Nieuwsbrief Houtrak december 2018/januari 2019

Kunt u de nieuwsbrief niet lezen, bekijk dan de online versie


Van het Bestuur

Belangrijkste punten uit de ALV van 8 november 2018:

 • Tot Lid van Verdienste zijn benoemd Gebke Poelman en Theo Wortelboer voor hun jarenlange inzet voor GC Houtrak.
 • Clubgolfster van het jaar is geworden Anne-Sterre den Dunnen, clubgolfer van het jaar Thomas Kolen. Beiden proficiat!
 • Jan Zaal heeft voor zijn vele vrijwilligerswerk (o.a. het nieuwe toilet in de baan) de Gouden Bal ontvangen.
 • De contributie 2019 stijgt met gemiddeld 1,5%, gelijk aan de inflatie. De contributie facturen ontvangt u medio december.
 • Het ledenaantal lijkt stabiel te blijven, in de volgende nieuwsbrief (verschijning 1 februari) hierover meer informatie.
 • Als nieuwe bestuursleden zijn benoemd Stella Coné (wedstrijdzaken) en Cees van der Baan (gebouwen en baan). Afgetreden zijn Gebke Poelman en Stefan van Bergen.
 • Klik hier voor de notulen van de ALV 2018.

Gezinsuitbreiding bij onze Head pro Sander van Duijn, zijn vrouw Caroline en zoontje Hugo! Op 14 november werd geboren Pieter Cees, proficiat!

U komt toch ook naar de Nieuwjaarsreceptie, zondag 6 januari, 16.00 uur?

Wij wensen u allen hele mooie feestdagen!


december 2018/januari 2019

 • Zat. 15 dec. 4e Pin High wintermasters
 • Woe. 19 dec. Presentatie nieuwe golfregels
 • Zon. 23 dec. 4e Golf63 9-holes winterserie
 • Don. 27 dec. Presentatie nieuwe golfregels
 • Zon. 6 jan. 5e Pin High wintermasters
 • Zon. 6 jan. Nieuwjaarsreceptie 
 • Zon. 13 jan. 5e Golf63 9-holes winterserie
 • Zat. 19 jan. 6e Pin High wintermasters
 • Zat. 26 jan. 6e Golf63 9-holes winterserie

Golfer van het jaar: Thomas Kolen

Blij verrast was ik toen ik mijn naam hoorde als verkozen Golfer van het Jaar 2018. Ik hoorde de voorzitter zeggen dat de winnaar niet aanwezig was. Echter, toen ik Ron een paar wapenfeiten had horen noemen, klonken die erg bekend in de oren en uiteindelijk hoorde ik toch mijn naam door de luidsprekers klinken.

Zo verrast was ik dat ik de prijs in ontvangst nam zonder een dankwoordje te zeggen. Daarom doe ik dat alsnog langs deze weg: "Ik wil het bestuur bedanken mij te hebben voorgedragen. Ik vind het een grote eer deze titel een jaar te mogen dragen, maar daarnaast brengt het ook een verantwoordelijkheid met zich mee.
De verantwoordelijkheid om me zowel binnen als buiten de baan, op Houtrak als op andere clubs die ik door het jaar heen zal bezoeken, te gedragen als ambassadeur van mijn club. En dat beloof ik hierbij te doen!
En als er iemand op mijn parkeerplaats gaat staan, dan kan die rekenen op lekke banden ;-)."

Thomas Kolen

Pin High Wintermasters een succes!

Inmiddels zijn alweer 3 Wintermasters (18-holes) gespeeld en wat een belangstelling! Uiteraard helpt het redelijke weer mee, maar met een deelnemersveld van achtereenvolgens 80, 95 en 84 deelnemers worden dit jaar records gevestigd! Nummer 1 in het klassement op dit moment is Marcel Joost, op de hielen gevolgd door Kay Bouman en Bob Vredevoort. De laatste twee zijn al eens de winnaar geweest van ‘het groene jasje’ en zijn dus weer op jacht! De uiteindelijke winnaar van het klassement krijgt van sponsor Pin High een mooie reis aangeboden naar Duitsland, inclusief greenfees, halfpension en een schitterend hotel. Zaterdag 15 december is de volgende wintermasters, en inmiddels zijn er alweer 62 deelnemers. Schrijf je dus snel in, want VOL=VOL!

Wel een verzoek aan de deelnemers die niet bij de prijsuitreiking kunnen zijn: als je een neary, tweary of longest drive slaat: noteer je naam dan niet. Ook als je een goede score hebt behaald en niet je prijs in ontvangst kan nemen, laat dit dan aan de wedstrijdleiding weten. Zij zijn er de hele dag en het wordt op prijs gesteld als je je afmeldt.

