Nieuwsbrief Houtrak februari 2019

Kunt u de nieuwsbrief niet lezen, bekijk dan de online versie


Van het Bestuur

 • Gelukkig is de baan deze winter tot nu toe maar weinig gesloten geweest. En hij is meestal prima bespeelbaar, soms met maar één wintergreen. Per dag wordt bekeken of handicarts toegestaan zijn. Zie de baanstatus op de website!
 • De wedstrijdkalender 2019 is gereed. Verderop in deze nieuwsbrief leest u er meer over. Overigens probeert de WeCo rond de wedstrijden zoveel mogelijk ruimte te houden voor vrij spelen. Als u geen plek ziet op het starttijdenscherm, bel dan met de caddiemaster, die kan vaak nog wat voor u betekenen!
 • Aan het begin van elk jaar verandert er altijd wat in de commissiesamenstelling. Om de complete samenstelling te zien gaat u op de homepage van de website naar “commissies” en daaronder klikt u op “samenstelling”. Voor het bestuur klikt u op “de club” en dan gaat u naar “bestuur”.
 • Qua ledenaantal was het doel voor 2018 stabiel te blijven. Helaas is dat net niet gelukt. In totaal had Houtrak begin 2019 zes leden minder dan begin 2018. Om precies te zijn, van 830 naar 824 leden. Een heel positief punt was de ongekende aanwas van maar liefst 58 nieuwe volwassen leden, dat is echt al heel lang niet voorgekomen! Echter, het verloop neemt ook toe, wat overigens een landelijke trend is. Dit tegengaan is één van onze belangrijkste beleidspunten.


 februari 2019

 • Zat. 2 feb. KoppelCompetitie 1
 • Zon. 10 feb. Golf63 9-holes winterserie finale
 • Zat. 23 feb. KoppelCompetitie 2

Pin High Wintermasters 2018/2019

Zaterdag 19 januari was de slotdag van deze serie van 6 wedstrijden, die gestart is in november vorig jaar. Waar vorig jaar enkele wedstrijden werden afgelast vanwege het winterweer, is deze winter elke wedstrijd volgens planning gespeeld. De naam Wintermasters deed “gelukkig” op de slotdag zijn naam eer aan: allemaal wintergreens en vorst in de grond. Of het nu aan het weer lag of dat de wedstrijden non-qualifying waren: wat een opkomst met achtereenvolgens 84/95/80/59/73 en 63 spelers die mee hebben gedaan! Specifieker: 168 leden van Houtrak hebben één of meerdere keren meegedaan.
(Op de foto van links naar rechts Brian Adams, Kay Bouman en Herma Kymell)

Aan de top van het klassement leek het na 5 wedstrijden een eitje voor Kay Bouman (eerder winnaar van het felbegeerde groene jasje in 2016/2017) om de reeks als winnaar af te sluiten met 53 punten, een voorsprong van 13 punten op de nummer 2 Brian Adams. Maar niets is minder waar! In de championsflight was Brian in bloedvorm en met een rondje van 69 (!), ging hij er met het groene jasje vandoor, dat hij uitgereikt kreeg uit handen van de sportieve Kay Bouman, die die dag ook wedstrijdleiding had. Verder kreeg Brian de mooie 4-daagse compleet verzorgde reis voor 2 personen uitgereikt, aangeboden door sponsor Pin High Golftravel.

Door zijn bloedvorm van de laatste paar wedstrijden was Brian ook de winnaar van het ringerscore-klassement (de beste scores van elke hole over de 6 wedstrijden na hcp-verrekening) met een totaalscore van 59 slagen. Chapeau!

Een vermelding waard is de op 6 januari geslagen Hole in One op hole 11 door Steven Koutstaal, die zoals een hole-in-one golfer betaamt, na afloop iedereen op een drankje heeft getrakteerd. Steven, je naam zal vereeuwigd gaan worden op het Hole in One bord in het clubhuis. Het was weer een mooi wintermasters-seizoen met een mooie winnaar!

