Nieuwsbrief Houtrak Golf Academy

 

Nieuwsbrief Houtrak Golf Academy maart 2019

Kunt u de nieuwsbrief niet lezen, bekijk dan de online versie

Beste Houtrakkers,

Dit weekend gaat de NGF competitie beginnen. In deze nieuwsbrief leest u wat we in de Academy aan het doen zijn en welke leuke activiteiten er nog aan komen. Ook hebben we nog een leuke tip over hoe u het beste kunt trainen naar de eerste wedstrijd met de juiste focus!

In deze nieuwsbrief accentueren we de volgende onderdelen:
1. #TeamHoutrak gaat van start met de NGF competitie
2. Maandbeker Masterclasses
3. Met de juiste focus trainen en spelen

Ready to go

De Houtrak teams zijn er klaar voor! Na een lange winter trainen gaat de competitie eindelijk van start. Met in totaal 27 competitieteams is onze club ook dit jaar weer sterk vertegenwoordigd en zaterdag 23 maart is het aan ons eerste heren team en eerste dames team om de spits af te bijten. Na een tweede landstitel op rij bij de heren en een knappe derde plaats bij de dames zijn de teams gebrand om het succes door te zetten.

Waar, wanneer en tegen wie spelen ze?
De heren spelen aanstaande zaterdag 23 maart op GC de Rosendaelsche tegen GC Princenbosch. De dames trappen af tegen de Noordwijkse op GC Almeerderhout. Kijk op onze facebook pagina voor het volledige schema.

Heren 1

Het heren team bestaat dit jaar uit Frank van Hoof, Ronny Giezen, Mike Korver, Berend van Holthuijsen, Michael Kraaij en Brian Adams (links op de foto reservespeler Rogier Mol). Na vorig seizoen zijn kopspelers Philip Bootsma en Berry Jole profesional geworden. Met oud professional Michael en ervaren Brian hebben we sterke vervangers.

Dames 1

Het dames team bestaat dit jaat uit Annemieke Campo, Eva Nijenhuis, Lilly-More Mahadewsing, Stella Coné, Deborah Ruurs en Anne-Sterre Den Dunnen. Met Annemieke en Eva (in volgorde links op de foto) hebben we er twee sterke nieuwe Houtrakkers bij. Bijzonder om te vermelden is dat in het dames team nu 3 meiden van 15 jaar of jonger spelen die allemaal onderdeel uitmaken van de Nationale NGF selectie.

Maandbeker masterclasses

Vanaf volgende maand gaan we van start met de zogenaamde Maandbeker Masterclasses. Het hoofddoel? Wedstrijdgericht trainen om in de Houtrak/Halfweg bekers zo goed mogelijk te spelen! Hoe het werkt? Tussen alle maandbekers door organiseert de Golf Academy speciale masterclasses die gericht zijn op het voorbereiden op de wedstrijd. Dit betekent dat we allerlei onderwerpen en oefeningen doornemen die u als golfer beter maken zonder al te veel aanpassingen aan te brengen in uw spel. Elke training krijgt u nieuwe handvatten en oefeningen en na afloop een evaluatie. Op deze manier kunt u gericht aan uw spel werken om het beste uit uw spel te halen.

In groepjes van 4-6 personen o.l.v. coaches Sander, Floris of Jeroen  zullen in een tijdsbestek van 3 uur verschillende thema’s de revue passeren. De kosten van een masterclass is € 50,- p.p. Elke Masterclass bestaat uit een presentatie en een praktijkgedeelte.

Data en thema's:

28 april van 11:00 tot 14:00 uur: beter van de tee, full swing met ijzers, putten en hoe je optimaal kan trainen.
12 mei van 13:00 tot 16:00 uur: mentaal speelplan, short game en wedstrijdvoorbereiding.

18 mei Maandbeker 1

2 juni van 11:00 tot 14:00 uur: full swing, scoring game en routines.
16 juni van 11:00 tot 14:00 uur: strategie, wedstrijdvoorbereiding, short game en putten.

23 juni Maandbeker 2

Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@houtrakgolfacademy.nl

Speel en train met de juiste focus

Deze maand besteden wij aandacht aan hoe je kan spelen en trainen met de juiste focus. Iedereen ervaart wel eens dat hij teveel technisch denkt of is afgeleid door factoren die er niet bij helpen om beter te presteren. Klik op de onderstaande knop voor verdere informatie. 

 

Klik hier voor de training

Wilt u in de tussentijd volgen wat we verder allemaal doen in de Golf Academy?


Volg ons dan ook op Facebook. Tot volgende maand!


Met sportieve groet,

Sander van Duijn
Floris Vos
Jeroen Germes

Team Houtrak: SKILLS + TRANSFER = PERFORMANCE

Copyright (C) 2019 Golfclub Houtrak. U ontvangt deze mail omdat u lid bent van GC Houtrak. Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via MijnHoutrak.