Nieuwsbrief Houtrak september 2017

Kunt u de nieuwsbrief niet lezen, bekijk dan de online versie


Van het Bestuur

  • Het was weer gezellig bij de vele wedstrijden tijdens de clubweek. Helaas was het de eerste dag (woensdag) zo nat dat de vriendendag al snel gestaakt moest worden. De wedstrijd wordt wel ingehaald. Gelukkig was het de andere dagen heerlijk weer. Zeker een hoogtepunt was de huldiging van alle (lands)kampioenen op zaterdag onder grote belangstelling en de BBQ en het feest hierna. In deze nieuwsbrief leest u de diverse verslagen.
  • Mogen we een beroep op u doen voor het zoeken naar nieuwe leden? Het gaat eigenlijk best goed met de aanwas, maar we hebben nog wel een inhaalslag te maken! In deze nieuwsbrief leest u ons najaarsaanbod en ook wat er voor uzelf in zit!
  • Zin in een paar dagen Frankrijk en top golf zien? Van 26 t/m 28 oktober speelt onze landskampioen Heren 1 voor het Europees kampioenschap in Frankrijk, vlakbij Bordeaux.: Golf du médoc resort . Meer info:     www.ega-golf.ch/event/european-mens-club-trophy


 september 2017

  • Vrij. 1 sept. Businessclub Sponsordag
  • Zat. 2 sept. Hulde aan de kampioenen
  • Zon. 3 sept. Trofee Invitee
  • Zon. 10 sept. Houtrak Senioren Open
  • Zat. 16 sept. Time-4-golf Halfweg- en Houtrak beker 
  • Zat. 23 sept. Houtrak Jeugd Open

Clubkampioenschappen strokeplay 2017

Op 18, 19 en 20 augustus werd er in 7 categorieën gestreden om het clubkampioenschap strokeplay t.w. dames en heren, dames en heren senioren en dames en heren super-senioren. Uiteraard deed de jeugd ook mee. Een wedstrijd op de eerste dag van resp. 36, 27 of 18 holes en voor diegenen die doorgingen naar de zondag nog eens 18 holes. Na drie spannende dagen werden de uiteindelijke winnaars gefeliciteerd door de voorzitter in een goed gevuld clubhuis (waarvoor dank) en konden wij luisteren naar de speeches en belevenissen. Nogmaals gefeliciteerd aan de winnaars:

Dames: Anne-Sterre den Dunnen
Heren:  Frank van Hoof
Dames Senioren:  Francine Saxton
Heren Senioren:  Peter Marsden
Dames Super Senioren: Thea Hammacher
Heren Super Senioren:  Arie Bogaart
Jeugd:  Mike Korver

Vriendendag

Met een weersverwachting die om de minuut veranderde, besloot de wedstrijdleiding van de Vriendendag de 88 mannen die hadden ingeschreven niet teleur te stellen en de wedstrijd zoals gepland door te laten gaan. Uiteindelijk zijn 76 man gestart, maar al gauw veranderde het weer en begon het eerst te druppelen, maar dat veranderde snel in een wolkbreuk die niet meer ophield. Bunkers werden zwembaden en de Greens werden onbespeelbaar zodat de wedstrijd na anderhalf uur spelen al moest worden afgeblazen. Om 3 uur zat bijna iedereen, na een douche en met droge kleren, in het clubhuis onder het genot van een versnapering na te praten. Om half zes zijn 51 man aan tafel gegaan om van het diner te genieten.

De wedstrijdleiding heeft in overleg met de aanwezige voorzitter de deelnemers toegezegd dat de verregende wedstrijd in september of oktober opnieuw gespeeld zal worden en de vrienden daarvoor een “raincheck” krijgen. Zodra de datum voor Vriendendag2 is vastgesteld zullen de Houtrak deelnemers van de verregende Vriendendag1 daarvan op de hoogte worden gesteld, zodat zij hun vriend (zelfde of indien diegene verhinderd is een andere vriend) weer kunnen uitnodigen.

