Nieuwsbrief Houtrak Golf Academy

 

Nieuwsbrief Houtrak Golf Academy januari 2019

Kunt u de nieuwsbrief niet lezen, bekijk dan de online versie

Beste Houtrakkers,

Een nieuw jaar, een nieuwe nieuwsbrief! Allereerst willen we u namens de hele Academy een heel goed golfjaar wensen. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in en op dit moment zijn we in de Academy al druk bezig met trainingen geven ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. In deze nieuwsbrief leest u wat we in de Academy aan het doen zijn en welke leuke activiteiten er nog aan komen. Ook hebben we nog een leuke tip over hoe u het beste kunt trainen in de winter!

In deze nieuwsbrief accentueren we de volgende onderdelen:

1. Voorbereidingen competitieteams
2. Het nieuwste analysesysteem voor putten nu op Houtrak!
3. Maandbeker Masterclasses
4. De BTW verhoging treft ook onze professionals
5. Hoe te trainen in de winter

Voorbereidingen Competitieteams

Op dit moment zijn we met de selectieteams in volle gang om ons weer optimaal voor te bereiden op de competitie. Na weer een succesvol jaar in 2018 ligt de lat hoog en zijn we gebrand om het succes door te trekken. Wij geloven dat de kracht in de voorbereiding zit en dus hebben we ook voor dit jaar weer goed gekeken hoe we nog beter kunnen trainen dan andere jaren. Naast grondige techniekanalyses met onze meetapparatuur in de Academy werken we hard aan het verfijnen van de techniek, maar nu het seizoen dichterbij komt wordt vooral het verschil gemaakt met zogenaamde transfer training. Dit zijn oefeningen om geleerde technieken te leren toepassen op de baan. Aan het einde van deze nieuwsbrief meer informatie over zogenaamde transfer training voor uw eigen spel!

 

Het nieuwste analysesysteem voor putten nu op Houtrak

Vanaf nu is het mogelijk om op Houtrak je puttingstroke te laten analyseren met het Capto analysesysteem. Capto is een meetapparaat met de meest geavanceerde software om uw puttingstroke te analyseren en te kijken hoe u de meest optimale balrol kunt creëren. Het systeem heeft extreem gevoelige sensoren en het bijzondere is dat het apparaat ook buiten te gebruiken is op een echte puttinggreen. Hiermee kan precies in kaart worden gebracht wat helpt om meer putts te holen. Bekijk hieronder een demo van het systeem! Interesse om zelf het systeem te gebruiken? Stuur een mail naar info@houtrakgolfacademy.nl. Veel topspelers, o.a. Justin Rose, trainen hier ook vaak mee.

Maandbeker Masterclasses

Ook dit jaar geven we weer een nieuwe serie seizoenstrainingen! Vanaf eind maart zullen we met deze trainingen starten met als thema: “Wedstrijdgericht trainen”. Het hoofddoel? Om in de Houtrak/Halfweg bekers zo goed mogelijk te spelen! Hoe het werkt? Tussen alle maandbekers organiseert de Golf Academy speciale masterclasses die gericht zijn op het voorbereiden op de wedstrijd. Dit betekent dat we allerlei onderwerpen en oefeningen doornemen die u als golfer beter maken zonder al te veel aanpassingen aan te brengen in uw spel. Elke training krijgt u een nieuw trainingsschema en na afloop een evaluatie. Op deze manier kunt u gericht aan uw spel werken om het beste uit uw spel te halen. Meer informatie over deze trainingen komt in de nieuwsbrief van februari.

Lestarieven

Vanaf 1 maart zullen de lestarieven worden verhoogd naar €65,- per uur (€32,50 per half uur) Profiteer dus nog even van de oude tarieven! Tot 1 maart is het mogelijk om alle lessen tegen het oude BTW tarief te betalen. Het is tevens mogelijk om een leskaart te kopen tegen het voordelige tarief (maximaal 10 uur p.p.) .

Hoe te trainen in de winter?

In de winter is het de ideale periode om technische vaardigheden te verbeteren ter voorbereiding op het nieuwe speelseizoen. Toch is het niet vanzelfsprekend dat het spel op de baan daarna ook gelijk verbeterd. Dit komt omdat veel golfers over het algemeen te veel in technische gedachten blijven hangen. In de baan moet je de getrainde techniek juist kunnen vertrouwen en op gevoel kunnen uitvoeren, dit is essentieel wil je op de baan optimaal scoren. Het is daarom belangrijk om tijdens de wintermaanden vooral ook tijd te besteden aan zogenaamde transfer training. Oefeningen doen waarbij we veel variëren tussen het aanspelen van targets en steeds met dezelfde routine door de slagen gaan, exact zoals we in de baan willen doen. Hierbij is een essentieel om vooraf een doel stellen bij het aanspelen van de targets en een consequentie wanneer het je niet lukt om het gestelde doel te behalen. Ons advies gedurende de wintermaanden is om van elk half uur training de laatste 10 minuten te besteden aan transfer training. Om een goed idee te geven hoe dit werkt volgt hieronder een uitwerking van een transfer oefening voor chippen. Succes met trainen!

Klik hier voor de training

Wilt u in de tussentijd volgen wat we verder allemaal doen in de Golf Academy?


Volg ons dan ook op Facebook. Tot volgende maand!


Met sportieve groet,

Sander van Duijn
Floris Vos
Jeroen Germes

Team Houtrak: SKILLS + TRANSFER = PERFORMANCE

Copyright (C) 2019 Golfclub Houtrak. U ontvangt deze mail omdat u lid bent van GC Houtrak. Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via MijnHoutrak.