Nieuwsbrief Houtrak mei 2019

Kunt u de nieuwsbrief niet lezen, bekijk dan de online versie


Van het Bestuur

  • De competitie nadert alweer het einde. Bij veel teams is het nog erg spannend, zowel voor kampioenskansen als, helaas ook, degradatie. In deze nieuwsbrief een actuele update van de TeCo.
  • Rond 16 mei ontvangt weer 1/3 deel van onze leden (willekeurig gekozen) de Players 1st enquête. Wij stellen het zeer op prijs als u deze invult, dit is voor het bestuur en commissies belangrijke input voor hun beleid!
  • In het paasweekeinde hadden wij 2 Open Dagen. Hiermee is Houtrak weer goed onder de aandacht gebracht.
  • Zaterdag 4 mei, Dodenherdenking, is het gehele complex vanaf 19.00 uur gesloten.


 mei 2019

  • Zat. 18 mei Time4Golf Houtrak/Halfweg/Jeugdbeker 1
  • Don. 30 mei Aspergecup

Verslag Lentecup 22 april

 
Op maandag 22 april, tweede Paasdag, vond weer de traditionele Lentecup plaats. Een wedstrijd voor alle leeftijden en alle handicaps. Was het vorige jaar Pasen (begin april) nog erg koud, dus nog niet echt lente, nu leek het wel zomers met meer dan 20 graden op de thermometer en volop zon. Ruim veertig teams deden mee aan deze Fourball BetterBall. Alle deelnemers hebben ook kunnen genieten van wat onze vrijwilligers afgelopen winter hebben gedaan: onder andere al het snoei- en opknapwerk en de kranen voor vers stromend water, dat alweer goed van pas kwam met dit fraaie weer! Het moet gezegd, de baan lag er deze Paasdagen weer voortreffelijk bij, zelfs aan de harde kant, zodat de ballen heerlijk door bleven rollen. Gek om te zeggen dat wat regen nog niet zo gek zou zijn. Voor de baan dan.

Om zes uur was iedereen binnen om zich te laven op een nog altijd zonnig terras. O ja, nog even in de rij voor het invoeren van de - over het algemeen hoge - scores en vervolgens nog maar een frisdrankje, alvorens de prijsuitreiking zou plaatsvinden. Nog steeds buiten! En dan die prijzen. Daarover wil ik, ook namens Marie-José, nog wel iets kwijt. Wij hebben van de winter nog maar weer wat lessen genomen om ons golfspel te verbeteren. De lessen van Floris hebben blijkbaar succes gehad! Ook nog even bij Keith in de Shop langs geweest: een paar nieuwe clubs met advies. Dus dat heeft ook gewerkt. Kortom: je moet er iets voor doen, maar dan krijg je ook wat. Bedankt Floris en Keith. We kunnen terugzien op een mooie Lentecup met een Paastintje. De Paasprijzen waren verzorgd door de prijzencommissie en de Brasserie, die ook nog een lente saté nasi maaltijd voorschotelde.
Organisatie en alle deelnemers: bedankt voor een heerlijke dag.

Xander Bos

Update competitie

De NGF Competitie 2019 is alweer een aantal weken onderweg en langzaam maar zeker wordt duidelijk welke teams kans maken op poulewinst, promotie of kruisfinales, maar helaas ook misschien degradatie… Zoals wellicht bekend speelt Houtrak mee in vele categorieën met maar liefst 27 teams in totaal. Van jeugd tot senioren, dames en heren, en dan ook nog eens met vertegenwoordigende teams in bijna alle hoogste klassen. Dat het dan soms mee zit, maar ook wel eens tegen zit, is natuurlijk logisch. Maar ook dit jaar gaat het wat betreft onze dames en heren in de Hoofdklasse lang niet gek!

Lees hier verder

De zomeravondwedstrijden beginnen weer!

Nieuw dit jaar: de donderdag verhuist terug naar de dinsdag

Net als ieder jaar is er weer een reeks van zomeravond wedstrijden. Alle dagen 18 holes, maar op de dinsdag is ook 9 holes mogelijk. Iedereen mag mee doen en deze wedstrijden tellen ook mee voor een klassering op de lijst voor het Stableford kampioenschap, dat gespeeld gaat worden aan het eind van het seizoen. Voor leden die vaker dan 1 keer meedoen, wordt ook een eindklassement bijgehouden waarvan de prijsuitreiking op de slotavond zal plaatsvinden.

