Nieuwsbrief Houtrak augustus 2017

Kunt u de nieuwsbrief niet lezen, bekijk dan de online versie

Van het bestuur

 • Graag feliciteren wij onze clubkampioenen Matchplay Anne-Sterre den Dunnen, Philip Bootsma, Don Wedman en Marten Walsma. Een prachtige prestatie! In deze nieuwsbrief leest u een uitgebreid verslag.
 • Doe mee aan één (of meer) van de activiteiten tijdens de altijd gezellige clubweek van 30 augustus t/m 3 september! Een overzicht van de wedstrijden ziet u verderop.
 • De stichting Sport Helpt, een initiatief van Olympische sporters, organiseerde op Houtrak een geslaagde benefiet wedstrijd. De organisatie heeft een video van die dag gemaakt, die zeker de moeite waard is om even te bekijken. Klik hier om de video te zien.
 • Wederom zijn wij er door leden op gewezen dat niet iedereen netjes de bunker aanharkt en pitch marks verwijdert…..graag uw aandacht hiervoor, het is zo’n kleine moeite!

Augustus 2017

 • Zat. 5 aug. Houtrak/Halfweg beker
 • Zon. 13 aug. Moolhuijsen trofee
 • Vrij. 18 aug. 1e Ronde SuperSenioren Strokeplay kampioenschap dames en heren
 • Zat. 19 aug. 1e en 2e Ronde Strokeplay kampioenschap (senioren) dames en heren
 • Zon. 20 aug. 2e Ronde Strokeplay kampioenschap SuperSenioren Heren
 • Woe. 30 aug. Vriendendag
 • Don. 31 aug. Vriendinnendag

Clubkampioenschappen Matchplay 2017

Na een enerverende 1e ronde op 8 juli waren de schema’s bekend voor het finaleweekend van 14, 15 en 16 juli. Helaas waren er te weinig inschrijvingen bij de dames SuperSenioren en bij de dames Senioren, waardoor er dit jaar in deze categorieën geen clubkampioenen waren. Bij de SuperSenioren heren ging de eindstrijd tussen Marten Walsma en Arie Bogaart. Een spannende strijd met af en toe fraaie birdies en soevereine parren. Met als uiteindelijke winnaar met 4&2 Marten Walsma!

Bij de heren senioren ging de finale tussen Don Wedman en enigszins verrassend Cecil Stewart, die in de halve finale op de 20e (!) hole kon winnen van Hans Dekker. De finale ging lang gelijk op en ondanks het handicapverschil van 3 slagen wilde Cecil niet van opgeven weten. Op de 17e hole werd de strijd toch beslist door Don Wedman met 3&1 en hij prolongeert daarmee zijn titel.

Bij de dames konden de “veteranen” Stella Coné en Liesbeth van Dommelen het niet bolwerken tegen de “jonkies” Florence Brugmans en Anne-Sterre den Dunnen. Ook hier trok de winnares van vorig jaar op de 17e met 3&1 aan het langste eind. Waarmee Anne-Sterre heel knap haar titel prolongeert.

En dan de absolute apotheose: de finale bij de heren was een herhaling van de finale van vorig jaar maar het niveau was dit jaar zo mogelijk nog hoger. Philip Bootsma en Frank van Hoof maakten er een waar spektakel van voor de helaas wat weinig toeschouwers die meeliepen. Het was stuivertje wisselen om de leiding, met een fraaie comeback op de laatste holes van Frank. Hierdoor gingen de matadors door naar de 19e hole. En daar kon Philip uiteindelijk met een fraai schot uit moeilijke positie naar de green en een monsterput voor birdie van 10 meter het vonnis over Frank vellen. Dit was echt genieten van top golf! Ook Philip pakt hiermee 2 jaar achter elkaar de winst in de matchplay.
Proficiat aan Anne-Sterre, Philip, Don en Marten!

CLUBWEEK GC HOUTRAK VAN 30 AUG T/M 3 SEPT

Dit jaar zal de clubweek ook in het teken staan van al de behaalde (lands)kampioenschappen van Houtrak. We hebben nog nooit zoveel kampioenschappen behaald als dit jaar en dat gaan we vieren op de zaterdag in de clubweek. Er zijn elke dag verschillende wedstrijden, vaak afgesloten met een borrel of diner. U kunt zich daarvoor via de website inschrijven of bij de betreffende commissies aanmelden. Uw vrienden, kennissen of familie zijn van harte welkom om voor een introductie fee van slechts € 15,- deel te nemen aan de wedstrijden op woensdag, donderdag en zondag en zo kennis te maken met onze gezellige golfclub. Mocht onverhoopt een wedstrijd door slecht weer niet doorgaan, dan zal het diner, waar u zich voor heeft ingeschreven, wel doorgaan. We zullen proberen dat tijdig te melden.