Golf63 Winterseries 2018/2019

Deze serie bestaat ook uit 6 wedstrijden, maar dan over 9 holes; elke keer is een spelelement toegevoegd, dat van invloed is voor de dag winnaar, maar niet voor het klassement. Dit jaar hebben we onder andere het spelelement BingoBangoBongo toegevoegd (zoek maar op!). Op het moment van uitkomen van deze nieuwsbrief is de laatste wedstrijd nog niet gespeeld. Door het winterweer is deze nu gepland op zondag 10 februari met het spelelement Grand Finale. Aan de top van het klassement (de beste 3 stableford scores van gespeelde wedstrijden zijn bepalend voor de ranking) staat Deborah Ruurs fier bovenaan met 56 punten en heeft nummer 2, de 8-jarige jeugdtopper Dean Janssens, een achterstand van 4 punten. Een laatste goede ronde van Dean kan er dus voor zorgen dat hij er met de mooie prijs van Sponsor Golf 63 vandoor gaat! Op de slotdag kan uiteraard iedereen inschrijven, ook al heb je nog nooit meegedaan deze winter. Dus…schrijf je nog in voor 10 februari!

Koppelcompetitie 2019: de eerste editie van een serie van 4 wedstrijden in teamverband

In de maanden februari en maart zijn vier wedstrijden gepland voor teams van twee, waarbij je overigens niet elke keer met dezelfde partner hoeft te spelen. De data zijn 2/2 (18 h), 23/2 (9 H), 3/3 (9 H) en de afsluitende wedstrijd op zondag 17 maart, die meteen als openingswedstrijd van het golfseizoen 2019 is bestempeld: 18 holes Cross-Country met zoals elk jaar een paar leuke seizoens openings-activiteiten. Klik hier voor alle informatie over deze wedstrijden.

Social Media bij GC Houtrak

Het feit dat 86% van de Nederlanders boven de 15 jaar zich op Social Media bevindt, betekent dat het belang hoog is voor GC Houtrak om daar actief op te zijn en te blijven. Grote voordelen zijn: het is snel, informatief en het biedt creatieve mogelijkheden. Binnen onze golfclub is besloten om een nieuwe impuls te geven aan Social Media om daarmee de golfclub goed te kunnen profileren, de leden snel te kunnen informeren over wedstrijden en evenementen en bovendien wervingsacties en overige leuke of grappige zaken te kunnen communiceren.

Vanaf januari 2019 is Thijs van Holthuijsen de nieuwe beheerder van het Houtrak Facebookaccount (GC Houtrak) alsmede, samen met Marc Spijker, van het LinkedInaccount (Golfclub Houtrak). André van Eenennaam blijft de beheerder van het Instagram account (GC Houtrak). Overige belangrijke accounts binnen de golfclub zijn: Brasserie Houtrak (Facebook), Houtrak Jeugd (Instagram) en 63Golf (Instagram). Voorts zijn onze pro’s ook te volgen (kwestie van de namen intypen in de betreffende platforms). Kortom: volg ons en je blijft op de hoogte! En mocht je mooie content (plaatjes, filmpjes, nieuwtjes of andere berichten) hebben, schroom niet ons te benaderen, het liefst middels appen of via het betreffende platform zelf. Met joviale groet vanuit de Cloud!

Thijs van Holthuijsen (06-22734449)
André van Eenennaam (06-53270691)

 

 

 

Houtrak in de winter

 

 

 

Jaarlijkse herziening handicap

De afgelopen weken hebben we bij de leden die over de afgelopen 24 maanden voldoende kaarten hadden ingeleverd bekeken of hun handicap aansloot bij hun speelsterkte. In enkele gevallen hebben we daardoor de handicap van een lid met een of meer punten aangepast. Met name leden die de afgelopen tijd minder dan 8 kaarten hebben ingeleverd of die in verband met omstandigheden van mening zijn dat hun handicap naar boven of naar beneden zou moeten worden aangepast willen we er bij deze op attenderen dat ook zij een verzoek kunnen indienen om hun handicap aan te laten passen. Het eenvoudigst kan dit door een mailtje te sturen naar rehaco@houtrak.nl, maar u kunt natuurlijk ook een van de leden van de Regel- en Handicapcommissie aanspreken.

