Golfclub Houtrak

{alt_text}

<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws & mededelingen


Houtrak vs Kleiburg 2

Zondag was het zover, de laatste speeldag. Een beetje vergelijkbaar met die van Ajax, want op punten waren we al niet meer in te halen en op onderling resultaat al kampioen.

Maar om duidelijk te maken dat er maar één team de beste in de poule was, werd voldaan aan de sportieve verplichting omdat de uitslag bepalend was voor de andere teams. Het moet gezegd worden dat de druk er een beetje af was en ook daarmee de spanning in de partij(en). In de eerste foursome die ik samen met Paddy speelde, stonden we geen moment Up. Iets te makkelijk en niet helemaal geconcentreerd kwamen we veelal 1 down dan weer square, 1 down enzovoort om de 15e te verliezen en met 2 down op de 16e te beginnen. Maar toen ging het vizier even op scherp en werden de volgende 3 holes gewonnen om met 1up de 18 te verlaten. In de 2e foursome hadden Martijn en Mark een beetje hetzelfde probleem en verloren helaas met 2&1. Dirk en Menno daarentegen maakten het keurig met 5&4 af om de ochtend met 4-2 voorsprong af te sluiten.

In de middag werd het niet veel anders en verspeelden we slechts 2 puntjes door 2 singles te halven. Met de overwinning van 14-4 op de laatste dag hebben we duidelijk gemaakt dat er geen discussie was wie er kampioen moest worden.

De ontlading was dit jaar absoluut minder, maar we zijn zeker niet minder trots dat we het wederom gepresteerd hebben om in een opeenvolgende jaar kampioen te worden. En dan komt dat moment waar je eigenlijk op wacht: De bloemen uit de handen van Babs, die namens de club ons kwam feliciteren met het kampioenschap. Dat blijft een prachtig moment dat ook de andere clubs niet ontging. Sterker nog, twee captains kwamen daarna verhaal halen wie deze dame was waar we de bloemen van kregen. Ik gaf aan dat Babs een beetje onze moeder van de competitieteams is en al jarenlang namens de club de bloemen uitreikt bij een kampioenschap.

“Wat mooi dat dat geregeld wordt, dat moeten wij ook maar eens gaan introduceren” was de reactie. Een mooier compliment als club kan je denk ik niet krijgen.

Het was weer een mooi competitiejaar en er rest mij niets anders te zeggen dan:

OP NAAR DE EERSTE KLASSE,

WZHWZDB!!!

Was getekend,
Bob Vredevoort
Captain Heren 5 van
Paddy Reardon, Titus Bos, Martijn Bedaux, Mark Beekman, Dirk van Duijn en Menno van den Berg.