Nieuwsbrief Houtrak juni 2017

Kunt u de nieuwsbrief niet lezen, bekijk dan de online versie


Van het Bestuur

 • Wat een fantastische resultaten in de competitie, iets om heel erg trots op te zijn: 3 landskampioenen, 6 keer gepromoveerd en vele handhavers. In deze nieuwsbrief leest u uiteraard een aantal verslagen.
 • Roel Failé, voorzitter van de Regel- en Handicapcommissie, heeft besloten zijn functie neer te leggen. Wij zijn Roel zeer erkentelijk voor het vele werk dat hij ruim 20 jaar (!) voor Houtrak heeft gedaan. De overige leden van deze commissie, Rodger Failé en Jan Bax, pakken nu al het werk op en er wordt bekeken of uitbreiding gewenst is.
 • Helaas zijn er klachten binnen gekomen met onprettige ervaringen van erg opdringerige flights achter hen. Dit kan natuurlijk niet! Aansluiting houden is uiteraard gewenst, maar niet té!
 • Alhoewel ver weg, u kunt nu al de datum van de Algemene Ledenvergadering noteren, donderdag 2 november 2017, 19.30 uur.
 • Mocht  uw auto een nachtje op Houtrak blijven staan, geen probleem, maar wilt u dit dan bij de bar melden in verband met het afsluiten van het terrein? Anders bestaat toch de angst dat er nog iemand in de baan is.
 • Wist u dat het op de mooie, lange zomeravonden vaak heel rustig is in de baan? Als u ’s avonds een rondje wilt lopen, meldt u dit dan wel even bij de horeca, als er geen caddiemaster meer is. Dit geldt ook nadat de zomeravondcompetities zijn gestart; maar het is natuurlijk vooral leuk om juist daar aan mee te doen!


juni 2017

Zat. 3 jun. Luilakwedstrijd Jeco
Ma. 5 jun. Claes van Kietenbeker
Zat. 10 jun. 2e Houtrak/Halfweg/jeugdbeker
Zat. 17 jun. AM2PM Endurancecup
Ma. 26 jun.  Arendsen de Wolff beker

Trots!

2017 gaat voor Houtrak de boeken in als het jaar van grossier in landstitels. Het is dit jaar gelukt om de volgende Nederlandse NGF-titels binnen te slepen:

 • Heren 1 wordt Landskampioen Heren Standaard 36-holes
 • Heren 2 wordt Landskampioen Heren Reserve 36-holes
 • Heren Senioren 1 heeft zijn titel kunnen prolongeren als Landskampioen Heren Senioren 27-holes

Maar dat is nog niet alles!

 • Dames 1 is via een zinderende promotiewedstrijd weer naar de Hoofdklasse Dames Standaard 36-holes teruggekeerd.
 • Dames 2 via een automatische promotie weer terug in de Hoofdklasse Dames Reserve 36-holes. 
 • Heren 3 heeft zich via een promotiewedstrijd weer naar de Hoofdklasse Heren Reserve 36-holes gespeeld.
 • Dames Senioren 2 is gepromoveerd naar de 1e klasse Dames Senioren 27-holes.
 • Dames Senioren 3 en 4 zijn beide gepromoveerd naar de 2e klasse Dames Senioren 27-holes.
 • Heren Senioren 3 is poulewinnaar geworden in de 1e klasse, maar heeft helaas de promotiewedstrijd naar de Hoofdklasse nipt verloren.

Wat een fantastische prestatie van onze kampioenen, die mede door de geweldige ondersteuning van ons Pro-Team o.l.v. Sander dit jaar voor Houtrak onvergetelijk maakt. Het is helaas niet alleen maar vreugde, want er zijn jammer genoeg ook 4 (niet nader te noemen) teams gedegradeerd. Voor meer details, lees de competitieverslagen van de diverse teams op onze website.
TeCo en ToCo

Aspergecup 25 mei 2017

Wat een dag met temperaturen van dik boven de 25 graden, weinig wind, een baan die er uitstekend bij lag en maar liefst 94 enthousiaste deelnemers! Désirée en ik hadden er zin in en de start op hole 2 was voor ons - alsook onze flight genoten Linda en Wim van Hoof - moeizaam en we scoorden slechts 1 stableford puntje. Daarna begon het te lopen en wisselden Dees en ik elkaar goed af. Ging de één vanaf de Tee de mist in, maakte de ander het weer goed. Ja, als je dat als team 18 holes kunt volhouden is dat lekker spelen. Je hebt geen last van de warmte en je wordt ook niet moe. Dat we uiteindelijk als winnaars eindigden, hebben we tijdens het spelen geen moment bij stilgestaan maar toen nummer 5 met 41 stableford punten genoemd werd wisten we dat we hoog zouden eindigen. Dees en ik spelen al 10 jaar regelmatig met elkaar, maar dit was absoluut ons hoogtepunt, het spelletje Greensome ligt ons wel. Door Jacco en Bernhard, die de wedstrijdleiding hadden, werden prachtige prijzen uitgereikt met als hoofdprijs voor elk een mooie sculptuur van de Haarlemse kunstenaar Andre de Kruijf. Deze kunststukken hebben een mooie plek bij ons thuis gekregen. Helaas zijn wij geen liefhebbers van asperges en zijn dus niet blijven eten. Van enkele personen van de ruim 45 “mee-eters” hebben we begrepen dat iedereen van de asperges genoten heeft. Volgend jaar doen we natuurlijk weer mee, Jacco en Bernhard bedankt voor de organisatie.
Désirée en Wouter

