Golfclub Houtrak

{alt_text}

<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws & mededelingen


Matchplaycompetitie Herendag

Ook dit zomerseizoen wordt er weer een Matchplaycompetitie georganiseerd bestaande uit een poulefase en een afvalfase. De poulefases worden gespeeld op de 4e woensdag van de maanden maart t/m juli. De 4 afvalrondes (kruisfinales t/m finale) zijn over de maanden augustus en september verdeeld op dagen dat er geen sprake is van een maandbekerwedstrijd of uitwisseling. 

Er wordt in principe gespeeld van de "Gele Tees NZ", tenzij deze Tee/Course niet bespeelbaar is. Indien de tegenstander akkoord is kan één (of beide) speler(s) van een andere tee spelen. Er wordt bij Geel NZ gespeeld met 7/8 van verschil in Exact Handicap (is een nauwkeuriger variant op 3/4 van verschil in Playing Handicap); bij andere kleuren tees wordt gespeeld met 3/4 van verschil in Playing handicap.

Er wordt uitgegaan van 10 poules met 5 deelnemers, waarbij een ieder éénmaal tegen elkaar speelt. Er zijn 6 poules met lagere handicappers en 4 poules met hogere handicappers (grens ongeveer 20). Poulewinnaar is degene met de meeste wedstrijdpunten (2 punten bij winst en 1 punt bij A/S). Bij gelijk eindigen in de poule geldt eerst het onderlinge resultaat en indien dit geen uitkomst biedt, dan telt het "aantal holes up" en vervolgens "aantal holes te gaan" van de onderlinge resultaten van de gelijk geëindigde spelers. De winnaars van de poules met lagere handicappers spelen kruisfinales tegen de nummers twee van andere "lage" poules c.q. winnaars van de poules met "hoge" handicappers. De winnaars van de kruisfinales gaan naar de kwartfinale vanwaar volgens een afvalsysteem de halve finales en finale worden gespeeld. 

Alle wedstrijden worden in principe gelijktijdig gespeeld op de aangegeven wedstrijddagen. Bij verhindering dient men de tegenstander tijdig te informeren en met hem een andere speeldatum af te spreken die moet liggen vóór de officiële speeldatum van de volgende ronde (geldt niet voor de eerste ronde); dit hoeft niet per sé een woensdag te zijn. Indien dit niet lukt of men is zonder bericht afwezig, dan verliest de afwezige speler de wedstrijd met 2 / 0 (in de uitslagen aangegeven in blauw). Een speler die minder dan 3 wedstrijden speelt, wordt uit de competitie genomen en de eventueel al gespeelde wedstrijden worden geschrapt. Het is aan te raden van te voren met de tegenstander af te stemmen of men vroeg of laat wil spelen, zodat voorkomen wordt dat iemand bijna de hele ochtend op zijn tegenstander moet wachten.

De wedstrijdindeling, uitslagen en standen zijn steeds te vinden op de website onder "Commissies - Herencommissie". Inschrijven kan op het inschrijfformulier op de wedstrijdtafel van de Herenochtend, of via een mailtje aan Harm van Oeveren. In beide gevallen graag eventuele verhinderingen voor één van de MP-wedstrijddagen aangeven, zodat daarmee bij de indeling (zo veel mogelijk) rekening kan worden gehouden.