Nieuwsbrief Houtrak april 2019

Kunt u de nieuwsbrief niet lezen, bekijk dan de online versie


Van het Bestuur

  • Rond het paasweekend houdt de NGF landelijk Open Dagen. Houtrak doet daaraan mee op 19 en 22 april. In deze nieuwsbrief leest u er meer over. Mogen we een beroep op u doen om geïnteresseerden enthousiast te maken om bij ons langs te gaan?
  • In onderzoek van www.top50golf.nl staat Houtrak op de 18e plaats in Nederland. Daar mogen we best een beetje trots op zijn, als je ziet wie er boven (en onder…) ons staan.
  • Met name bij wedstrijden, maar ook tijdens de competitie, is de baan op het inlogscherm soms ruimer geblokkeerd dan op het laatste moment noodzakelijk blijkt. (Uit de Players 1st leden enquête blijkt dat u dit een belangrijk punt van aandacht vindt). De caddiemaster weet op de dag zelf precies wat er nog aan speelmogelijkheden zijn, vaak meer dan u denkt. Bel dus de caddiemaster even als u wilt spelen! Vaak lukt het dan toch nog!
  • Ready golf, u heeft vast wel over dit initiatief gehoord om het spelen in de baan sneller te laten gaan. Klik op de volgende link als u er meer over wilt weten: https://www.golf.nl/zelf-golfen/meer-en-beter-golf/regels-en-handicap/ready-golf
  • In de 2e helft van april wordt een hoog net geplaatst aan de rechterzijde van de drivingrange. Mogelijk zal uit veiligheidsoverwegingen tijdelijk een deel van de drivingrange gesloten zijn.


 april 2019

  • Don. 11 apr. The Masters@Houtrak
  • Ma. 22 apr. Lentecup

Bruggetje bij hole 18

Het zal sommigen al opgevallen zijn dat sinds kort het bruggetje links van de fairwaybunkers op hole 18 is verdwenen. Het bruggetje werd te gevaarlijk, niet alleen vanwege de gladheid, maar met name vanwege de slechte staat van de constructie.

Alvorens geld aan het weer opknappen te spenderen, hebben we ons afgevraagd of de aanwezigheid van een toegang tot dit achterland wel gewenst is. Een zoekactie daar kost erg veel tijd; de tot 3 minuten verkorte zoektijd gaat namelijk pas in als je op de vermoedelijke plek van je bal bent aangekomen.

Aangezien het onderhoud in dit gebied tot een minimum wordt beperkt, is de kans je bal te vinden erg klein en mocht je deze toch vinden, dan zal deze vaak moeilijk of onspeelbaar liggen. Daarom is sinds kort dit land in onze plaatselijke regels tot onderdeel van de hindernis verklaard en kun je geen relief meer claimen voor abnormale terreinomstandigheden en evenmin de bal onspeelbaar verklaren. Er blijft dan dus alleen de penalty relief voor een hindernis over (oftewel het hele gebied links van de rode paaltjes is dus hindernis geworden). Als longhitters proberen de hoek af te snijden weten ze dus wat de consequenties kunnen zijn.

Mochten er enthousiaste fierljeppers zijn die voortaan een polsstok meenemen in hun tas, dan is het goed te weten dat deze (net als een putter) niet mag worden gebruikt als langste stok voor het bepalen van de dropzone.

Baancommissie

Lentecup 22 april (tweede paasdag)


Op maandag 22 april a.s., tweede Paasdag, is weer de traditionele gezellige Lentecup op Houtrak. Spelvorm is Fourball BetterBall met een shotgun start om 13.00 uur. Voor wie wil is er na afloop een heerlijke lente dagschotel, aan te geven bij inschrijving. De Lentecup is bij uitstek een wedstrijd voor alle leeftijden en alle handicaps! Als je net lid bent geworden van Houtrak is dit de wedstrijd om leden van Houtrak te leren kennen! Heb je geen partner waar je mee kunt spelen: geen enkel probleem, wij delen je in! Inschrijven kan nu al, dus ga naar de e-golf app of naar Mijn Houtrak en schrijf je in!