Rehaco

Wedstrijdkalender 2019/2020

Op de website, onderaan, kunt u de wedstrijdkalender 2019/2020 inzien en downloaden. U kunt ook op deze link klikken. Elke nieuwsbrief zullen we de (weekend)wedstrijden die voor die maand op de kalender staan vermeld toelichten. Een paar wijzigingen/nieuwe wedstrijden in het bijzonder:

 • De zomeravondcompetitie, die in 2018 op de donderdag is gespeeld, zal in 2019 weer op de dinsdag plaatsvinden. Alle zomeravondwedstrijden (maandag, dinsdag en woensdag) starten in de eerste week van mei.
 • Er komt in de maanden mei t/m augustus op één donderdagavond in de maand een 9-Holes zomeravondcompetitie bij, waarbij een gast mag worden uitgenodigd en na afloop gezamenlijk kan worden gegeten. Dan kunnen je vrienden de sfeer van Houtrak proeven!
 • Het Houtrak Jeugd Open vindt plaats in de clubweek op zaterdag 7 september. De Clubweek is van dinsdag 3 t/m zondag 8 september.
 • Het Pitch fix Houtrak (senior) Open, dit jaar voor het eerst meetellend voor de ranking van de Open Amateur Golftour, zal plaatsvinden op zondag 29 september.

Print de wedstrijdkalender uit of schrijf de data in je agenda!

WeCo

 

Houtrak en GEO-certificering

De golfsport neemt als sport in Nederland een grote natuurlijke ruimte in beslag, daar hebben wij als golfers een grote verantwoordelijkheid in. Het is van belang dat golfclub Houtrak, als toonaangevende vereniging, gecertificeerd is. Vanaf 2012 is onze vereniging in het bezit van het GEO- certificaat. We staan voor een nieuwe audit in 2019.

Lees hier verder

Welkom nieuwe leden

Namens alle leden van GC Houtrak heten wij deze maand de volgende nieuwe leden van harte welkom!

* Tracey Norris (gewoon lid)
* Paul Rijneke (gewoon lid)
* Erik Tonjum (gewoon lid)
 
Wij wensen jullie een hele fijne en sportieve tijd toe bij Houtrak.

Test de nieuwste 2019 clubs!

Onze golfshop heeft de allernieuwste clubs binnen die u nu kunt komen testen! 
• Ping G410 irons en woods
• Taylor Made M5 M6 woods en irons
• Callaway Epic Flash woods en Apex irons, Big Bertha irons

U moet ze echt eens vrijblijvend proberen!
Edi en Keith

Valentijns menu 14 februari

Ontvangst vanaf 17.00 uur met een glas bubbels aangeboden door
Brasserie de Houtrak

Amuse
3 gangen diner
kop koffie toe
wijn arrangement mogelijk
Reserveren tot 11-02-2019 - 17.00 uur

Afzeggen minimaal 24 uur van tevoren.
Bij te late afzegging of een no-show zijn wij genoodzaakt om u het gehele bedrag in rekening te brengen.

Prijs per persoon excl. wijn arrangement is € 32,50
Prijs per persoon incl. wijn arrangement is € 47,50

Wij bieden u een menu aan gemaakt van seizoensgebonden producten dat ambachtelijk wordt bereid. Het menu wordt binnenkort bekendgemaakt en kunt u in het clubhuis inzien of navragen bij de bediening. De keuken houdt ook rekening met eventuele diëten of allergieën. Graag dit bij de reservering doorgeven.

Copyright (C) 2019 Golfclub Houtrak. U ontvangt deze mail omdat u lid bent van GC Houtrak. Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via MijnHoutrak.