Golfclub Houtrak


<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws & mededelingen


Verslag Vriendenwedstrijd Golfclub Houtrak 4 september 2019

Op uitnodiging van Jacob Anepool mocht ik, lid van de Waterlandse, op 4 september meedoen aan de Vriendenwedstrijd. Hoewel de weersverwachtingen er somber uitzagen toch naar de mooie Golfbaan van Houtrak getogen. Aldaar aangekomen eerst een lekker bakkie koffie met iets lekkers en inschrijven voor de wedstrijd. Uiteraard had Jacob gezorgd voor een prima starthole in deze shot gun wedstrijd namelijk hole 16, dus een prima uitgangspositie. Op de hole aangekomen kennis gemaakt met onze flight-genoten en ook tegenstanders Harry en Michel. Aan de gezelligheid zou het niet liggen had ik al snel door. Vlak voor de toeter klonk die de shot gun start in werking stelde, besloten de weergoden de eerste druppels op ons neer te laten komen. Maar dat kon het humeur (nog) niet bederven! 

Een sterk begin van Jacob op de holes 16, 17 en 18 met 3 x een par bracht ons in de wedstrijd. De eerste 8 punten binnen op de eerste 3 holes. En dat gaf mij als Waterlander wat tijd om in mijn spel te komen. Toen wij na onze eerste negen holes al 21 punten bijeengesprokkeld hadden kregen wij er geloof in. Hoewel de regen nu met bakken over onze flight werd neergestort ging het alleen maar beter met als hoogtepunt een chip-in birdie op onze 12de hole: hole 9. Gesteund door onze flight-genoten die nu ook een overwinning voor ons zagen opdoemen, en hun weigering om te capituleren voor het weer konden wij de wedstrijd de volle 18 holes uitspelen. Bedankt Harry en Michel! En ja, natuurlijk stopte het daarna met regenen. Het clubhuis zat bij onze terugkeer al aardig vol met opgevers die de weergoden niet konden of wilden trotseren. Hoewel nat tot op het bot, wat gelukkig steeds iets minder gevoeld werd na ieder biertje, bleek tijdens de prijsuitreiking dat wij toch een aardig gaatje hadden geslagen met de concurrentie. Maar ja met een “Waterlander” en een ex-Waterlander in een wedstrijd met zo veel hemelwater is het eigenlijk logisch wie dat gaat winnen.  Nadat Jacob ook nog een prijs voor de neary in ontvangst mocht nemen werden wij als winnaar uitgeroepen met een totaal van 44 stableford punten.

Jacob bedankt voor de uitnodiging! Organisatie bedankt voor de leuke wedstrijd, Harry en Michel bedankt voor het lachen en de gezelligheid. Ik zal mijn prijs, een polo met Houtrak logo, natuurlijk met trots dragen als ik op Waterland rondloop.

Graag tot de volgende keer!
Jacob Anepool en Edgar Snoijink.