We beginnen vanaf:
Dinsdag 30 april DIZAC voor spelers met hcp 13.5 t/m 18.9 Stablefordwedstrijd
Maandag 6 mei MAZAC voor spelers met hcp 19 t/m 54 Stablefordwedstrijd
Woensdag 8 mei WOZAC voor spelers met hcp 13.4 en lager Strokeplay- en/of Stableford

Als de avond van uw handicapcategorie niet goed uitkomt, bent u altijd welkom op een van de andere avonden. Het is alleen niet mogelijk om met meerdere klassementen mee te doen. Inschrijven is mogelijk via e-golf een week van tevoren. U kunt ook op de dag zelf inlopen. Starttijden van de wedstrijd zijn vanaf 15.12 uur tot ongeveer 17.00 uur. Dit kan per avond een klein beetje verschillen, zie website en starttijden. De zomeravondcompetitie wordt wekelijks georganiseerd. De wedstrijdleiding stelt het op prijs als u blijft wachten op de prijsuitreiking.

Na afloop van de golfronde kunt u genieten van een drankje op het terras met uitzicht op de ondergaande zon en van de culinaire kunsten van onze uitbaters die meestal een heerlijke dagschotel in de aanbieding hebben. Inschrijfgeld per wedstrijd bedraagt € 3,00. Kortom, we kijken weer uit naar de MAZAC-, DIZAC- en WOZAC-wedstrijden. U ook?

Evelyne, Ton en Wouter (maandag)
Boudine, Eveline, Bernhard en Jan Willem (dinsdag)
Anneke en Bob (woensdag)

Klik hier voor meer informatie over de maandag
Klik hier voor meer informatie over de dinsdag
Klik hier voor meer informatie over de woensdag

Zaterdag 18 mei: Time4Golf Houtrak- en Halfwegbeker weer van start


In mei starten weer de maandelijkse wedstrijden om de Time4Golf Houtrak- en Halfwegbeker, dit jaar een serie van 7 wedstrijden, altijd wisselend op de zaterdag en de zondag met een wisselende starttijd tussen 09.00 en 10.30 uur voor de beide bekers. De Halfwegbeker is een stablefordwedstrijd voor leden van geel (heren) en rood (dames) met een handicap hoger dan 13,4 en de Houtrakbeker is een strokeplaywedstrijd met handicapverrekening, waarbij de heren van wit spelen en de dames van blauw. Senioren, mits handicap maximaal 13,4, mogen ook van geel (heren) en rood (dames) spelen. Jeugdleden kunnen natuurlijk ook meedoen.

Er worden per wedstrijd, naast de dagprijzen, punten toegekend voor het jaarklassement met als hoofdprijs in beide bekers een mooie reis voor twee personen aangeboden door Time4Golf naar een mooie golfbestemming! De Houtrak-en Halfwegbekerwedstrijden tellen mee voor de klassering in de Race to Houtrak: het clubkampioenschap stableford welke eind van het seizoen gespeeld gaat worden (meer info in de nieuwsbrief van juni).

Start donderdag 16 mei: De 9 van Houtrak (NIEUW in 2019!!!)

Dit jaar organiseert de Weco voor het eerst in de maanden mei t/m augustus een 9 holes stablefordwedstrijd op donderdagavond, eens in de maand. Deze wedstrijd is voor elke handicapper. Specifiek voor deze 9-holes wedstrijd mag je maximaal 3 vrienden uitnodigen die geen lid zijn van Houtrak. Leuk om ze zo kennis te laten maken met de sfeer van Houtrak en onze mooie baan. De greenfee voor niet-leden is 20 euro en elke deelnemer betaalt 2 euro voor de prijzentafel. De starttijden zijn van 17.44 tot 19.00 uur en na afloop bestaat uiteraard de mogelijkheid om gezellig op Houtrak te eten (aangeven bij inschrijving en keuze aangeven bij wedstrijdtafel op de dag zelf). Inschrijving is mogelijk direct in een flight tot op de dag zelf tot 09.00 uur via de website of app. De flights bestaan maximaal uit 4 personen. Doe lekker mee dus!

