Nieuwsbrief Houtrak april 2018

Kunt u de nieuwsbrief niet lezen, bekijk dan de online versie


Van het Bestuur

  • Laten we hopen dat met de start van de zomertijd het koude en natte weer echt voorbij is! Wel wordt het nu ook drukker in de baan…. Met name bij wedstrijden, maar ook tijdens de competitie, is de baan op het inlogscherm soms ruimer geblokkeerd dan op het laatste moment noodzakelijk blijkt. (Uit de Players 1st enquête blijkt dat u dit een belangrijk punt van aandacht vindt). De caddiemaster weet op de dag zelf precies wat er nog aan speelmogelijkheden zijn, vaak meer dan u denkt, dus bel hem als u wilt spelen! Hij zal echt zijn best doen voor een plekje.
  • Natuurlijk hopen we dat de mogelijkheid van 9 holes boeken, de vlaggetjes bij tee box hole 9 en starttijden om de 8 minuten (scheelt toch één flight per uur) meer speelmogelijkheid oplevert!
  • Wat is het toch jammer dat er zoveel sigarettenpeuken in de baan liggen! Als u echt niet zonder een sigaretje in de baan kunt, neem dan een klein asbakje mee. Deze zijn voor weinig te koop bij de caddiemaster.
  • Graag wensen wij alle competitiespelers veel succes en vooral heel veel plezier tijdens de komende competitie! Zouden we de fantastische resultaten van vorig jaar weten te herhalen?


april 2018

  • Do.  29 mrt. Openingswedstrijd damesdag
  • Ma. 2 apr. "Lentecup" Opening seizoen
  • Do. 5 apr. The Masters@Houtrak

NGF-pasjes 2018

Bij de caddiemaster liggen nog veel nieuwe NGF-pasjes. Haalt u die binnenkort even op?

Toilet in de baan

Het toiletgebouw gaat er nu echt komen. De voorbereidingen hiertoe worden getroffen. Het gebouwtje met waterleiding en afvoer komt te staan rechts van de gele tee van hole 9 naast het pad van hole 5 naar hole 6 achter de struiken. Met veel dank aan Jan Zaal!

Heel veel handjes gevraagd op zaterdag 14 april

Onze vrijwilligers die wekelijks (of vaker!) in de baan werken willen graag op zaterdagmorgen 14 april van 10.00 tot 12.00 uur met echt heel erg veel extra vrijwilligers de baan doorgaan om de losliggende takken te verwijderen. En hierbij geldt "vele handen maken licht werk"! Dus als u kunt, kom die ochtend naar Houtrak; het is geen zwaar werk en nog gezellig ook. U hoeft zich niet vooraf aan te melden, gewoon om 10.00 uur in het clubhuis zijn.
Echt doen!

Herman Spijker

Lentecup 2e Paasdag

Maandag 2 april is de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen, de altijd gezellige Lentecup. Er is een All Tee start om 13.00 uur en de wedstrijdvorm is Fourball Better Ball. Voor wie wil, is er na afloop een heerlijk saté-buffet voor slechts 17,50. (dit wel aangeven als u inschrijft). De wedstrijd is heel leuk voor elke leeftijd en handicap! En we hopen dan ook dat veel nieuwe(re) leden zich hiervoor gaan inschrijven!

U kunt nog inschrijven t/m 29 maart, maar doe het nu want het zit al behoorlijk vol! Deze dag wordt echt een feestje!

De NGF-competitie 2018


In totaal vertegenwoordigen, buiten de jeugd, 7 damesteams en 13 herenteams golfclub Houtrak in diverse klassen. Als u deze nieuwsbrief leest zijn Dames 1 en Heren 1 al met de NGF-competitie begonnen en wel op 24 maart. De competitie eindigt in het weekeinde van 11 en 12 mei. De promotie- en de kampioenswedstrijden staan gepland op 24/25 mei voor de seniorenteams en op 26/27 mei voor de dames- en herenteams. Op de homepage van golfclub Houtrak kunt u via een link “NGF Competitie info” (onderaan de homepage!) alle informatie vinden over starttijden en prestaties van onze teams. Uw aanwezigheid als toeschouwer/supporter wordt door de speelsters/spelers erg op prijs gesteld. Wij wensen alle spelers, organisatoren en begeleiders heel veel succes.