Open Dagen Houtrak 19 en 22 april

Heel veel activiteiten zijn er bij Houtrak op Goede Vrijdag 19 april en 2e Paasdag 22 april. Eigenlijk moet elke golf geïnteresseerde uit onze regio, van heel jong tot wat ouder, één van deze dagen bij Houtrak langs komen! Wilt u ons helpen om in uw kennissenkring deze Open Dagen onder de aandacht te brengen? Klik hier voor alle informatie. Ook liggen er folders bij de caddiemaster. Mocht iemand besluiten lid te worden dan hebben we een extra aantrekkelijk aanbod. Bovendien ontvangt een lid die iemand als lid heeft aangebracht een bon van € 50,- van de shop plus 2 greenfees!

The Masters@Houtrak op 11 april


Op donderdag 11 april begint The Masters op Augusta. Op Houtrak organiseren wij op deze donderdagavond een 9 holes FBBB stableford wedstrijd met aansluitend gezellig gezamenlijk eten (facultatief) en de start van de Masters kijken. Iedereen welkom, ook niet-leden! Wil je dus graag met een of meer van je vrienden/kennissen spelen, maar zijn zij geen lid van Houtrak? Geen enkel probleem, je kunt je gasten inschrijven via e-golf! Kosten voor niet-leden € 20,-. Kosten voor dagschotel inclusief kopje koffie/thee € 15,-. Graag aangeven bij inschrijving of je gezellig mee wilt eten (ook eventueel voor je gasten). Starttijd 17.30 uur tot 18.30 uur. Geef aan met wie je wilt spelen, hoeft niet uiteraard, dan delen wij je in.

Competitie 2019

Het is weer begonnen: de Competitie. Onze Heren en Dames 1 hebben alweer twee wedstrijden gespeeld. De heren hebben beide wedstrijden op Almeerderhout en Amelisweerd met winst afgesloten!   De dames hebben de eerste wedstrijd gewonnen op de Rosendaelsche, maar hebben helaas de 2e wedstrijd op Princenbosch verloren. 

Wij zijn al zo lang met de voorbereiding voor de competitie bezig. De teamsamenstelling, de trainingen en de trips naar binnen- en buitenland.

Zoals gebruikelijk was er weer de kick-off. Dit jaar op 9 maart. We begonnen met de Captains meeting, daarna heeft Rodger ons zo goed mogelijk binnen het korte tijdsbestek bijgepraat over de vele veranderingen in de Regels en zijn de nieuwe Regelboekjes via de Captains verdeeld.

En eindelijk weer terug van weg geweest: de 9 holes kick-off wedstrijd die we vanwege het grote deelnemersveld (meer dan 100!!) met enige fantasie vorm hebben gegeven. Na een gezellige borrel en een heerlijk stamppot buffet hebben we deze heerlijke middag en avond afgesloten. Wij zijn er klaar voor!

De Teco wenst jullie nogmaals een succesvolle en gezellige Competitie toe.

Namens de Teco
Bob Welschen

Handicart pashouders opgelet

Vanaf januari 2019 heeft de Stichting ingesteld dat van pashouders die twee jaar achtereen geen donatie hebben gedaan de pas geblokkeerd wordt, waardoor u geen gebruik meer kunt maken van een Handicart. Door ieder jaar uw donatie te doen voorkomt u dat, wanneer u op de club komt, teleurgesteld moet worden omdat uw pas niet meer actief is en u geen toestemming krijgt van de Caddiemaster om een Handicart te gebruiken. Per ronde zijn de werkelijke kosten van een Handicart € 10,- terwijl u slechts € 4,- betaald voor het gebruik. Dit betekent dat de Stichting zonder donaties Handicarts niet beschikbaar kan blijven stellen.
 
Clubconsul Handicart
Wouter Creyghton

Verslag Koppelcompetitie 2018/2019


In de maanden februari en maart hadden we een nieuw format bedacht: de koppelcompetitie, een teamwedstrijd, maar wel met een individueel klassement, zodat je niet altijd met dezelfde partner hoefde te spelen. En de prijsuitreiking als proef alleen bij de slotwedstrijd.


