Nieuwsbrief Houtrak januari 2018

Kunt u de nieuwsbrief niet lezen, bekijk dan de online versie


Van het Bestuur

 • Heel graag wensen wij u een sportief en vooral gezond 2018! Wij hopen velen van u persoonlijk te spreken op de nieuwjaarsreceptie, zondag 7 januari om 16.00 uur. 
 • U heeft het waarschijnlijk al gelezen, maar vanaf deze plek willen wij nogmaals onze Headpro Sander van Duijn feliciteren met zijn verkiezing tot golfprofessional van het jaar tijdens het NGF jaargala! Echt fantastisch!
 • Houdt u er rekening mee dat vanaf a.s woensdag             3 januari de ballenspiraal er niet meer staat en dat er weer op de normale wijze online of via de caddiemaster een starttijd geboekt kan worden? Overigens heeft een aantal leden niet zo positief gereageerd op de inzet van de ballenspiraal in de december; vanzelfsprekend zal het bestuur dit zeker meenemen in het beleid voor de toekomst.


januari 2018

 • Zon. 7 jan. 5e Wintermasters
 • Zon. 7 jan. 16.00 uur Nieuwjaarsreceptie
 • Zon. 14 jan. Golf 63 9-holes winterserie
 • Zat. 20 jan. 6e Wintermasters
 • Zat. 27 jan. Golf 63 9-holes winterserie

Nieuwjaarsreceptie zondag 7 januari 16.00 uur


U komt toch ook a.s. zondag vanaf 16.00 uur naar onze altijd gezellige nieuwjaarsreceptie? Wij hopen van harte dat zeker ook veel nieuwe leden die middag komen proosten op een mooi nieuw golfjaar!

Na afloop van de Nieuwjaarsreceptie heeft de brasserie een speciale aanbieding voor een 2-gangen menu à
€ 22,50 per persoon. Mocht u hiervan gebruik willen maken, gelieve dan vantevoren bij de brasserie te reserveren.  Het menu is:

Hoofdgerecht:
Confit de canard met zuurkool, polenta, puree van zoete aardappel, haricots verts en jus van eekhoorntjesbrood

Dessert:
Tiramisu met lange vingers, cacaocrumble, tuille en koffie roomijs

Wat gaat er veranderen aan het handicapsysteem?

Vanaf 1 januari 2018 zijn de regels voor het registreren van Q-kaarten aangepast. Voor de registratie van wedstrijdkaarten verandert er niets (invoeren via de zuilen en inleveren bij de wedstrijdcommissie). 

In het kort komt het er op neer dat:

 • de gele sticker verdwijnt en u ook vóór het afslaan op de eerste hole met de marker kunt afspreken een Q-ronde te lopen.
 • wanneer de Q-score digitaal wordt ingevoerd (via de zuil of een app) de kaart niet meer ingeleverd of bewaard hoeft te worden. Bij gebruik van de app “Golf.nl” of de website “mijn.Golf.nl” dient ook de marker daar een account te hebben. Wedstrijdkaarten en “buitenlandse kaarten” kunnen overigens niet via deze app/website worden ingevoerd en dienen dus nog wel te worden ingeleverd bij de handicapcommissie. Via de app van “eGolf4u” kunnen wel vreemde kaarten worden ingevoerd. Mocht er bij het digitaal invoeren iets fout zijn gegaan, dan alsnog de kaart, met opmerking, in de bus deponeren.
 • het nu mogelijk is om scores van meerdere 9-holes, op dezelfde dag gespeeld, te registreren en in te voeren.    Er moet dan wel sprake zijn van duidelijk verschillende rondes, bijvoorbeeld één ’s morgens en de andere ’s avonds, of op verschillende banen. Het is dus niet toegestaan een 18-holes ronde te splitsen in 2 x een 9 holes ronde.

Voor een uitgebreide beschrijving van de aanpassingen hierbij de link naar de NGF-informatie hieromtrent. Daar is ook een overzicht te vinden hoe vaak iemand geacht wordt in de buffer of beter te spelen. Het gaat dus echt wel opvallen als de scores van een sjoemelaar ver buiten deze verwachtingen vallen.

Uitgebreide info NGF

Welkom nieuwe leden!

Namens alle leden van GC Houtrak heten wij de volgende nieuwe leden van harte welkom!

* Fenna van der Hoek (student lid)
* Jeroen Kerstens (student lid)
* Alexander Haalebos (jong volwassen lid)
* Coen Govaert (gewoon lid)
* Mathijs van Wijk (gewoon lid)
* Jesper Hoogland (student lid)

Wij wensen jullie namens alle Houtrakkers een hele fijne en sportieve tijd toe bij GC Houtrak!

HOLE IN ONE Challenge 2017

Net als in 2016 heeft geen van de deelnemers aan deze Challenge een hole in one geslagen tijdens een officiële wedstrijd op Houtrak. Dus niemand ontvangt de door Golf63 beschikbaar gestelde set ijzers. Wel gaat er ruim  € 400,- naar een goed doel, dit jaar Spieren Voor Spieren.

Uiteraard gaan we in 2018 weer een nieuwe HOLE IN ONE Challenge houden, waarbij je voor een eenmalige inleg van € 5,- een compleet nieuwe, op maat gemaakte set ijzers kunt winnen (beschikbaar gesteld door Golf63). Je hoeft alleen nog maar een hole in one te slaan tijdens een officiële WeCo wedstrijd. De opbrengst in 2018 gaat naar een ander, nog te kiezen goed doel.

Mooi aanbod van de shop

Als goed begin van het nieuwe jaar bieden we diverse tassen met maar liefst 50% korting aan! En natuurlijk zijn er ook andere leuke aanbiedingen in de shop!!!

Namens Edi en Keith een fijn en gezond 2018!

Menu januari 2018:

Entree:
 Huisgerookte zalm met halloumi kaas, hazelnoot, cherry tomaat, limoenmayonaise, radijs en zilverui

Hoofdgerecht:
Confit de canard met zuurkool, polenta, puree van zoete aardappel, haricots verts en jus van eekhoorntjesbrood

Dessert:
Tiramisu met lange vingers, cacaocrumble, tuille en koffie roomijs


De prijs per persoon bedraagt  € 27,50

Copyright (C) 2017 Golfclub Houtrak. U ontvangt deze mail omdat u lid bent van GC Houtrak. Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via MijnHoutrak.