zomerseizoen gespeelde Q-wedstrijden; de beste 85 in het klassement strijden op 20 oktober om de titel “Stableford kampioen van Houtrak”. Het reglement is op de website te vinden.

De poulewedstrijden voor de matchplaycompetitie worden op de 4e woensdag van de maand gespeeld. Voor de matchplaycompetitie kan men zich opgeven via de inschrijflijst op de komende woensdagen of via een mailtje aan Harm van Oeveren. Daarbij wel graag een eventuele verhindering op één van de competitiedagen vermelden, zodat daarmee bij de indeling rekening gehouden kan worden.

Ook dit jaar zal er van alle Q-wedstrijden een bruto- en netto-eclectic klassement worden bijge­houden. Daarbij wordt gekeken wie er over het hele zomerseizoen tijdens alle Q-wedstrijden de beste totaal score realiseert met zijn beste resultaat op elk van de 18 holes. Er is een bruto­klassement (zonder handicapverrekening), en een nettoklassement (met handicapverrekening). Voor het brutoklassement tellen alleen de scores gespeeld van de gele tees; voor het nettoklassement komen scores van alle tees in aanmerking. Voor een (netto-)bogey krijgt men 1 punt, voor een (netto-)par 2 punten, een (netto-)birdy 3 punten, etc. Bij gelijke eindscore in het brutoklassement wint degene die de minste wedstrijden heeft gespeeld en in 2e instantie de meeste birdies en in het nettoklassement wint de lagere handicapper. Om de overwinning in het brutoklassement zal onge­twijfeld vooral door de lagere handicappers worden gestreden, maar het nettoklassement zal waar­schijnlijk een prooi worden voor de hogere handicappers. Dus kijk steeds op welke hole nog een goede score ontbreekt en probeer deze hole in de eerstvolgende wedstrijd met succes aan te vallen.

We hopen er weer een gezellig en sportief seizoen van te maken.