Namens de technische commissie, Anneke Koning

Donderdag 29 maart start het seizoen op de damesdag!

Onze traditionele opening op 29 maart is een 9 holes Melody wedstrijd met teams van 4 en daarna een lunch met een modeshow. We starten op hole 1 en 10. Als alles naar wens verloopt beginnen we rond 13.30 à 14.00 uur met de lunch en de modeshow. Mocht de baan gesloten zijn, dan beginnen de lunch en de modeshow om 13.00 uur.

Vanaf 5 april begint een matchplay competitie voor diegenen die geen competitie spelen en het leuk vinden om matchplay te spelen! Klik op de knop  om verdere informatie hierover te lezen.

Namens de damescommissie, Margriet Versluis

meer info

The Masters@Houtrak

 

Op donderdag 5 april is de start van The Masters op Augusta en gaan we op Houtrak ook de Masters@Houtrak spelen: een 9 Holes FBBB wedstrijd. Lekker borrelen en gezellig samen eten (pasta of saté) en in het clubhuis het begin van de Masters op Augusta kijken tot….


Na de FBBB-wedstrijd gaan we ook, zolang het licht het toelaat, op Hole 10 een record neerzetten voor de "Fastest Hole in Golf" (klik op de knop voor het filmpje).

Kosten:

  •  Spelen (met kleine prijzen) , eten (incl. twee drankjes) en Masters kijken 25 euro
  •  Alleen eten (incl. twee drankjes) en Masters kijken 20 euro (graag bij inschrijving vermelden dat u niet speelt, maar wel mee eet en wilt kijken)

Inschrijving Masters@Houtrak via e-Golf, voorkeur team mogelijk, maar uiteindelijk wordt de indeling door de WeCo gemaakt.

Opgeven voor fastest hole in golf (gratis): De deelnemers aan de 9 holes kunnen zich ook opgeven voor “the fastest hole in Golf”. Stuur een mail naar stellacone.nl@gmail.com o.v.v. de 4 namen van de deelnemers.
Wees er snel bij, want Vol=Vol.

filmpje

Uw foto in de ledenlijst

Kent u dat, u wilt graag even een gezicht zien bij een ander lid van Houtrak? Daarom is het mogelijk om zelf een profielfoto te uploaden via de website. Als iedereen dat nu doet…. Je logt in, gaat naar “Mijn profiel” en klikt op mijn gegevens wijzigen. Dan kun je een profielfoto uploaden via het groene knopje in het grijze foto vak. Niet vergeten in de foto op het knopje bijsnijden/opslaan te drukken. Gelukkig hebben al meerdere leden hun foto in de ledenlijst gezet!

Welkom nieuwe leden

 

 

Namens alle leden van GC Houtrak heten wij de volgende nieuwe leden van harte welkom!
 

 


* Mandon Cheung (juniorlid)
* Kristian Esser (gewoon lid, terug van weggeweest)
* Thijs van der Heijden (jeugdlid)
* Roderick den Heijer (jeugdlid)
* Werner Leermakers (gewoon lid)
* Ralph Maenen (proeflid)
* Bert van der Plas (proeflid)
* Coen de Vries (proeflid)
* Kees van Wijk (gewoon lid, terug van weggeweest)

Wij wensen jullie namens alle Houtrakkers een hele fijne en sportieve tijd toe bij GC Houtrak!

Bericht van de baancommissie

In de winterperiode zijn veel zieke en dode iepen en essen gerooid. De stobben zijn gefreesd en de gaten voor een groot deel door de vrijwilligers opgevuld. Hier en daar zijn de gaten in de bosvakken wel erg groot geworden. Dirk, onze hoofd-greenkeeper, heeft al beplanting besteld om die op te vullen.

Veel aandacht wordt natuurlijk besteed aan onze greens. Ze zijn belucht en bemest met ijzersulfaat, wat de greens ook donkerder deed kleuren. Je ziet na een paar mooie dagen dat het eind vorig jaar ingezaaide gras opkomt. De greens zijn al een keer gemaaid en gerold. Zon en warmte hebben we vooral nodig. We hebben goede hoop op Houtrakwaardige greens op korte termijn.

