Golfclub Houtrak

{alt_text}

<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws & mededelingen


Houtrak 5 vs Rozenstein 3

Eindelijk, vanaf november gewacht totdat het competitie geweld weer losbarst, maar we zijn dan nu eindelijk van start. Na een waanzinnig trainingsweekend met het team in België, het weekend voorafgaand aan de competitie, vol goede moed afgereisd naar golfclub Kleiburg in Brielle. Dat ligt niet onder de rook van Amsterdam maar midden in de rook van de raffinaderijen. MIJN HEMEL WAT EEN LUCHT HANGT DAAR.

Anyway, de eerste competitie dag schijnt een dingetje te zijn voor heren 5. De afgelopen twee jaar was de uitslag 16-2 en 15-3 in het voordeel van de tegenstander. Daar moest nu een einde aan komen. Afgelopen zondag stond Rozenstein op het programma waar we 2 jaar geleden 16-2 tegen gespeeld hadden. Dat gaat niet nog een keer gebeuren en met de nieuwe aanwinsten in het team (Paddy Reardon en Titus Bos) moet het zeker gaan lukken. Ondergetekende ging met Paddy als eerste foursome de baan in en het leek wel of het dilemma van de eerste speeldag weer begon op te spelen. Na 9 holes stonden we slechts 3 down waar het makkelijk 6 had kunnen zijn. Geen fairway geraakt geen green in regulation. Wel veel bos, bunkers en water. Uiteindelijk terecht met 4&3 eraf. Nu maar wachten op de anderen. TOP! Twee winst partijen, we hebben nu al meer punten dan de afgelopen twee jaar verzameld.

Tijdens de lunch weer even alles op scherp gezet en met volle overtuiging de singles in. Dit mogen we niet uit handen geven. En gelukkig liep het in de middag allemaal een stuk beter. Ik mocht als eerste single tegen een oude bekende beginnen en dat werd een mooi gevecht. Na 4 holes stond ik 2 down, na 9 holes 1 up om uiteindelijk AS te beginnen op de 16e. Door wat pech (en achteraf niet de slimste keuze) 1 down naar 17 waar we allebei een goede halve maken met par. Op de 18e par 5 heb ik een birdie put van 8 meter om de wedstrijd te halven, maar het geluk zat niet aan mijn zijde. Met een horseshoe blijft de bal op de rand van de hole liggen en Job maakte zijn par put van 1,5 meter om de match te winnen met 1 up. Gelukkig zag ik achter mij al wat teamgenoten door de baan lopen met opgeheven hoofd. Al snel hoor ik: 6&5 gewonnen, 2&1 gewonnen, achter ons staan ze ook bijna allemaal up. Dat ziet er goed uit. Uiteindelijk winnen we 4 singles en verliezen we er twee om de dag met 12-6 te winnen.

De eerste stap naar een nieuw kampioenschap is gezet. Volgende week op papier de sterkste tegenstander op de mooiste baan in de poule U.G.C De Pan (ja, de mooiste). Aan de sfeer in het team zal het niet liggen dus ik verwacht voor volgende week ook weer een positief bericht.

Was getekend,
Bob Vredevoort Captain heren 5 van:
Paddy Reardon, Titus Bos, Martijn Bedaux, Mark Beekman, Dirk van Duijn en Menno van de Berg