Nieuwsbrief Houtrak juli 2017

Kunt u de nieuwsbrief niet lezen, bekijk dan de online versie


Van het Bestuur

  • De Algemene Ledenvergadering is verplaatst naar donderdag 16 november 2017, 19.30 uur. Noteer dit alvast in uw agenda! 
  • Wist u dat het voor leden beperkt mogelijk is om met introducés ruimer van tevoren een starttijd vast te leggen? Mail hiervoor met het secretariaat, secretariaat@houtrak.nl
  • De zomeravondwedstrijden op maandag, dinsdag en woensdag zijn volop aan de gang. Heel leuk om eens mee te doen!  Alle informatie vindt u op de website onder commissies en dan onder het sub-kopje zomeravondcommissies. Overigens kunt u op deze (lange) avonden ook nog na de wedstrijd starten, zo rond 18.00 uur.
  • De caddiemaster kan u vaak nog aan een starttijd helpen, zeker op de dag zelf en vooral als u maar 9 holes wilt lopen of starten op hole 10. Bel hem gerust, 023 5132939.


juli 2017

Zat. 8 juli Clubkampioenschappen Matchplay
Zon. 9 juli 3e Houtrak/Halfweg/Jeugdbeker
Vrij. 14 juli Clubkampioenschappen Matchplay (super) senioren
Zat. 15 juli Clubkampioenschappen Matchplay
Zon. 16 juli Clubkampioenschappen Matchplay
Zon. 23 juli Benefiet wedstrijd Stichting Handicart
Zat. 29 juli Combicup (AGC)

Handicart Benefiet Wedstrijd zondag 23 juli 2017

Op zondag 23 juli 2017 zal op GC Houtrak de Handicart Benefiet Wedstrijd gespeeld worden en iedereen, jong en oud en zeker ook diegenen, die geen handicart gebruiken, zijn welkom om aan deze benefiet wedstrijd mee te doen. Inschrijfgeld is € 10, waarvan het overgrote deel aan de Stichting ten goede komt. We rekenen op veel (> 60) deelnemers! De nummers 1 en 2 van onze clubwedstrijd mogen meedoen met de regio finale, die op 25 september 2017 op GC De Hoge Kleij gespeeld zal worden. De landelijke finale, mocht u die halen, is op 12 oktober op GC Anderstein.

Clubkampioenschappen Matchplay 2017

Iedereen die hieraan wil meedoen moet zich inschrijven voor de voorrondes op 8 juli (behalve de SuperSenioren Dames, die op 14 juli strijden voor een plaats in de finale op 16 juli). Of die voorronde daadwerkelijk gehouden moet worden, hangt af van het aantal deelnemers! Regels en plaatsingsprocedure staan op de website onder "commissies/wedstrijdcommissie". Het aantal inschrijvingen voor de SuperSenioren Dames en Senioren Dames is nog zeer mager. Dus SCHRIJF JE IN...!

Claes van Kieten Beker 5 juni

Maar liefst 68 Houtrakkers speelden op 2e Pinksterdag mee met de oudste wedstrijd van Houtrak, de Claes van Kieten Beker. Na een prachtige golfdag was het genieten op het terras, waarbij het altijd leuk is dat ook Nico en Hennie Moolhuijsen wat kwamen drinken. Voorafgaand aan de prijsuitreiking legde Herman Spijker op humoristische wijze uit wie Claes van Kieten was. Uiteindelijke winnaar werd Paul Loohuis met een mooie score van 38 stableford punten. Hij ontving traditiegetrouw een prachtig beschilderd bord, gemaakt door kunstenares Joyce van Dobben van Atelier Spirnerewald. Tweede werd Frank Lokhorst, derde ons nieuwe lid Senna Koolen.

Nieuwe oproepkracht caddiemaster

Misschien heeft u hem al een keer gesproken; sinds kort is Paul Mansoor bij ons werkzaam als oproepkracht caddiemaster. Overigens is Paul een oud lid van Houtrak.
Hartelijk welkom Paul!

