Golfclub Houtrak


<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws & mededelingen


Verslag veilingwedstrijd Houtrak Businessclub

Houtrak Businessclub haalt Euro 20.025 op met veiling voor Fonds Gehandicapten Sport

Eindelijk was het zover: na maanden voorbereiding was op 17 oktober de langverwachte Houtrak Businessclub veilingwedstrijd! Als primeur dit jaar en als kroon op de nieuwe samenwerking met Fonds Gehandicapten Sport (FGS) dit seizoen had de Businessclub Houtrak een 9-holes veilingwedstrijd georganiseerd, waarvan de opbrengst naar het FGS zou gaan. In de afgelopen maanden had de Businessclub Houtrak samen met haar leden en het FGS hard gewerkt om een imposante lijst met meer dan 30 kavels te maken met kaartjes voor Eredivisie topwedstrijden, diner arrangementen in Michelin sterrenrestaurants, diverse greenfees op topbanen, verblijven in luxe vakantievilla’s in Portugal … noem maar op! Aan de maanden van voorbereiding zou nu een einde komen met als belangrijkste vraag: hoeveel halen we op?

Het weer moest meezitten en dat zat het ook: we hadden een prachtige droge dag met aangename temperaturen. De belangstelling was ook goed: er waren 18 flights van vier personen ingeschreven die om twee uur op een ietwat zompige baan met een all-tee van start gingen voor een 9-holes Stableford teamwedstrijd met nearies op holes 7 en natuurlijk op 14. Tijdens de wedstrijd hadden we te maken met een bijzonder natuurfenomeen: door orkaan Ophelia die Ierland had belaagd, zat er Sahara zand in de atmosfeer en in combinatie met de bosbranden in Portugal kreeg de zon een oranje apocalyptische verschijning. Science fiction achtig en fraai! De meeste spelers hadden echter meer oog voor de bal of het vinden ervan in de “modder-clutch” om tot een grootse teamprestatie te komen. De neary op hole 7 werd gewonnen door Ruud Wermenbol en op hole 14 door Kennemer gastspeler Frederik Wegenaar Sleeswijk. Uiteindelijk is de wedstrijd gewonnen door het team van Menno van den Berg, Mui-Ling Wang, Stefan van Bergen en Stanley Klaarmond en werden de spelers beloond met fraaie prijzen uitgereikt door de directeur van het Fonds Gehandicapten Sport, Nike Boor. 

Ondertussen was het inmiddels beroemde Businessclub walking-dinner concept met de veiling in volle gang en dus liep de bediening de benen uit het lijf vandaan.
Voor deze bijzondere gelegenheid hadden we een zeer ervaren veilingmeester weten te strikken: Junior Zegger. Zelf niet klein uitgevallen maar ook nog staande op een krat had Junior binnen zeer korte tijd een totaal overwicht op de zaal en daarmee al een (virtuele) hand in de portemonnees. Want het veilen ging snel, zeer snel. Even aan je haar zitten, de ober roepen of naar vriendinnen zwaaien kon al direct een kavel aankoop van serieuze waarde tot gevolg hebben … en terecht! Tijdens de humorvolle veiling werd er ook een bijzonder kavel geveild: een rolstoelbasketbal clinic van John van der Meer van (S)cool on wheels. Zijn verhaal kan ons allemaal overkomen. Hij werd tijdens de avondspits van achteren aangereden en hij raakte op slag bijna volledig verlamd en kwam in een rolstoel terecht. Tijdens de veiling liet hij ons zien wat 16 jaar revalidatie en uitzonderlijk doorzettingsvermogen kan betekenen: John stond op eigen kracht op uit zijn rolstoel… Bijzonder indrukwekkend! Terecht dat zijn rolstoelbasketbal clinic voor lagereschoolkinderen maar liefst 3 keer werd geveild!

Toen de verbale kruitdampen van Junior Zegger waren opgetrokken werd de eindrekening opgemaakt en kwamen we uit op een onvoorstelbaar bedrag van Euro 20.025,- Dit heeft onze verwachtingen en die van het FGS ver overtroffen! Aan alle aanwezigen, deelnemers en sponsoren: DANK voor dit prachtige resultaat.

Het was nog tot laat in de avond luidruchtig onrustig op Houtrak ….