Nieuwsbrief Houtrak Golf Academy

 

Nieuwsbrief Houtrak Golf Academy oktober 2019

Kunt u de nieuwsbrief niet lezen, bekijk dan de online versie

Beste Houtrakkers,

Hier weer een nieuwe Academy nieuwsbrief! Er is weer veel gebeurd de aflopen periode en er staat een hoop op stapel. Lees het nu! Ook hebben we een leuke tip van de pro en een nieuwe Academy Challenge voor u.
 
Inhoud nieuwsbrief

Succesvolle “Open Masterclasses”
Tip van de pro’s (stukje en filmpje over swingtouw)
Wintertrainingen
Golf Academy Challenge
Winter Masterclasses

SUCCESVOLLE “OPEN MASTERCLASSES”

Op zaterdag 28 september organiseerde Golfclub Houtrak samen met de Houtrak Golf Academy en Golfshop Golf63 de Houtrak open Masterclasses. Een unieke golfdag, waarbij leden en niet-leden konden ervaren wat Houtrak allemaal te bieden heeft. Er waren masterclasses putten, swing en mentaal. Tijdens de masterclasses kon er met de nieuwste teaching tools en apparatuur worden getraind en werden gerichte drills en testen gedaan. Ook konden mensen de gehele dag de nieuwste golfclubs uitproberen. Een zeer succesvolle dag, die vanaf nu jaarlijks op de kalender zal staan. Daarnaast heeft het grote enthousiasme van de deelnemers ervoor gezorgd dat we ook deze winter een aantal masterclasses zullen organiseren. Lees meer hierover verderop in de nieuwsbief!

GEEN SPRINGTOUW MAAR EEN SWINGTOUW

Misschien heeft u het al gezien? Steeds meer mensen gebruiken onze nieuwe teaching tools om verder te kunnen slaan. In het filmpje laat Sander met ons swingtouw zien wat een van de sleutelfactoren is om verder te slaan. De truc is om in de opzwaai de lichaamsdruk naar het rechterbeen te verplaatsen en zodra de armen nog in de backswing omhooggaan de druk alweer terug te verplaatsen richting het linkerbeen. Dit kunt u vervolgens op dezelfde manier doen met een golfclub in uw handen. Een goede houvast is om de druk weer terug naar het linkerbeen te verplaatsen als de handen en club ongeveer op schouderhoogte zijn in de opzwaai. Succes met het toepassen van deze tip!

bekijk het filmpje

WINTERTRAININGEN

De wintertrainingen zijn jouw voorbereiding op een succesvol 2020! In een cursus van 8 trainingen werken we eraan om je handicap te verlagen (of te behalen). Een totaalplan voor je gehele golfspel!

O-meting
We starten deze cursus met een uitgebreide 0-meting. We doen verschillende testen met de Trackman & Boditrak en spelen een aantal holes op de golfbaan (of alternatieve test op de oefenfaciliteiten als de baan gesloten is). Samen brengen we sterktes en zwaktes in kaart en bepalen we persoonlijke doelen en de aanpak om je spel te verbeteren.

Persoonlijk trainingsschema
Samen bepalen we de lesplanning en een trainingsplan. Elke training krijg je oefenmateriaal voor verschillende spelonderdelen en leer je stap voor stap je spel verbeteren.

Kleine groepen
In deze cursus sta jij als golfer centraal en is alle informatie op jou afgestemd. Om deze reden kunnen er maximaal 4 golfers in een groep.

Deze cursus samengevat
6 Technieklessen van 1 uur
2 Baanlessen van 2 uur
Veel persoonlijk inzicht met behulp van o.a. videobegeleiding, Trackman en Boditrak
Professionele begeleiding met persoonlijke richtlijnen en oefeningen
Inclusief oefenballen en persoonlijk trainingsplan

De investering
4 personen € 200,-
3 personen € 250,-
2 personen € 350,-
1 persoon € 650,-

Aanmelden
Je kunt jezelf of een eigen groepje aanmelden via info@houtrakgolfacademy.nl. Vermeld bij de aanmelding van welke golfprofessional(s) je les wilt krijgen en wij nemen vervolgens contact op om de lessen in te plannen. Wij kunnen proberen te bemiddelen om een groepje te vormen, als je hier gebruik van wilt maken. Graag vermelden bij de inschrijving.