Vriendinnendag

Donderdag 31 september Vriendinnendag op de Houtrak. Wat is er nou leuker dan met je vriendin, die op een andere golfclub speelt, de vriendinnendag op de Houtrak te spelen! Het is gewoon een feestje! Het thema van de dag was Flower Power en voorzitter Margriet Versluis nam ons mee terug in de tijd, die velen van ons zich nog goed herinneren. Sommige dames hadden zich uitgedost in de flower power sfeer en allen droegen een kleurige bloemenslinger. Het weer baarde nog wel zorgen, maar met een klein buitje startten we met een all tee start. De spelvorm was four ball better ball. Gelukkig kon de regenjas al gauw uit en liet zelfs het zonnetje zich zien! De baan was nog behoorlijk nat, maar dat kon ook niet anders na alle regen die de dag ervoor gevallen was. Onderweg kwamen de dames van de damescommissie de teams verwennen met lekkere dingen en de dag eindigde met een borrel op het terras, een heerlijk buffet en mooie boeketten bloemen voor de prijswinnaars! Wil je weten wie er gewonnen hebben, kijk dan op de website bij de damescommisie!

Hulde aan de (lands)kampioenen!

Zo'n fantastische zaterdag in de clubweek hebben we nog nooit beleefd!  In een zeer goed bezochte 9 holes wedstrijd speelde in elke flight minstens één speler uit een kampioensteam mee. Bovendien waren vele pro's aanwezig zoals Reinier Saxton, Joyce Chong, Sander van Duijn en Jeroen Germes om bij elke flight een hole mee te lopen.

Winnaar op het Zuid parcours werd het team van Hans Dekker, Dorus Nienhuys, Wim van Hoof en Cok Dijkers. Op het Noord parcours waren de winnaars  Richard Chong, Linda van Hoof, Jan Zaal en Margreet Hansink. Na de wedstrijd werden alle kampioensteams stuk voor stuk onder luid applaus door voorzitter Ron de Graaf in het zonnetje gezet, of eigenlijk in de rook! Het leek de Coolsingel wel.... Met een BBQ en een paar uur op de dansvloer werd de avond afgesloten. Niet alleen hulde aan alle kampioenen, maar zeker ook aan de vele leden die aanwezig waren. Klik op deze link voor een foto impressie.

Trofee Invitee

Ook de Trofee Invitee wedstrijd die op zondag werd gespeeld was weer een groot succes! Schitterend weer en een winnende score van 43 stableford punten voor vader en zoon Van der Kwast. De formule van 4 Ball Better Ball blijft altijd leuk: een slechte hole hoeft niet meteen dramatisch te zijn als je maatje goed speelt. Maar wil je winnen, moet je echt alle twee goed spelen. De longest drives op hole 9 waren van Robbert de Graaf en Mui-Ling Wang. De nearies waren voor Madelene Nydahl (hole 11) en Aad van der Kwast (hole 5).

Moolhuijsen Trofee

Op een uiteindelijk prachtige ZONdag werd op 13 augustus door een maximum aantal golfers (84) gestreden om de Moolhuijsen Trofee. Een toernooi met een format waarin iedereen zich thuis kan voelen. Je speelt als 3-bal, waarbij per hole de twee beste stableford-scores tellen. En dat geeft natuurlijk ruimte voor een combinatie van behoudend spelen en er voor gaan. Goede scores zijn altijd een feit, maar dat de winnaars met een score van 88 binnen konden komen, getuigt van uitzonderlijk teamwork op het juiste moment.
 
1e plaats: Xander Maas, Thomas Akyurek, Tim Boer (88 stableford punten)
2e plaats: Jan Zaal, Herman Spijker, Eric Hoogenbosch (85 punten)
3e plaats: Ad Wempe, Anneke Lokhorst, Jolanda Hagenzieker (77 punten)

Een andere verrassing tijdens het toernooi is altijd, waar en wanneer kom je meneer en mevrouw Moolhuijsen tegen? Traditiegetrouw rijden zij altijd door de baan voor het uitdelen van een snack en een praatje met iedereen. Geweldig! Na de prijsuitreiking en de mooie speech van de heer Moolhuijsen, ging een groot aantal golfers aan tafel voor het diner. Het is mooi om te zien hoe trots meneer en mevrouw Moolhuijsen op ''hun'' toernooi zijn. En terecht !!

Kent u mogelijke nieuwe leden?

Gelukkig melden zich geregeld nieuwe leden aan. Maar we hebben er nog meer nodig! Vertelt u vooral aan geïnteresseerden dat, als je per 1 januari 2018 lid wordt, je de laatste drie maanden van dit jaar gratis mag spelen! En voor elk nieuw lid dat u aanbrengt ontvangt u een bon van 50,- van de shop en 2 greenfees!

