Golfclub Houtrak


<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws & mededelingen


NGF Voorjaarswedstrijd prooi voor Anne Sterre!!

"Ik ga er altijd voor!" Deze strijdlustige manier van spelen typeert meteen haar vertrouwen! En waarom niet? Altijd geprepareerd met een gameplan op zak, maar terughoudend spelen, dat is het niet voor Anne Sterre. 

De voorjaarswedstrijd van de NGF was de eerste wedstrijd die gespeeld kon worden. Locatie Golfclub Toxandria in de buurt van Breda. Een heerlijke bosbaan, mooie snelle greens en heerlijk golfweer. Namens Houtrak speelden in het herentoernooi mee: Frank van Hoof, Mike Korver, Ronnie Giezen, Tom Steward, Rogier Mol, Max Schreuder en Caspar Gevaerts. In het damestoernooi waren dat: Anne Sterre Den Dunnen, Eva Nijenhuis, Nikki Hofstede, Deborah Ruurs, Florence Brugmans en Roos Nijenhuis. De scores liepen hier en daar wat uiteen, wat natuurlijk ook best logisch is. Eerste wedstrijd, beetje onwennig in deze gekke tijd en voor sommigen ook de druk om te laten zien wat je in je mars hebt. Frank van Hoof kwam als beste uit de startblokken met een keurige ronde van 70, twee slagen onder par. Op dag twee volgde een ronde van 73 om als beste Houtrakker bij de heren op -1 te eindigen, goed voor een gedeelde 8ste plaats. 

Bij de dames was het Anne Sterre, die op de eerste dag een steady rondje level par 72 binnenbracht. Maar daar neemt deze 16-jarige dame geen genoegen mee. Zeker niet als andere meiden flink onder par knallen! Romy Meekers ging mooi aan de leiding na een eerste ronde van 68, vvier slagen beter dan Anne Sterre. Dus wat te doen de volgende dag? Juist, er gewoon vol voor gaan. Met vader als altijd "op de tas" ging ze er tegenaan, en hoe!! Goed spel, ver van de tee en het beste voor het laatst bewaard, brengt ze een score van maar liefst zes onder par binnen. Een superronde van 66, zeven birdies op de kaart, waar ook nog wel vermeld mag worden dat ze er vier maakt op de laatste vijf holes! Om haar caddie te citeren: "het was om te smullen". Opmerkelijk was de situatie op de 17e hole, een par-5, lastig diep bunkertje links naast de green. Anne Sterre slaat haar tweede bal bijna perfect, maar helaas net te veel links en eindigt in de bunker. Nu is het momenteel zo dat ten gevolge van de coronamaatregelen er niet mag worden geharkt in de bunkers en er ter compensatie geplaatst mag worden. Maar wat doe je als je bal eigenlijk wel goed ligt? Dan speel je hem gewoon, "as it lies", en ga je de bal niet nog iets beter neerleggen. Dat is grote klasse!! En wat doe je daarna? Een up&down maken voor birdie... .en door naar 18 om die laatste hole in stijl af te sluiten met de winnende birdie! 

De laatste flight speelde achter haar en dat zal wel even slikken zijn geweest toen daar bekend werd wat  er in de ene laatste flight was gepresteerd. Maar respect alom. 

Anne Sterre, namens Houtrak van harte gefeliciteerd met de eerste winst van 2020! Wie weet wat er nog meer gaat gebeuren, maar we hebben er vertrouwen in! Geniet ervan, en hopelijk tot snel op Houtrak! 

Namens TeCo Houtrak,
Titus Bos

Uitslag Dames
Uitslag Heren