Golfclub Houtrak


<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws & mededelingen


Verslag Battle of the Sexes - 11 oktober 2018

Op deze mooie donderdag verzamelden zich de dames en heren deelnemers aan de start voor een nieuwe aflevering van de “Battle of the Sexes”. Er was dit jaar een uitgebalanceerd startveld, evenveel dames als heren vormden 32 koppels om op onze prachtige baan een matchplay wedstrijd te spelen. Er werd gestreden om zowel de individuele eer als de strijd tussen de “sexes”. De dames speelden van de rode tees en alle heren van de gele tees met een start vanaf 10.00 uur op hole 1 en hole 10. Bij aanvang was er nog een schuchter zonnetje, maar al gauw werd het een zonovergoten nazomermiddag, die eindigde op ons heerlijke terras.

Nadat er ongeveer 1/3 deel van de uitslagen binnen was, leken de dames en heren elkaar in evenwicht te houden(tussenstand 10-10), maar toen de laatste 10 koppels binnendruppelden tekende zich toch de definitieve uitslag af. De heren hadden de Battle in hun voordeel beslecht. De eindstand was 41-23, waarbij het opvallend was dat er maar 1x all square gespeeld is. Misschien wel een uitslag, die een aantal als einduitslag hadden gewenst. Onder het genot van een plankje met heerlijke gerookte zalm en een drankje werd de prijsuitreiking verricht door Margriet Versluis, voorzitster van de Daco. Maar eerst werd door Margriet Jan Zaal in het zonnetje gezet. Hij heeft zich vooral bij de dames onsterfelijk gemaakt door onder zijn leiding en inzet een prachtig toiletgebouw te realiseren, dat dan ook al gauw de toepasselijke bijnaam “’t Zaaltje” kreeg. Naamgever en de ruime opzet van het gebouwtje zijn hiermee goed met elkaar verenigd.

Vervolgens werden eerst de prijzen van de neary’s uitgereikt. Op hole 5 was dat voor Jan Wijnen en op hole 7 voor Harm v.Oeveren, op hole11 voor Paul Loohuis en tenslotte op hole 14 voor Lonneke van Oeveren (nee, geen familie van….) Ja, en toen de prachtige wisseltrofee van de Battle. Zoals al eerder genoemd mochten de heren deze prijs in ontvangst nemen en voor een jaar behouden. We hebben met elkaar een prachtige golfdag beleefd en dat was ook mede door de goed doordachte indeling van het deelnemersveld. Dit grote puzzelwerk is gedaan door Désirée Schregel (Daco) en Wouter Creyghton (Heco) Onder groot applaus werden zij hiervoor hartelijk bedankt. En nu dan weer op naar volgend jaar. Dan zijn er weer nieuwe mogelijkheden en nieuwe kansen!