AM2PM Endurance Cup 2017

Op zaterdag 17 juni was op Houtrak het AM2PM Endurance Cup kampioenschap. Een toernooi over 36 holes wat gespeeld werd op 9 holes van geel, 9 van blauw, 9 holes van rood en 9 van oranje. Format foursomes, dus je speelt om en om in een team van twee. Samen met Bob Wreesmann en in dezelfde flight met Ruud van der Meer en Eric Hoogenbosch begonnen wij op hole 12, dus blauw, geel, restant blauw, oranje, rood en tot slot restant oranje. Grappig om van de verschillende tees te spelen; vooral van oranje, want daarvandaan speel je heel soms je tweede slag, maar nooit een teeshot. Vanaf oranje komt ook bij diverse parren 4 het normaal onbereikbare water in play, dus je moet best wel een beetje opletten welke club je neemt. Het verwachtingspatroon vanaf oranje is, dat de eagles en birdies je om de oren gaan vliegen, maar dat valt dan toch weer tegen.
 
Wat ik enigszins moeilijk vind aan foursomes, met dat om en om spelen, is dat je ritme toch heel anders is plus daarbij de druk die je op je eigen schouders legt om jouw beurt extra goed te doen om je teamgenoot niet in de problemen te brengen. We vulden elkaar uiteindelijk goed aan.

Een verslag van elk van de 36 holes wordt zelfs voor de liefhebber te veel, maar in het kort: we speelden allebei niet geweldig, maar wisten toch op een groot aantal holes te scoren, met name op de rode holes en laatste 5 holes van blauw. Oranje leek ons erg tegen te vallen, maar als je birdies verwacht, dan vallen par's tegen en we hadden uiteindelijk toch nog 17 punten op oranje. Ook de putts van 1 á 1,5 meter vielen vaak, wat een hoop opleverde.

Totaal resultaat 73 stableford punten, waarvan we zeiden dat het wel OK was, maar geen illusie voor de prijzen, want daarvoor moest je toch wel rond de 80 hebben. Dachten wij! Dan de prijsuitreiking: 3e plaats met 71 punten ...... waaaaaat??!!. 2e plaats: 72 punten ........ en dus zijn de speecher op de club en de schrijver van dit verhaal de kampioenen van de Endurance Cup 2017 !!

Buiten de eerste plek, was het sowieso een superdag om te golfen met een leuke groep mensen. En ondanks dat ik toch wel af en toe golf is 36 holes best veel en het lampje ging na de ronde vrij vlug uit.
Ook namens Bob, nogmaals dank aan de sponsor AM2PM en dus Jacco de Weerdt en aan de wedstrijdleiding Mary en Stella, die het weer fantastisch gedaan hebben.
Paul van Mazijk

Vrijwilliger gezocht!

Na 20 jaar(!) de Clubborden in de hal en in de clubzaal voor Houtrak te hebben verzorgd, heeft Jeanne Rijks te kennen gegeven ermee te willen stoppen. Wie zou deze taak van haar kunnen overnemen? Voor meer informatie of aanmelden, graag een mailtje naar secretariaat@houtrak.nl

CombiCup samen met Amsterdamse op 29 juli

Zaterdag 29 juli is weer de gecombineerde wedstrijd met onze buren, de Amsterdamse golfclub. Wat heel bijzonder is dat u 9 holes speelt op Houtrak en 9 holes op de Amsterdamse. De “doorsteek” is via het hek bij hole 15. De Amsterdamse is dit jaar gastheer, dus daar is het melden en na afloop borrel plus prijsuitreiking. Schrijf u snel in, want van beide clubs kunnen circa 40 leden meespelen. Mocht het bij ons vol zitten, dan krijgen Houtrakkers die er vorig jaar niet bij waren voorrang. Prima geschikt voor alle handicap niveaus!

 

 

Welkom nieuwe leden

 

 

 

 

Namens alle leden van GC Houtrak heten wij de volgende nieuwe leden van harte welkom!

 

 

 

 

 

Annick Vorstenbosch (jeugd lid)
Lilly-more Mahadewsing (jeugd lid)
Fashen Lin (gewoon lid) 
YaoPu Pan (gewoon lid) 
Ruben van Coevorden (gewoon lid) 
Te Po Chu (proeflid)
Jules Jansen (proeflid)
Knierke Evers (proeflid)
Harry Evers (proeflid)
YuYun Wang (proeflid)
Pier Star Burmann (proeflid) 
H.A. Tulp (proeflid) 
Hua Shi Xie (proeflid)
Jianwu Shao (proeflid)
Gigi Xu (proeflid)
Jian Wei Xia (proeflid)
A Jong Tsai (proeflid)
Maxime Spijker (jeugd lid)
Daan van Zijll Langhout (student lid)
Caroline Landeweer (proeflid)
Mark Landeweer (proeflid)

Wij wensen jullie een hele fijne tijd toe bij GC Houtrak!

