Golfclub Houtrak

{alt_text}

<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws & mededelingen


Verslag Houtrak- en Halfwegbeker

Afgelopen zaterdag werd er op Houtrak weer gestreden voor de broodnodige punten voor het allround time4golf klassement voor zowel de Halfwegbeker (allround-golfer) als de Houtrakbeker (lage handicapper). Om 10.00 uur sloegen de eerste 3 van de 55 golfers die zich hadden ingeschreven voor deze wedstrijde,n af op hole 1. Een punt van aandacht blijft dat men zich op tijd inschrijft voor de wedstrijden. Voor ons als wedstrijdleiding is het vervelend als wij mensen op de dag zelf moeten teleurstellen.

Door creativiteit van Bob konden zowel Casper Hartog als Peter Toen, normaal Halfwegbekerspelers, zich nu meten met de lage handicappers uit de Houtrakbeker. Uiteraard buiten mededinging, maar de heren gaven aan dat de ronde zeer leerzaam was.

Het deelnemersveld was content met het weer, rond de 20 graden Celsius met wind uit het zuidwesten en dit zorgde voor goede speelcondities in de baan. Daarnaast was goed te zien dat de regen van de afgelopen dagen de baan goed had gedaan met mooie, snelle, groene greens. Een welgemeend compliment namens alle deelnemers aan het team van greenkeepers. De bunkers zorgden echter voor een andere uitdaging met nat zand en wat verdwaalde plassen water. Ondanks de staat van de bunkers willen wij de deelnemers toch verzoeken om de etiquette van het aanharken te blijven hanteren. Dat voorkomt dat u er een nog grotere uitdaging van maakt voor de spelers die na u zijn gestart.

Desalniettemin speelden veel spelers op hun handicap of in de buffer, kortom, een fijne qualifying kaart die voor de meeste wedstrijden noodzakelijk is. Op Houtrak geldt namelijk voor deelname aan de wedstrijden dat u 3 qualifying kaarten speelt in 14 maanden. Aangezien de meeste wedstrijden qualifying zijn, verzekert u zich vanzelf van de 3 noodzakelijke kaarten als u blijft deelnemen aan de wedstrijden.

Rond 17.00 uur kwam de laatste flight van de Houtrakbeker binnen en kon de wedstrijdleiding de prijsuitreiking gaan voorbereiden. De prijzen bestonden uit een fles wijn voor de nearies, gesponsord door het horeca team van Bart. De prijzen voor de winnaars waren tegoedbonnen met een geldbedrag dat besteed kan worden bij de proshop op Houtrak.

De nearies waren met recht een uitdaging, aangezien met de wind een juiste clubkeuze van essentieel belang was. Bij de Halfwegbeker gingen de nearies naar Mui-Ling Wang en Antoine Steeghs. Bij de Houtrakbeker werden de nearies gewonnen door Yvonne van Heijningen-de Rosa Spierings en Peter Ogden.

Uitslag Halfwegbeker top-5:
1. Gabriëlla van den Berg-Gies
2. Thomas Akyurek
3. Antoine Steeghs (Birdie op hole 14)
4. Senna Koolen
5. Kees de Mooij.

Uitslag Houtrakbeker top-5:
1. Peter Marsden (Birdies op hole 13, 14 en 18)
2. Guy Sayers
3. Peter van den Bor(Birdie op hole 7)
4. Madelene Nydahl (Birdie op hole 17)
5. Ghislane Rootinck (Birdies op hole 8 en 17).

Op het Instagram-account van Houtrak, gc_houtrak, zijn foto’s van de wedstrijd gepubliceerd. André van Eenennaam beheert sinds kort het Instagram account en zal geregeld foto’s publiceren. Kortom, volg Houtrak op Instagram en like de foto’s.

Zondag 9-juli is de derde editie van deze wedstrijden, dus houdt die dag alvast vrij in uw agenda. Zeer binnenkort kunt u zich inschrijven.

Namens de wedstrijdleiding bedankt voor een mooie dag!
Wesley Haas
Lid wedstrijdcommissie