GOLF63 Winterseries: elke week een ander spelelement naast de stabefordscore!

Deze 9-holes serie is inmiddels ook al 3 keer gespeeld en vrijwel steeds vol! Er wordt niet alleen voor een plaats in het klassement gestreden (voor de uiteindelijke prachtige hoofdprijs aangeboden door onze golfshop, Golf63), maar er is ook een spelelement dat effect kan hebben op de uiteindelijke dag winnaar. Zo hebben we BingoBangoBongo (jawel:-)), vlaggenwedstrijd en Americano al als spelelement gehad. Het klassement wordt na 3 wedstrijden aangevoerd door Deborah Ruurs, gevolgd door Kim Kops en Alexandra Meijer. Uiteraard geschikt voor spelers van elk niveau en zo leer je ook eens andere mensen kennen! Schrijf je dus in voor de eerstvolgende wedstrijd op zondag 23 december. Het spelelement blijft altijd een verrassing, maar is zeker leuk. Starttijd altijd 9.30 uur!

Sessie over nieuwe Golfregels

Het zal niemand zijn ontgaan dat er met ingang van 1 januari a.s. nieuwe golfregels gelden, welke ingrijpend zijn aangepast ten opzichte van de nu geldende regels. Via diverse kanalen is hierover al veel informatie verspreid, o.m. via YouTube-filmpjes en NGF-publicaties.

Om ook op Houtrak eenieder goed op deze nieuwe regels voor te bereiden, wordt door de ReHaCo een aantal sessies georganiseerd, waar uitgebreid op deze wijzigingen wordt ingegaan. De bijeenkomsten duren 1 tot 1,5 uur, afhankelijk van het aantal vragen dat zal worden afgevuurd.

De eerste sessie is woensdagmiddag 19 december om 16.00 uur in het clubgebouw, direct na de prijsuitreiking van de herendag. Onder voorbehoud van voldoende belangstelling is er een tweede sessie gepland op donderdag 27 december, zelfde plaats en tijd. Gaarne even een mailtje naar rehaco@houtrak.nl om deelname te bevestigen. Als u verhinderd bent, maar wel graag een sessie zou bijwonen, dan kan dit ook per mail worden aangegeven; er wordt dan nog een extra bijeenkomst gepland. Ook voor aanvang van de competitie zullen we hier nog aandacht aan besteden.

Damesdag 2018 – 2019

Donderdag 13 december is de Kerstwedstrijd van de damesdag met een mooie Kerstlunch. Op deze dag worden de jaarprijzen uitgereikt, wij kijken terug op het afgelopen jaar en zetten een aantal dames in het zonnetje. Als de wedstrijd niet doorgaat, starten wij eerder met de Kerstlunch.

Verder hebben wij een aantal dames uitgenodigd, die misschien weinig tot niet gespeeld hebben dit jaar, maar toch nauw verbonden zijn met de donderdag op Houtrak.

Wij nemen bij de Kerstlunch afscheid van 2 leden van de damescommissie en kunnen meteen de nieuwe leden voorstellen die hen gaan vervangen.

Daarna neemt de damescommissie 2 weken pauze en willen wij eenieder verwelkomen op de Nieuwjaarswedstrijd/borrel op 3 januari 2019.Wij, als damescommissie, hopen jullie op beide of één van de donderdagen te ontmoeten.

Namens de DACO, Margriet Versluis

Welkom nieuwe leden

 

Namens alle leden van GC Houtrak heten wij deze maand de volgende nieuwe leden van harte welkom!

* Martin Kloek (gewoon lid terug van weggeweest)
* Marion Kloek (gewoon lid)
* Floor Veegens (gewoon lid)
* Kenji Nagahara (gewoon lid)
* Jim Kloosterman (jeugdlid)
* Max Schreuder (jeugdlid)
* Jan Prent (proeflid) lid geworden
* Rob Hoogland (gewoon lid)
* Koen Kooper (gewoon lid)
* Peter Herkemij (gewoon lid)
* Saskia Herkemij (gewoon lid)
* Dani Hommel (jeugdlid)
* Elsemieke Mets (jeugdlid)
* Erik Evers (gewoon lid)
* Michiel Schreuder (gewoon lid)

Wij wensen jullie een hele fijne en sportieve tijd toe bij Houtrak!