Het begon na een actieve promotiecampagne via social media en flyers in het clubhuis op 2 februari met nat weer, slechts 1 wintergreen, 38 deelnemers en spelvorm greensome. Competitiespelers Senna Koolen/Kay Bouman gingen er met de eerste prijs vandoor en meteen aan kop in ’t klassement.

Ronde 2, 9 holes FBBB op 23 februari met schitterend mooi weer. Opkomst slechts 20 deelnemers en bij navraag bleek dat het te mooi weer was en men dus liever 18 holes wilde lopen. Ook de wintersportgangers ontbraken. Jammer van het aantal, maar uiteindelijk ging het team Jan van Duin/Caspar Gevaerts er met de eerste prijs vandoor, gevolgd door Ria en Rolf Mul.

Ronde 3, 9 holes chapman op 3 maart. Veel regen en wind dus helaas weer maar 20 deelnemers. Kay & Senna eerste, gevolgd door Jesper Kersten en Mats Blauw.

Ronde 4, 18 holes greensome strokeplay 17 maart op Cross country-parcours. Slecht weer, veel wind en dus helaas weinig deelnemers ook deze laatste wedstrijd. De echte die-hards waren aanwezig, dat dan weer wel. Harry Harmes/Wim Reijnders werden eerste en Paul Snel/Jeroen Starrenburg eindigden op de tweede plaats.

De winnaars van ronde 1 en ronde 3 Senna Koolen en Kay Bouman eindigden gezamenlijk aan top van het klassement en kunnen dit seizoen de gewonnen prijs, 4 dagschotel bonnen aangeboden door de Brasserie, gaan nuttigen. Eet smakelijk alvast!

De prijsuitreiking van alle 4 de wedstrijden vond plaats op de slotdag 17 maart, maar toch vond ook de wedstrijdleiding het een beetje kaal dat er niet na elke wedstrijd een prijsuitreiking is geweest.. Hoort er toch een beetje bij. Al met al was het deelnemersveld van deze koppelcompetitie een beetje mager. Wellicht veroorzaakt door de wintersportvakantie, het wisselvallige weer of omdat men misschien dacht dat men steeds met dezelfde partner moest spelen. Toch waren degenen die meededen positief over de serie en werd het als leuk ervaren dat je als team speelde. Maar even kijken of we dit concept volgend jaar weer gaan doen. Suggesties? weco@houtrak.nl.

Nieuwe golfmaatjes vinden?

Nieuwe golfmaatjes vinden? Start een groepsapp! Wilt u ook graag in contact komen met een groep gelijkgestemden, om wat vaker te golfen? Het secretariaat van Houtrak kan u helpen met het vinden van nieuwe golfmaatjes. Wilt u bijvoorbeeld op zondagmorgen golfen met heren met een handicap tussen de 10 en de 25? Of m/v, 35-50 jaar, hcp 25-35? Wij kunnen contact opnemen met leden die voldoen aan uw criteria, zodat u met degenen die positief reageren een groepsapp kunt opzetten. Want wat is er eenvoudiger dan een app te schrijven met de vraag: "wie wil er morgen golfen?" Let op! Het secretariaat zal nooit uw gegevens ongevraagd aan anderen geven, zij kan wél bemiddelen! Interesse om een groepsapp te starten? Stuur een mailtje naar secretariaat@houtrak.nl

Barbara Spijker

Verslag openingswedstrijd 17 maart

Op deze dag hadden wij de openingswedstrijd seizoen 2019 gepland. Zou moeten kunnen, maar helaas… maart roerde zijn staart en zeer slechte vooruitzichten. Jammer jammer jammer. Ook de combinatie met de slotwedstrijd van de Koppelcompetitie was misschien niet helemaal handig gekozen, maar toch uiteindelijk nog 34 deelnemers op het Cross Country-parcours, deskundig uitgezet door Wouter Creighton. Uiteindelijk bleek het weer, met uitzondering van de wind die flink huishield, toch prima mee te vallen en kwamen er positieve reacties van de deelnemers over het leuke parcours. Weer eens heel wat anders!