Woensdag 30 augustus Vriendendag
 
De spelvorm op deze dag is Four Ball Better Ball stableford. U kunt nu al inschrijven via de website. Meer informatie volgt op de website pagina van de herencommissie.

Donderdag 31 augustus Vriendinnendag, Flower Power
De spelvorm op deze dag is Four Ball Better Ball. U kunt al inschrijven via de website. Meer informatie staat op de website pagina van de damescommissie.

Vrijdag 1 september Sponsordag
De sponsoren spelen Texas Scramble en ontvangen apart de uitnodiging en informatie. Meer informatie volgt op de website van de Business Club.

Zaterdag 2 september “Hulde aan de Kampioenen”
Er wordt een 9 holes Texas Scramble shotgun wedstrijd gespeeld met verschillende spelelementen, huldiging kampioenen, BBQ, drankjes en muziek voor slechts € 15,- . In elke flight speelt minimaal één speler uit een kampioensteam. Dat betekent dus dat je bijvoorbeeld samen zou kunnen spelen met Mike Korver die de winnende put maakte voor het landskampioenschap van de Heren 1 of met Stella Coné, de captain van Dames 1 die terug zijn gepromoveerd naar de Hoofdklasse. Dit wilt u niet missen! Niet golfende partners en vrienden kunnen zich ook opgeven, maar moeten bij aanmelding aangeven dat ze niet spelen maar wel eten, drinken en dansen. Komt allen en we maken er een feest van! Inschrijven via de website.

Zondag 3 september Trofee invitee
Iedereen is welkom met een introducé en de spelvorm is Four Ball Better Ball stableford. Ook hierover kunt u binnenkort op de website meer informatie vinden. Houd de website in de gaten en schrijf snel in, want vol is vol!

Verslag Handicart wedstrijd 23 juli

De Handicart Benefiet wedstrijd, wat zou het weer op 23 juli gaan doen? De verwachtingen waren niet al te best en dat bleek helaas uit te komen, waardoor 7 van de totaal 60 deelnemers vroegtijdig de kleedkamers hebben opgezocht. De overige 53 deelnemers hebben kortere of langere tijd de schuilhokken opgezocht, maar hebben toch de 18 holes volbracht. Weer of geen weer: er is goed gescoord. Maar liefst 18 deelnemers speelden in hun buffer of beter. Peter van den Bor is met 40 stableford punten de overall winnaar geworden gevolgd door Thea Hammacher met 38 punten (betere laatste negen) en Fred Steffan ook 38 punten, mede door een EAGLE op hole 1. Peter is 25 september helaas niet beschikbaar maar Thea en Fred zullen op 25 september GC Houtrak vertegenwoordigen bij de regio finale op de Hoge Kleij en een gooi doen naar een plaats bij de landelijke finale welke op 12 oktober op GC Anderstein gespeeld zal worden.

Het aantal donaties van Houtrak leden loopt dit jaar achter bij vorig jaar, echter zonder donateurs kan de stichting niet bestaan dus onthoud: “Vandaag Zij, morgen Gij”, je weet maar nooit wanneer je een handicart nodig hebt dus help de stichting door € 25,- of meer jaarlijks te doneren. Aanmelden kan heel eenvoudig via www.handicart.nl. Voor elke Handicart die wij op de Houtrak in bruikleen hebben van de stichting, moet jaarlijks € 1.500,- aan gebruik, donaties en speciale wedstrijden, opgebracht worden. Voor onze club betekent dit met 12 karren een totaal bedrag van € 18.000,- per jaar waarvan circa € 11.500,- door gebruik wordt opgehaald en de rest via donaties bijeen gebracht moet worden. Om iedereen die het golfspel alleen kan beoefenen door in een kar de ronde te spelen, is het dus van groot belang dat wij met ons allen via donaties bijdragen aan het behalen van de € 18.000,-. Halen we dat niet, dan zullen we één of meerdere karren moeten inleveren en dat willen we natuurlijk niet.

Op GC Houtrak zijn van de ongeveer 900 leden 150 leden in het bezit van een Handicart pas waarvan er slechts 70 dit jaar tot op heden ook een donatie hebben gedaan (de stichting verwacht dat pashouders ook elk jaar doneren). Naast de pashouders hebben we 90 geregistreerde donateurs waarvan er tot op heden slecht 40 hun donatie voor 2017 hebben voldaan. Oproep dus aan zowel pashouders als donateurs om, mocht u het vergeten zijn dit jaar, alsnog uw bijdrage te leveren. Op www.handicart.nl kunt u nadere informatie vinden over de Stichting en hoe u kunt bijdragen aan het behoud van de 12 karren op GC Houtrak.
Tot ziens en graag tot volgend jaar bij de Handicart Benefiet wedstrijd!
Handicart Clubconsul Wouter Creyghton.