Nieuws van de Technische Commissie

Sinds kort is de Technische Commissie aangevuld met een aantal leden, om zo de vertegenwoordiging van de verschillende categorieën in de commissie te garanderen. Naast Babs van der Vliet en Anneke Koning, die de afgelopen jaren de zaken regelden, zijn daarbij gekomen Bob Welschen (vice voorzitter), Joke van Dam, Steven Koutstaal en Titus Bos. Namens het Pro Team neemt Sander van Duijn ook regelmatig zitting, en bestuurslid  Brian Adams is voorzitter van de commissie. Wij zullen er alles aan doen om voor de club en haar leden zo goed mogelijk de competitiezaken en andere relevante topsport gerelateerde onderdelen op een zo goede en transparante wijze in te vullen. Wij wensen iedereen een heerlijk droge en zonnige winterperiode toe en spreken de wens uit zoveel mogelijk competitiespeelsters en spelers op de club te zien, in training dan wel in wedstrijden!

Tot gauw!
Babs, Anneke, Joke, Bob, Steven, Sander, Titus en Brian

Race to Houtrak 2018/2019: een terugblik en een vooruitblik

In november 2017 ontstond het idee om een klassement te vormen uit alle 18 holes individuele wedstrijden van de wedstrijdcommissie, de zomeravondcompetities en de maandbekers van de heren- en damesdag. Zo is de ‘race to Houtrak 2018’ ontstaan. Zoals bij vele nieuwe initiatieven is de eerste keer altijd voor verbetering vatbaar.

Zo bleek uit, meestal positieve feedback, dat:
• Leden waren niet bekend met de competitie ‘Race to Houtrak’
• Het klassement was niet van invloed op de finalewedstrijd
• De winnaar van het klassement werd niet echt duidelijk.  

Dit hebben we dus meegenomen in de evaluatie en heeft ertoe geleid dat er een hernieuwd wedstrijdreglement voor deze klassementsstrijd is opgesteld, met meteen een nieuwe naam: ‘Race to Houtrak Stableford clubkampioen 2019’.

Dit reglement zal binnenkort geplaatst worden op de website, maar een tipje van de sluier:
• Het klassement gaat meetellen voor de finaledag.
• In de maandelijkse nieuwsbrief aandacht voor het klassement
• Op de finaledag zijn er dubbele punten te verdienen
• Alleen de beste 6 scores (inclusief finaledag) tellen mee voor het klassement.
• De winnaar van het klassement zal gekroond worden tot Clubkampioen Stableford.

Dus…. Hou de volgende Houtrak nieuwsbrief in de gaten! Ria Mul was dit jaar verdiend de beste op de finaledag 21 oktober en is de Clubkampioene Stableford 2018 geworden. De uiteindelijke winnares van het klassement wil ik hierbij toch ook even met wat cijfers in het zonnetje zetten: Lonneke van Oeveren

 


4 wedstrijden meegedaan van de 79 (17,8 %) 
6x maandbeker dames
2 weekendwedstrijden
6 maandagavondcompetities
totaal 79 punten
1 wedstrijd gewonnen (MaZac) 
meerdere wedstrijden hoog geëindigd in de uitslag

 

Daarnaast is Lonneke tweede geëindigd in het maandbekerklassement van de Damesdag en ook nog eens 5e geworden in het klassement van de MaZac. Mooie prestaties allemaal en dus langs deze weg nogmaals gefeliciteerd!

Afwijkende openingstijden rond de feestdagen:

maandag 24 december: Houtrak vanaf 17.00 uur gesloten, secretariaat gesloten
 dinsdag 25 december: Houtrak gehele dag gesloten
 woensdag 26 december: baan en horeca geopend van 10.00 tot 16.00 uur
 maandag 31 december: Houtrak vanaf 16.00 uur gesloten, secretariaat gesloten
 dinsdag 1 januari: Houtrak gehele dag gesloten

Woensdagavond clubavond!

Vanaf heden iedere woensdag een heerlijk clubavond menu gedurende de winter.
Woensdag 12 December : Boerenkool met een ambachtelijke rookworst voor maar €12,50! 
Het wordt door ons team op prijs gesteld als u tijdig doorgeeft als u blijft eten.
 Keuken sluit 20.00 uur.

Coffee to go

Lekker warm meenemen de baan in: soep, koffie, thee of warme chocola! Maar ook voor thuis verse, eigen gemaakte erwtensoep.

Gerookte zalm

Geniet met Kerst thuis van onze heerlijke, huis gerookte zalm! Bestel voor 21 december, per ons
€ 4,25 of per kilo € 39,50.

Fijne dagen namens Edi en Keith


“Wij willen iedereen alvast een gezellige Kerst toe wensen en een super, sportief en gezond 2019!! Bij deze natuurlijk ook weer onze dank voor uw vertrouwen en support. Over Kerst en Nieuwjaar gesproken: wij zijn 1e, 2e Kerstdag en 1 januari gesloten”.

The shop, Edi en Keith

Copyright (C) 2018 Golfclub Houtrak. U ontvangt deze mail omdat u lid bent van GC Houtrak. Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via MijnHoutrak.