Hemelvaartsdag 30 mei: Aspergecup

Traditioneel op Hemelvaartsdag (dit jaar op donderdag 30 mei) is de Aspergecup gepland. Altijd gezellig, want je speelt in teamverband (Greensome) en na afloop is de mogelijkheid om asperges te eten, uiteraard weer prima verzorgd door Brasserie Houtrak. Schrijf je in via Mijn Houtrak of de smartphone app van e-golf als team, of individueel, dan zorgt de wedstrijdleiding dat je aan iemand wordt gekoppeld. Erg leuk om mee te doen voor alle hcp niveaus. We hopen ook dat veel nieuwe(re) leden zich inschrijven!

Wedstrijdcommissie zoekt nieuwe leden!

De wedstrijdcommissie, verantwoordelijk voor het regelen van de (ongeveer 40) wedstrijden in het weekend en op feestdagen, is op zoek naar vers bloed! Vind je het leuk om, naast het zelf meedoen aan de wedstrijden uiteraard, als onderdeel van de wedstrijdcommissie mede richting te geven aan het bedenken, voorbereiden en uitvoeren (wedstrijdleiding) van de wedstrijden dan zoeken wij jou! Stuur een mailtje naar Weco@houtrak.nl of stap op een van de huidige Weco-leden af als je meer informatie wilt.

Vogelnestje in brievenbus

Caddiemaster Edwin keek wel vreemd op toen hij de post uit onze brievenbus bij het hek haalde…..de hele bodem was groen en er waren zelf wat eitjes te zien! Blijkbaar had een vogel (we weten nog niet wat voor soort) deze lastig bereikbare maar wel heel beschutte plek als broedplaats uitgekozen! De post wordt nu maar even helemaal naar binnen gebracht (hopen we…).

Welkom nieuwe leden


Namens alle leden van GC Houtrak heten wij deze maand de volgende nieuwe leden van harte welkom!

* Sven van de Sanden (jongvolwassen lid)
* Tristan Hurd (jeugdlid)
* Liam Jansen (jeugdlid)
* Amber Schreuder (jeugdlid)
* Cecile van den Brandt (gewoon lid)
* Guido Veltman (jongvolwassen lid) 
* Bram Kloek (student lid)
* Ton Tol (gewoon lid)
* Ian Dove (proeflid)
* Michael Haggerty (gewoon lid) 
* Conny Wright (gewoon lid)
* Jack Wright (gewoon lid)
* Jan Pieter Hofman (student lid)

Wij wensen jullie een hele fijne en sportieve tijd toe bij Houtrak!

Nieuws van Jeco

Maandag 22 april vond de Open Golfdag plaats op Houtrak. Voor de jeugd was er een fun parcours uitgezet en met name het ‘snag pak’ vond gretig aftrek. We hopen dat we een aantal kinderen hebben kunnen enthousiasmeren voor de golfsport.
 
Vrijdag 10 mei begint de zomeravondcompetitie voor de jeugd. Je kunt je opgeven via de website/wedstrijden. Tot dan!

Vrijdag 10 mei Titleist demo/fitting dag!


Vrijdag 10 mei van 13.30 tot 17.00 uur Titleist demo/fitting dag. Vrije inloop dus iedereen is van harte welkom!

En speciale aanbieding van de shop: free personalisation bij aankoop van een Vokey wedge SM7.

Heerlijke slibtongetjes


Ze zijn er weer, de heerlijke verse slibtongetjes. Voor slechts 17,50 biedt de brasserie u drie vers gebakken slibtongetjes aan, met frites en sla. Naast natuurlijk de vele andere gerechten! En even van te voren bellen is altijd handig, want ze zijn erg gewild.... Lekker genieten dus, zeker met mooi weer op het terras.

Copyright (C) 2019 Golfclub Houtrak. U ontvangt deze mail omdat u lid bent van GC Houtrak. Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via MijnHoutrak.