Clubkampioenschappen Strokeplay, 18/19/20 augustus

De inschrijving is open voor de clubkampioenschappen Strokeplay. De strijd zal weer gaan over meerdere dagen (behalve de SuperSenioren spelen alle categorieën op zaterdag 2 rondes waarvan de laagste scores zich plaatsen voor de finaleronde op zondag). Schrijf je dus alleen in als je BEIDE dagen kunt! Inschrijven voor deze wedstrijd en je na de eerste dag terugtrekken is absoluut NIET toegestaan!

Moolhuijsen Trofee zondag 13 augustus

Een klassieker op de WeCo agenda: de Moolhuijsen Trofee. Een leuke, gezellige wedstrijd voor iedereen waarbij Nico Moolhuijsen traditiegetrouw heeft aangeboden om de drankjes tijdens het diner voor zijn rekening te nemen. Hulde! De wedstrijd is prima geschikt voor alle leeftijden en elk handicap niveau! De wedstrijd is een teamwedstrijd. De 2 beste scores van 3 tellen. Schrijf u in!

Geslaagde Combicup met Amsterdamse

Afgelopen zaterdag 29 juli werd de Combicup gespeeld, 9 holes op Houtrak en 9 holes op de Amsterdamse (die dit jaar gastheer waren). Bij beide clubs was er heel veel belangstelling voor deze bijzondere wedstrijd, waardoor er helaas velen niet mee konden doen. De weergoden lieten ons gelukkig niet in de steek; zowel 's morgens als na de wedstrijd kwam het met bakken uit de hemel, maar tijdens de wedstrijd en de borrel was het prima weer. Er werd greensome stableford met handicap verrekening gespeeld, waarbij een flight altijd bestond uit 2 leden van Houtrak en 2 van de Amsterdamse. Hun gezamenlijke score bepaalde het eindresultaat. Uit handen van voorzitter Harm Raijmans van de Amsterdamse werd de eerste prijs uitgereikt aan het team Mariëtte Dahmes, Tjaard van Löben Sels (Houtrak) en Dee van Heijs en Hans Savalle (Amsterdamse). Waarbij Harm wel een groot compliment gaf aan Mariette en Tjaard, die samen maar liefst 44 stableford punten haalden. Proficiat!

Aesculaap Beker zondag 27 augustus

Een mooie traditie: deze wedstrijd wordt mede georganiseerd door enkele leden die hun sporen in de medische wetenschap hebben verdiend. Deze “vereniging van (para) medici” is ieder jaar weer bereid om de sponsoring voor haar rekening te nemen. Dus gegarandeerd mooie prijzen en als je onverhoopt in een mollenklem stapt of iets dergelijks dan is een dokter nooit ver weg ;-) . U kunt u nu voor deze wedstrijd inschrijven.

Handicarts met GPS

In onze handicarts is een GPS systeem aangebracht en de komende maanden wordt dit geactiveerd. De Stichting Handicart doet dit in alle handicarts in Nederland. Het systeem zorgt er onder meer voor dat handicarts niet meer kunnen rijden op kwetsbare plekken in de baan, zoals op de greens. Een mooi stukje vooruitgang, de volgende stap zullen wel handicarts zijn die zelf rijden en de bal weten te vinden…..

Meer info

Welkom nieuwe leden

Namens alle leden van GC Houtrak heten wij de volgende nieuwe leden van harte welkom!
 
* Jacke Yeh (proeflid)
* Hans Peter van der Woude (gewoon lid, terug van  weggeweest)

Wij wensen Jacke en Hans Peter een hele fijne tijd toe bij GC Houtrak!

Nieuw in Nederland: Selectiedagen voor jeugdspelers!

Naast het lesprogramma voor leden van Houtrak van elk niveau heeft de Houtrak Golf Academy nu ook een jeugdopleiding ontwikkeld om talent te begeleiden naar de top. Schrijf uw (klein) zoon of dochter vrijblijvend in voor de selectiedagen op 26 augustus of 3 september! Klik hier voor meer informatie .

Meer info

Mosselweken bij Brasserie de Houtrak

Heerlijk mosselen eten in onze brasserie!

Mizuno Workshop Fitting Day

Op 8 september vindt in samenwerking met de shop een Mizuno Workshop Fitting Day plaats. Maak een afspraak met Edi of Keith!

Meer info

Copyright (C) 2017 Golfclub Houtrak. U ontvangt deze mail omdat u lid bent van GC Houtrak. Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via MijnHoutrak.