Op Hole 10 van het zomercircuit hadden wij een lange witte lijn getrokken en als je hier het dichtst bij lag mocht je je vlaggetje plaatsen. Tom van Diemen sloeg de bal het dichtst bij de lijn er ging er met de prijs van door. De dagwinnaars werden Wim Reijnders en Harry Harmes met een nettoscore van 62 slagen. Chapeau! Op de tweede plek eindigden Paul Snel/Jeroen Starrenburg met 65 slagen. We hopen volgend jaar op betere condities en meer deelnemers!

Hospitality met de Noord-Nederlandse Golf & Country Club

Per 1 april hebben Houtrak en de Noord-Nederlandse in Glimmen, Groningen, een hospitality-overeenkomst, waardoor Houtrak leden daar voor € 40,- 18 holes kunnen spelen. Weliswaar niet naast de deur, maar zeker de moeite waard! Kijk voor meer info op www.nngc.nl. Overigens kunt u alle banen waar Houtrak een hospitality-overeenkomst mee heeft, vinden op de homepage onder de baan en dan onder Golden hospitality chain.

Donderdag damesdag

De Openingswedstrijd van het seizoen op 28 maart was een groot succes. Het weer viel wat tegen, maar het aantal deelnemers aan de wedstrijd overtrof de stoutste verwachtingen. Vele dames, die we van de winter hebben gemist, waren aanwezig. De modeshow en de sponsoring door Jamie en Joëlle begint een traditie te worden en was wederom fantastisch!!

Na de eerste Maandbeker op 4 april gaat een aantal dames aan de competitie beginnen en spelen we op Houtrak de zogenoemde Domestic. Op de vijf competitie donderdagen organiseren we als damescommissie geen matchplay meer, maar 5 verschillende wedstrijdvormen, die goed in de smaak zijn gevallen in 2018. Elke donderdag een uitslag en winnaar per wedstrijd en aan het slot op 9 mei tellen we de uitslagen op en komt er een winnaar uit, voor zowel de 9 als de 18 holes. Dit vieren we met een aangeklede borrel.

Op 4 april starten we dus met een Qualifying wedstrijd. In het hele zomerseizoen spelen we twaalf wedstrijden voor de bekende maandbeker en de jaarpunten, voor zowel de 9 als de 18 holes. We hebben er als damescommissie zin in om er een mooi en gezellig seizoen van te maken.

Namens de DACO,
Margriet Versluis

Introductietarief

Ons introductietarief is al jarenlang niet verhoogd, terwijl de overige tarieven jaarlijks iets stijgen. Per 1 mei a.s. is besloten het 18 holes introductietarief met € 2,50 te verhogen naar € 37,50. Het 9 holes tarief blijft (nog wel) gelijk, € 25,-

Mocht u na 17.00 uur (in het weekend na 16.00 uur) een gast meenemen, dan verzoeken wij u de caddiemaster overdag te informeren. Dan is de horeca op de hoogte en zal deze het juiste tarief berekenen.

Welkom nieuwe leden


Namens alle leden van GC Houtrak heten wij de volgende nieuwe leden van harte welkom!

* Thobias Smit (gewoon lid, terug van weggeweest)
* Pierino Ursone (gewoon lid, terug van weggeweest)
* Jean-Louis Rostaing (proeflid)
* Benedicte Rostaing (proeflid)

Wij wensen jullie een hele fijne en sportieve tijd toe bij Houtrak!

Sportieve aanbieding van de shop!

Titleist Pro V1 en Pro V1x bij aankoop 4 dozijn ballen tijdelijk 1 dozijn gratis. En speciaal voor competitiespelers alle Titleist golfballen 30% korting met een maximum afname van 3 dozijn p.p.

En…. de nieuwe Houtrak Golfclub headcovers zijn binnen, voor driver, fairwaywood en hybride. Leuk voor jezelf of als cadeautje!

Edi en Keith

Copyright (C) 2019 Golfclub Houtrak. U ontvangt deze mail omdat u lid bent van GC Houtrak. Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via MijnHoutrak.