Wedstrijden juni

Opa’s van Houtrak speelden vrijdag 2 juni de Old Grand Dad wedstrijd. Winnaar werd onze “opper marshall” Ben Bolsenbroek, 2e Wouter Creyghton en 3e Hans van Zoest.

Maandag 26 juni werd de Arendsen de Wolff wedstrijd gespeeld. Winnaars met 42 stableford punten werden Lonneke en Piet van Oeveren. Zij mogen de landelijke finale spelen op de Peelse golfclub. Veel succes!

Jeugd Golfkamp 2 en 3 juni

Wat was het een fantastisch golfkamp! Vrijdagmiddag werden de tenten opgezet en konden we genieten van een heerlijke barbecue. Daarna speelden we een crosscountry door de baan. Rond 22.15 uur was iedereen weer in het clubhuis en werd er gezellig nagepraat. Toen was het tijd om de tenten op te zoeken want de volgende ochtend stond de Luilakwedstrijd op het programma. De winnaars van de wisseltrofee zijn Thomas Giezen met zijn vader. Van harte!
’s Middags hebben we speedgolf gespeeld in teams bij de oefenholes. Dat is ook absoluut voor herhaling vatbaar. Een impressie hiervan kun je vinden op de jeugdwebsite www.houtrak-jeugd.nl En een ding is zeker: volgend jaar weer!!

Club van 100 voor de jeugd

De club van 100 voor de jeugd groeit gestaag en daar zijn we erg blij mee. Uiteraard willen we het geld goed en nuttig besteden. Omdat de regels in het golfspel erg belangrijk zijn, gaan we mooie regelboeken kopen, speciaal voor de jeugd. We zijn erg blij dat we deze aanschaf kunnen doen en weten zeker dat dit het golfspel voor de jeugd ten goede zal komen!

Lessen Kidsclub

Vanaf juli zullen we weer starten met lessen voor de kidsclub. De kidsclub is voor kinderen t/m 7 jaar wie graag al zou willen golfen. De lessen bestaan vooral uit spelletjes en de kinderen voorbereiden op een mooie golfcarrière ;-). Hiervoor gebruiken we de materialen van SNAG, zoals op de foto is te zien.

 


Lessenschema:

 9 juli, 13:30 uur
13 augustus, 13:00 uur
27 augustus, 13:00 uur
10 september, 13:30 uur
24 september, 13:30 uur
8 oktober, 13:30 uur
22 oktober, 13:30 uur
 
De kosten zijn € 15,- per les. Opgeven kan door een mail te sturen naar info@houtrakgolfacademy.nl

Zomer baanlessen

Om bij de wedstrijden zo goed mogelijk aan de start te verschijnen willen we u de mogelijkheid geven om in een kleine groep 9 holes te spelen onder begeleiding van Sander, Floris of Jeroen. Tijdens deze 9 holes zullen we de volgende punten behandelen:

- Uw course management plan optimaliseren.
- Situaties bespreken en oefenen die u vaak tegen komt.
- Een uitgebreide analyse van uw spel met een gezamenlijke nabespreking.
- De professional zelf aan het werk zien hoe hij bepaalde situaties oplost als u dat wilt.
- U ontvangt een boekje waar u alle aantekeningen in op kunt schrijven.
 
Kosten?
Voor de 9 holes baanles € 110,- per les, bij 1 of 2 personen (bij 2 personen is dat €55 p.p.). Bij 3 personen € 150,-   (€ 50,- p.p.) Boeken? Stuur een email naar info@houtrakgolfacademy.nl . Zo kunnen de professionals voor u een starttijd boeken buiten alle andere activiteiten op de club om.

Lesvoorwaarden?
Lestarief is geldig van 1 juli tot 31 augustus 2016. De baanles gaat altijd door, ook bij slecht weer. Bij annulering binnen 48 uur voor de les wordt de les voor 50% in rekening gebracht. Bij het boeken van de les gaat u akkoord met deze voorwaarden. Wij hopen u te mogen begroeten in de baan en als u vragen heeft kunt u ons altijd een mail sturen.

Met vriendelijke groet,
Sander van Duijn,  Floris Vos en Jeroen Germes

Houtrak covers

Mooie Houtrak covers in allerlei varianten nu te koop in de shop!

Copyright (C) 2017 Golfclub Houtrak. U ontvangt deze mail omdat u lid bent van GC Houtrak. Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via MijnHoutrak.