GOLF ACADEMY CHALLENGE: 6 Clubs Chip Challenge

We hebben weer een nieuwe Golf Academy test om te doen! Lees hieronder hoe het werkt. Bij de oefengreen staat een bordje om de uitleg nogmaals terug te lezen.

Benodigdheden
1 bal, uw putter en 6 clubs om mee te chippen; SW, PW, 9, 8, 7 en hybride/fairway Wood

Klaarzetten
Markeer een plek net buiten de green op 20 meter van een hole. Kies een hole waarnaartoe de green relatief vlak is.

Speluitleg
Chip vanaf de gemarkeerde plek met elke club een bal en put daarna de bal in zo min mogelijk slagen in de hole. Begin bij de SW en putt de bal eerst in de hole voor u door gaat naar de volgende club. Tel alle slagen bij elkaar op. In hoe weinig slagen kunt u de 6 clubs chiptest uitspelen? 
 

NOTEER UW SCORE NA AFLOOP OP HET LEADERBORD IN DE HAL VAN HET CLUBHUIS!

WINTER MASTERCLASSES

Masterclass putten: 17 november 13:30-16:30 uur

  • Met ons nieuwe Capto analysesysteem meten wij uw puttingstroke en bepalen welke stroke het beste bij u past.
  • Met de Boditrak meten wij uw setup en balans tijdens het putten en bepalen hoe u deze zo constant mogelijk kunt houden.
  • We trainen de drie prestatiebepalende factoren bij putten: startrichting, snelheid en lijn lezen. U krijgt verschillende oefeningen waar u ook na afloop uw spel verder mee kunt blijven verbeteren.

Masterclass swing: 1 december 13:30-16:30 uur

  • Met de Trackman meten we hoe uw club op impact precies de bal raakt en welke invloed dit heeft op de balvlucht en afstand die u slaat. Door de meting kunnen we met kleine aanpassingen uw balvlucht verbeteren.
  • Met de Boditrak meten wij uw balans en drukverdeling tijdens het slaan. Wij laten zien hoe u optimaal kunt bewegen met de juiste versnelling, zodat u verder kunt leren slaan.
  • U krijgt een circuit met verschillende oefeningen waarmee u werkt aan de belangrijkste aspecten van de golfswing. Hiermee verbetert u het balcontact, de balvlucht en leert u verder slaan.

Masterclass mentaal: 7 december 13:30-16:30 uur

  • In een presentatie laten wij zien welke mentale aspecten belangrijk zijn om onder druk goed te kunnen spelen en een goede score te maken.
  • U leert over de verschillende speelfases op de golfbaan: de shotroutine, post-shot routine en in-between shots. Op basis van de speelfases maken we een persoonlijk mentaal speelplan.
  • In de praktijk doen we verschillende prestatietesten en leert u aan de hand van het mentale speelplan om de schakel te maken tussen trainen en presteren op de baan.

Uw investering bedraagt €50,-. Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@houtrakgolfacademy.nl. Vermeld bij de inschrijving duidelijk voor welke masterclass(es) u zich wilt opgeven.

 

Wilt u in de tussentijd volgen wat we verder allemaal doen in de Golf Academy?


Volg ons dan ook op Facebook. Tot de volgende keer!


Met sportieve groet,

Sander van Duijn
Floris Vos
Jeroen Germes

Team Houtrak: SKILLS + TRANSFER = PERFORMANCE

Copyright (C) 2019 Golfclub Houtrak. U ontvangt deze mail omdat u lid bent van GC Houtrak. Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via MijnHoutrak.