Welkome schenkingen aan onze club

Ons gewaardeerd lid Peter Marsden is niet alleen een begenadigd golfer, (winnaar van onze Clubkampioenschap Strokeplay Senioren met straatlengte voorsprong en derde op het Nationaal Strokeplaykampioenschap Senioren op Crossmoor), hij draagt onze club ook een bijzonder warm hart toe. Hij sluit zich zo nu en dan aan bij de groep baanvrijwilligers. Snel werd duidelijk dat een uitbreiding van het bestaande gereedschap erg noodzakelijk was. Voor Peter aanleiding om uit eigen middelen een John Deere zitmaaier, met aanhangwagen aan te schaffen en die aan onze club te schenken!  Tevens zijn schenkingen gedaan door leden, die anoniem willen blijven, voor  de aanschaf van twee bosmaaiers en een kleine klepelaar. Dank namens alle leden!

Battle of the sexes met een groen tintje!

De damesdag wedstrijd van 12 oktober 2017 wordt een matchplay wedstrijd tussen dames en heren van Houtrak met een shot gun start om 10 uur. Tijdens de prijsuitreiking zal duidelijk worden wat de dames met "een groen tintje" bedoelen...... Deze wedstrijd op een donderdag(!) wordt mede vorm gegeven door Wouter Creyghton van de herencommissie. Noteer vast in uw agenda!

Vrijwilliger gezocht!

Om de uitslagen van de leden enquête goed te analyseren en concrete aanbevelingen aan het bestuur te doen, zoeken wij een vrijwilliger met ervaring op dit gebied. Idealiter iemand die werkzaam is of is geweest in de marketing. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend contact opnemen met Paul Loohuis (06 37409012) of een mail sturen naar secretariaat@houtrak.nl

Handicarts nu met GPS

Net als bij veel andere banen zijn al onze handicarts sinds kort door de Stichting Handicart voorzien van GPS. Dit betekent in de praktijk dat er automatisch wordt geregeld dat onze handicarts niet daar kunnen rijden waar ze schade aan de baan toebrengen, bijvoorbeeld op de greens. Maar ook dat ze langzamer gaan rijden op de meer gevoelige plekken in de baan. Als u zich dus afvraagt “waarom rijdt die handicart daar achteruit?” dan is die handicart waarschijnlijk een plek genaderd waar de handicart niet mag komen. Op het kaartje kunt u zien op welke plekken de karren langzaam moeten rijden (oranje gebieden) of waar ze niet kunnen rijden (rode gebieden). Voor vragen of opmerkingen kunt u altijd terecht bij de caddiemaster, Wouter Creyghton of Hans Kooper.

Veiling voor Fonds Gehandicapten Sport

Onlangs hebben wij u geïnformeerd over de veiling ten behoeve van het Fonds Gehandicapten Sport. We willen een zo hoog mogelijke opbrengst voor het fonds realiseren en hebben daarom besloten om de veiling te verplaatsen naar dinsdag 17 oktober a.s., aangezien het aantal deelnemers voor de veiling beperkt was. Zet daarom 17 oktober 's avonds alvast in uw agenda, want we hebben zeer interessante kavels beschikbaar! Meer informatie binnenkort!

Businessclub Houtrak

Verslag Aesculaap beker

Zondag 27 augustus zal de boeken in gaan als een van de mooiste golfdagen van het jaar. Aan de ene kant omdat het een prachtige zomerse dag was met een aangename temperatuur, volop zon en geen wind maar aan de andere kant natuurlijk vanwege het toernooi om de Aesculaap beker. Een toernooi gesponsord door een groep van (para) medici in het format van individueel stableford en met maar liefst 89 deelnemers, wat het tot een erg gezellig geheel maakte.

Een aantal kenmerken van dit toernooi zijn: - wie brengt zijn genummerde golfbal na 18 holes weer terug in het clubhuis - er zijn zoveel prijzen te verdelen dat het onmogelijk lijkt om met lege handen naar huis te gaan Na de ronde en een gezellig vol terras was het uiteindelijk de beurt aan sponsor-woordvoerder Jörgen Bakx met zijn lieftallige ''assistente'' Marianne Houtkamp voor een mooie inspirerende speech en de bijna eindeloze prijsuitreiking. Teveel prijzen om op te noemen, dus wij houden het bij de top drie winnaars:

1. Marloes Hees met 41 stbf (20/21)
2. Alice Boter met 41 stbf (21/20)
3. Guus Schuijt met 40 stbf

Verslag Marloes

Spelregel bunker hole 2 bij green

Qua uiterlijk verandert er nogal wat op "onze" Houtrak, heel positief!! Zo is op onze hole 2 de laatste bunker voor de green schitterend gerenoveerd. Mooi, diep, van een graswand voorzien, kortweg een plaatje. (Zolang je er zelf niet in ligt.) Maar dan neem je de spelregels erbij en wat lees je? Met gras begroeide grond in een bunker of grenzend aan een bunker, maakt géén deel uit van die bunker! Maar, waar hoort dat gras in onze mooie bunker dan wel bij? Dat vergeet men even duidelijk te maken.

