Golfclub Houtrak

{alt_text}

<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws & mededelingen


Update NGF Competitie 2019

De NGF Competitie 2019 is alweer een aantal weken onderweg en langzaam maar zeker wordt duidelijk welke teams kans maken op poulewinst, promotie of kruisfinales, maar helaas ook misschien degradatie… Zoals wellicht bekend speelt Houtrak mee in vele categorieën met maar liefst 27 teams in totaal. Van Jeugd tot Senioren, dames en heren, en dan ook nog eens met vertegenwoordigende teams in bijna alle hoogste klassen. Dat het dan soms mee zit, maar ook wel eens tegen zit, is natuurlijk logisch. Maar ook dit jaar gaat het wat betreft onze dames en heren in de Hoofdklasse lang niet gek!

Heren 1 is de afgelopen 2 jaren landskampioen geworden en staat er op dit moment weer goed voor. Na 5 wedstrijden te hebben gespeeld, waarvan 4 gewonnen, staan de mannen van Sander van Duijn op een 3e plek in de poule. Zij hebben nog steeds zicht op een plaats in de kruisfinales, maar dan moeten ze geen steekjes laten vallen. Gezien de ervaring van dit team kunnen wij ervan uitgaan dat de focus optimaal zal zijn!

Dames 1 sprak voorafgaand aan de competitie de ambitie uit de kruisfinale te halen en zoals het ernaar uitziet lijkt dit ook te gaan lukken! Na een bloedspannende middag op de Rosendaelsche Golfclub wisten de (jonge) dames directe concurrent Amelisweerd op een gelijk spel te houden en daarmee deed het team onder leiding van Floris Vos hele goede zaken! Met nog 1 wedstrijd te spelen zou de doelstelling zomaar gehaald kunnen worden, al moet er dan nog wel op Noordwijk van de Rosendaelsche worden gewonnen, maar die mogelijkheid is zeker aanwezig!!

Behalve dat wij als sportclub de lat hoog leggen, waar dat mag worden verwacht, spelen vele leden echter ook competitie voor de gezelligheid. Toch proberen alle teams wel zo goed mogelijk voor de dag te komen. Ons 2e en 3e herenteam spelen in de reserve hoofdklasse en wisten van tevoren al dat ze hun borst zouden kunnen gaan natmaken. Heren 2 heeft in de poule de eerste plek moeten laten aan een superieur Heren 2 van de Eindhovensche. In een onderling duel voor de eerste plek moesten onze mannen helaas het hoofd buigen. Heren 3 zit in een zware poule en heeft een klein wondertje nodig om degradatie tegen te gaan. Een aantal teams lijkt echter te kunnen promoveren. Zo staat heren 6 er goed voor. Na hun wedstrijd tegen de Haarlemmermeersche lijkt de eerste plek voor het grijpen en ook directe promotie naar de eerste klasse. Leuk te vermelden is dat in dit team 2 jonge debutanten meespelen en nog wel op de eerste 2 singles. En ook zij pakken punten! Goed bezig boys! Heren 5 heeft na 3 wedstrijden nog de volle buit, en zelfs een dik verlies in de laatste wedstrijd zal de eerste plek in de poule niet meer in gevaar brengen gezien het grote verschil in partijpunten. Zodoende is het kampioenschap al een feit, en dus ook de promotie naar de eerste klasse! Gefeliciteerd mannen! Heren 7 heeft al punten gepakt en zal zich netjes handhaven. Dat is hartstikke keurig na de promotie naar de 2e klasse van vorig jaar! Ook de heren van het 4e spelen een klasse hoger, dankzij de knappe promotie van heren 5 vorig jaar. Handhaven in de 1e klasse zit er zeker nog in!

