Golfclub Houtrak


<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws & mededelingen


Verslag Peter Marsden Memorial (PMM) wedstrijd

Beste Houtrakkers,


Afgelopen vrijdag 27 september vond de Peter Marsden Memorial (PMM) wedstrijd plaats. 

Op donderdag (Pete’s verjaardag) hebben we met Linda Marsden de laatste voorbereidingen afgerond en ‘s avonds hebben we samen gegeten. 

Er waren 45 deelnemers waarvan 25 Houtrakkers, 16 van andere clubs ((ex) Senioren Hoofdklasse spelers) en 4 persoonlijke vrienden van Pete. De wedstrijd was een gun-shot en kende 2 categorieën: categorie A tot handicap 10 (strokeplay) en categorie B voor handicap 10 en hoger (stableford). In navolging van Pete’s visie op de baan werd door de heren van speciaal geplaatste zilveren tees gespeeld en op hole 9 speelden de heren van rood en de dames van oranje. Er waren Nearies op alle par 3 holes, Birdie prijzen op 5 en 11 en op hole 14 was er een “Beat the Pro contest”. 


Alhoewel de weersvoorspellingen niet goed leken was het op een enkele bui na prima weer. De wedstrijd verliep vlot en we hebben na een gezellige borrel en het nemen van een groepsfoto allen in de zuid zaal plaatsgenomen. Ad hield een speech, waarin hij diverse partijen bedankte: het Bestuur van Houtrak voor het ter beschikking stellen van de baan en het doneren van de greenfees aan KWF, Pitchfix voor de met PMM gepersonaliseerde pitchforks, Brasserie Houtrak voor het sponsoren van het koffiebuffet en de heerlijke saucijzenbroodjes in de baan, 2 particuliere sponsors, Einstein voor de Birdie prijzen, Evanildo voor de Beat the Pro en Rodger voor zijn hulp. Daarna vertelde hij nog over de resultaten die Pete met golf heeft behaald en over de bijzondere man die hij was. Vervolgens deed Boudine met Linda de prijsuitreiking. De Houtrakkers scoorden goed, want Francine Saxton won zowel de bruto 1ste prijs als de nettoprijs in de A-categorie. Pem van Heek van de Hattemse was runner up. Bob Wreesman won de 1ste prijs in de B-categorie en Annet Kroll van de AGC was runner up. Vervolgens hebben we allen een heerlijk Indisch buffet gegeten en daarna bleef het nog lang ‘onrustig’ en zijn Linda en wij met een zeer tevreden gevoel huiswaarts gekeerd.


Bijkomend doel van deze wedstrijd was het ophalen van geld voor het KWF ten bate van melanoom onderzoek. We hebben ongeveer 2.400 euro opgehaald met deze dag (moet nog gestort worden), maar jullie kunnen hier ook aan bijdragen door geld te storten op de PMM actiepagina van het KWF via de volgende link: https://acties.kwf.nl/fundraisers/bobwelschen . Deze link bereik je door de link te kopiëren en te plakken in de zoekbalk van jouw internetbrowser.
Voorts is er nog een aantal van deze bijzonder pitchforks te koop in de shop. De opbrengst hiervan komt eveneens ten goede aan het KWF.
Wij zijn bijzonder blij dat we deze unieke wedstrijd konden organiseren. Een prachtig evenement ter nagedachtenis aan een prachtig mens.


Ad, Carl, Boudine en Bob