Golfclub Houtrak


<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws & mededelingen


Verslag Super Senioren Trofee 2020

Vrijdag 10 juli jl. werd voor de tweede keer om de Super Senioren Trofee gestreden. Na de laatste Arendsen de Wolff mixed greensome wedstrijd, georganiseerd door de NGF met een landelijke finale, werd deze wedstrijd vorig jaar op Houtrak geïntroduceerd. Een greensome wedstrijd voor teams van 2 vijfenzestigplussers met een minimale gezamenlijke exacte handicap van 20 per team. De inzet is de Super Senioren Trofee wisselprijs. In de ochtend stopte de regen op tijd en om 11.00 uur gingen 12 teams van start onder prima weersomstandigheden. Nieuw was dit jaar het meten van de neary’s op alle parren 3.  De afstand tot de pin werd gemeten met een papieren centimeter, die elke deelnemer meegekregen had. Zodoende werd voldaan aan de Corona maatregelen. Winnaars waren op hole 5 Roel Davidse met 480 cm, Hole 7 Ton Stern met 650 cm, Hole 11 Jan Zaal met 445 cm en op Hole 14 Yvonne van Heijningen met 450 cm. Na binnenkomst werden de afstanden mondeling doorgegeven aan de wedstrijdleiding.

Winnaars van de wisseltrofee werd het team Bob Wreesmann en Jacob Anepool met 36 Stbf punten, op de voet gevolgd door Ton Stern en Cees Dronkers met 34. Derde werd uiteindelijk het team Ingrid Geuzenbroek en Peter Ogden door een betere laatste 6 holes met 31 ten opzichte van het team Harm van Oeveren en Jan Wijnen.

We hopen dat volgend jaar nog meer teams gaan strijden om de wisseltrofee.  De uitstekende wedstrijdleiding lag in handen van Ruud van der Meer.