Aan de bunkers is hard gewerkt vooral door de vrijwilligers die de bunkerranden hebben afgestoken. De greenkeepers hebben waar nodig de drainage verbeterd en de bunkers van nieuw zand voorzien.

Door de baan is de drainage doorgespoten, de sproeikoppen van de beregeningsinstallatie zijn schoongemaakt en zo nodig gereviseerd. Om goede greens te krijgen is een goede beregening essentieel. Dit is een van de speerpunten van komend seizoen

Veel snoeiwerk is verricht door de greenkeepers rond het clubhuis.
Wilma Zomer en haar groepje vrijwilligsters onderhouden de bloemperken voor het clubhuis.
Cees van der Baan en Herman Spijker hebben zich georiënteerd over verbetering van de afspuitplek bij de deur naar de lockerruimte. Ondanks dat de caddiemaster en leden regelmatig vegen blijft het een vieze boel. Cees maakt binnenkort een bouwtekening.

Ruud Wermenbol, voorzitter baancommissie

Golf 63 Winterseries 2017-2018
Winnares Caroline Landeweer!

Zondag 11 februari 2018 was de laatste wedstrijd voor de Golf63 Winterseries 2017-2018, een serie van 7 wedstrijden over 9 holes, waar de individuele score voor het klassement telt en de spelelementen op de dag- winnaar van toepassing zijn. Voor het hele verslag klik op de knop!

lees verder

Wintermasters

Na vorig jaar februari mijn GVB gehaald te hebben en tweede geworden te zijn bij de Halfwegbeker, wilde ik dit jaar in de top 3 eindigen van de Wintermasters. Na een aantal wedstrijden die eigenlijk niet naar wens gingen, stond ik tot de laatste wedstrijd tweede achter Kars en ging de winst eigenlijk tussen ons. Na een week trainen en veel de baan in bleek het met de vorm wel goed te zitten, maar als zo vaak, moet het gebeuren op de wedstrijddag! Na 9 holes stond ik er aardig voor, maar had mijn tegenstander nog geen fout gemaakt. Gelukkig gaf Kay Bouman (Winnaar Wintermasters 2016/2017) nog wat tips dat ik rustig moest blijven slaan in plaats van “Harry de verste”! Op hole 10 shankte ik mijn bal, maar met alle geluk viel die op de green terecht! Op hole 11 deed ik dit weer en toen dacht ik dat het over was, maar gelukkig speelde ik de laatste holes zo goed als tijdens de trainingen en maakte ik heel veel pars en ging ik uiteindelijk met de winst naar huis! Ik wil de wedstrijdcommissie bedanken voor al hun werk, vooral met de paar koude dagen die we hebben meegemaakt! Verder bedank ik mijn trainingsmaten Cecil en Kay die tegen al mijn frustraties konden en uiteraard Sander van Duijn die me in een jaar geholpen heeft naar een mooie single handicap!
Tot de Houtrakbeker!

Senna Koolen

Nieuws van Jeco

Zondag 11 maart organiseerden wij, als Jeco, de Club van 100 Vossenjacht. Ieder Club van 100 lid werd gekoppeld aan een jeugdspeler. De vossen, Jeroen Germes en Thomas Schukkink, zetten de score neer die door de andere teams geëvenaard moesten worden om zoveel mogelijk punten te verzamelen. De winnaars zijn geworden: André Boulonois met Nathan Tse. Van harte gefeliciteerd! Jullie naam prijkt binnenkort op een houten schild in het clubhuis. En natuurlijk danken wij alle Club van 100 leden voor jullie bijdrage aan de jeugd. Daardoor kan de jeugd zich verder en beter ontwikkelen!

Alle teams heel veel succes!!!!!……...

Sinds kort zijn veel nieuwe golfclubs aanwezig in de shop van verschillende merken. Maak vooral geheel vrijblijvend een afspraak om deze fantastische nieuwe clubs eens uit te proberen!
Edi en Keith wensen alle competitiespelers heel veel succes!

Copyright (C) 2018 Golfclub Houtrak. U ontvangt deze mail omdat u lid bent van GC Houtrak. Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via MijnHoutrak.