De dames zijn dit jaar naast 2 teams in de standaardklasse en 2 teams in de damesdinsdagklasse ook met een team vertegenwoordigd in de zondag-27 holes klasse. Dit nieuwe team, met een aantal nieuwe speelsters, ging voortvarend van start met een eerste gewonnen wedstrijd, maar moest daarna 2 keer het hoofd buigen. De laatste wedstrijd werd weer gewonnen. Resultaat: een mooie derde plek! Dames 2 begon weliswaar met een nederlaag tegen een sterk Hilversum, maar herpakte zich sterk met 2 overwinningen! Mocht Hilversum een misstapje maken, wellicht zit er dan nog wat moois in, maar handhaving is in ieder geval een feit. Het eerste dames-dinsdag zal nog even bij de les moeten blijven om niet laatste te worden, maar dat zal niet makkelijk worden. Het 2e dames-dinsdag team zal in een onderling duel met Broekpolder gaan uitmaken wie de rode lantaarn mag dragen aan het einde van de rit. Het zou een mooie afsluiting van de competitie zijn als zij op de laatste dag de punten pakken!

Aangezien de seniorencompetitie wat later is begonnen dan de anderen is het op dit moment nog niet al te makkelijk aan te geven wat de situatie is.

Wel is duidelijk dat Dames Sr 1 nog alles in eigen hand heeft. Er is weliswaar een keer gelijk gespeeld, maar bij winst op nummer 1 Noordwijk zijn kruisfinales haalbaar. Wie weet biedt het spelen bij onze buren toch iets van thuisvoordeel!

Ook Dames Sr 2 zijn goed van start gegaan! Twee gespeeld, twee gewonnen. Tegen Grevelingenhout kan een hele grote stap richting poulewinst worden gezet!

En ook de dames van het 3e staan momenteel op de eerste plek. Met twee gewonnen wedstrijden, en een keertje verloren te hebben, gebeurt er van alles in deze poule, maar promotie hangt in de lucht!

En dan dames Sr 4. Dit team staat 4e na 3 wedstrijden al te hebben gespeeld, en het wordt nog even spannend of zij degradatie weten te ontlopen! Misschien nog 1 puntje pakken, dan zit handhaving in de pocket!

Heren Sr 1 heeft in de eerste 2 wedstrijden goede zakengedaan met het oog op de kruisfinales. Twee keer gewonnen, en met een volgende winst op Zeewolde is de eerste plek zo goed als zeker. Makkelijk zal het niet gaan, maar het ziet er prima uit!

Het 2e seniorenteam heeft dit jaar te kampen met wat blessureleed. Nog geen punten in de tas en met nog twee zware potten te gaan, wordt het erg lastig om in de hoofdklasse te handhaven. We zullen het zien!

Heren Sr 3 zal de strijd aan moeten gaan met de heren van Sluispolder om handhaving te realiseren. Ook al is er een partij gewonnen, het is nog niet zeker, dus mannen, heel veel succes!!

Heren Sr 4 schijnt de handhaving al te hebben gevierd! De winst op Noordwijk lijkt deze garantie al te hebben geboden! Hoe die winst tot stand is gekomen? Vraag het Raf Rambonnet!

Heren Sr 5 moet de eerste punten nog gaan halen. Na 2 wedstrijden nog op 0 maar wie weet! Nog 2 wedstrijden te gaan, dus er is nog van alles mogelijk!

Heren Sr 6 bestaat al een tijd en blijkt nog steeds goed op elkaar te zijn ingespeeld. Eén partij gewonnen en gelijk gespeeld. De eerste plek is nog zeker haalbaar en handhaving is al een feit!

En tenslotte heren Sr 7. Een gelijk spel, een winst en een verlies. Van alles wat en handhaving in de tas! Prima!

Hopelijk heeft iedereen het naar de zin en waar mogelijk worden de belangrijke punten binnengetrokken! Voor iedereen nog even heel veel succes toegewenst, en minstens net zo belangrijk, heel veel plezier! Hou onze teams in de gaten, en hopelijk zien wij elkaar op verschillende banen om onze vlaggenschepen in de kruisfinales en promotiewedstrijden aan te moedigen! Voor alle standen zie Uitslagen en Standen

Namens de Teco
Titus Bos