Bij de spelregel over "de ingebedde bal" kan je lezen wat er met "kort gemaaid gras" bedoeld wordt. Alleen de grashoogte van de fairway, zo blijkt daar, mag kort gemaaid gras genoemd worden. Rondom de bunker is het gras meestal iets langer, dus ..... je bal ligt niet op de fairway, maar ook niet in de bunker !? Ra, ra, waar is mijn bal? Als je bal in die mooie graswand is blijven hangen en dat gaat iedereen een keer overkomen, dan mag je hem bijvoorbeeld onspeelbaar verklaren en met een strafslag binnen twee stoklengten van waar je bal ligt, naast de bunker (niet dichter bij de hole) droppen, of, als de twee stokken geen voldoende afstand kunnen overbruggen, dan mag je, zo ver of dichtbij als je wilt, ook achter de bunker, in lijn met de vlag droppen.
Rob Frie

Houtrak Open 10 september

Zondag 10 september vindt het Houtrak Open en Houtrak Senioren Open plaats. DE wedstrijd om je krachten te meten met de beste amateurs van Nederland waaronder uiteraard de beste spelers van de succesvolle Houtrak competitieteams! Wij zorgen voor een soepele ontvangst, lekker eten na afloop (indien je dat wilt uiteraard), een uitstekend onderhouden championship course met geweldige en snelle greens en hopelijk mooi weer. Jij hoeft alleen te zorgen voor een goede vorm en een lage score ;-) Je zou wel gek zijn als je niet meedoet! Inschrijven kan nog tot a.s. donderdag 7 september, 23.59 uur. Maar vol is vol!

Meer info

Welkom nieuwe leden

 Namens alle leden van GC Houtrak heten wij de volgende nieuwe leden van harte welkom!

* Benjamin Burke (jeugdlid)
* Bram Ridderhof (proeflid)
* Martijn Beerse (student lid)
* Randy Dinter (proeflid)
* Rolf Mul (gewoon lid, terug van weggeweest)
* Ria Mul-Dielis (gewoon lid, terug van weggeweest)
* Jordan Bish (gewoon lid
* Johan van Dijk (gewoon lid)
* Sven Kelder (gewoon lid was proeflid)
* Rob Krijger (gewoon lid was proeflid)
* Pieter de Wet (student lid)
* Bob de Jong (jong volwassen lid)
 
Wij wensen allen een hele fijne tijd toe bij GC Houtrak!

Nieuws van de Jeco

KLM Open
Op zondag 17 september bezoeken we met de jeugd het KLM Open. Uiteraard is er van alles te doen en gaan we natuurlijk ook kijken hoe de echte toppers het doen.

Houtrak Jeugd Open 
Op zaterdag 23 september wordt het Houtrak Jeugd Open gespeeld. De aanmeldingen stromen binnen! Als Jeco zijn we druk met de voorbereidingen bezig. Het belooft een mooie dag te worden met veel golftalent!
 
Club van 100 evenement 
Op zondag 24 september organiseren we wederom een Club van 100 evenement. Deze middag kunnen de Club van 100 leden meemaken hoe het er tijdens een training voor de jeugd aan toegaat. Daarna gaan we naar het clubhuis om te zien hoe het ervoor staat met de regelkennis!


Laat u verwennen in onze brasserie met het heerlijke september menu (27,50).


Maand menu September

 Entree:
Thom kha kai soep met softshell krab,  limoenmayonaise,
crouton, Hollandse garnalen en salade

Piece:
Bavette met rendang, crème van ui en Thaise curry,
romanesco bloemkool, paddenstoelen en jus van rode wijn

Dessert:
Brownie van pure chocolade met crumble,
vanillesaus, lemoncurd en sorbet van frambozen

Copyright (C) 2017 Golfclub Houtrak. U ontvangt deze mail omdat u lid bent van GC Houtrak. Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via MijnHoutrak.