17 Juni AM2PM Endurance Cup

Zaterdag 17 juni is het weer zover. Inmiddels begint dit feestje al een aardige traditie te worden en dus nodigen we je uit om in te schrijven voor de AM2PM Endurance Cup. Deze wedstrijd speel je als koppel (je mag zelf aangeven met wie je wilt spelen maar dat hoeft niet) in Foursome Stableford format 36 holes achter elkaar (je slaat om en om dus effectief speel je 18). 9 holes vanaf geel, 9 holes vanaf blauw, 9 holes vanaf rood en 9 holes vanaf oranje! Voorgaande jaren waren de reacties zeer positief over het spelen vanaf tees waarvan je normaal gesproken niet speelt (de meesten van u hebben waarschijnlijk niet vaak de baan vanaf oranje gespeeld). We rekenen op mooi weer in deze periode in de buurt van “de langste dag van het jaar” dus schrijf je snel in want vol is vol! Na afloop is een heerlijke BBQ, wel voor inschrijven!

Let op: omdat je eigenlijk 2x 18 holes loopt moeten we de wedstrijd ook als “2 wedstrijden” in e-golf zetten. Je moet je dus voor beide wedstrijddelen (1e ronde, 2e ronde) inschrijven!!
WeCo

Welkom Nieuwe Leden

Namens alle leden van GC Houtrak heten wij de volgende nieuwe leden, die in juni lid zijn geworden, van harte welkom!

André Beintema (gewoon lid)
Jesper van Son (student lid)
Caspar Gevaerts (jong volwassen lid)

Wij wensen jullie een hele fijne tijd toe bij GC Houtrak!

Bank ten Cate & Cie Vossenjacht

Met schitterend weer en 2 goeie vossen van de landskampioen heren 1 (Frank van Hoof) en landskampioen heren 2 (Marc van Houdt) werd een scherpe score neergezet. Eén voor één gingen de teams van 3 spelers de baan in om te proberen deze “nieuwe par” te verbeteren. Veel teams slaagden daar in, maar slechts 1 team was het allerbeste en dat was het team van Eveline van Aken, Jan Zaal en Rob Frie met een score van +12. (oftewel, zij wisten 12 keer een betere score dan de vossen neer te zetten, uiteraard wel met handicap verrekening). Dankzij de gloednieuwe wedstrijdsponsor Bank ten Cate & Cie, vertegenwoordigd door Erik Geusebroek, konden de winnaars van de nearies (Marianne Houtkamp, Jörgen Bakx, Jan Zaal en Sharon Kops) en van de longest drive (Alice Boter en Bob Vredevoort) en de teams op plek 3 (Alice Boter, Albert Swane, Jacco de Weerdt), plek 2 (Sharon Kops, John Kops, Wim Reijnders) en uiteraard de winnaars schitterende wijnpakketten en ander moois in ontvangst nemen. Onze hartelijke dank gaat uit naar Erik Geusebroek van Bank ten Cate & Cie. 

Zie verslag van Rob Frie

Arendsen de Wolff wedstrijd

Op maandag 26 juni wordt de Arendsen de Wolff wedstrijd gespeeld. Dit is een gezellige mixed greensome wedstrijd voor senioren (vanaf 50 jaar) met een gezamenlijke handicap van maximaal 55. De winnaars mogen meedoen aan de landelijke finale op de Peelse golfclub. U kunt zich als koppel inschrijven op de website. Individueel kan ook maar er is dan geen garantie dat ik voldoende partners heb!! Deze unieke wedstrijd wordt al 28 jaar gehouden en is een van de weinige doordeweekse wedstrijden.
Ruud van der Meer

Vrijdagavondjeugdcompetitie


Op vrijdag 19 mei ging de eerste vrijdagavondjeugdcompetitie van start. Het was prima golfweer. Na afloop had de horeca een heerlijke pasta Bolognese op het menu staan en daar werd uitstekend van gegeten! Feline en Fleur speelden vanaf de oranje teebox en kwamen binnen met 72 en 73 slagen over 9 holes. Goed gedaan! Thomas behaalde 22 punten en werd daarmee eerste. Brigitte werd tweede met 19 punten en Sebastiaan derde met 15 punten. Vrijdag 9 juni staat de volgende zomeravondcompetitie op het programma. Tot dan!

NGF Competitie Jeugd

Zondag 28 mei is de NGF competitie voor de jeugd gestart. Houtrak 4 speelde tegen Spaarnwoude op golfclub De Goyer. Voor alle 4 de Houtrak-spelers (Quinn, Teije, Nina en Sebastiaan) was het de eerste keer dat ze competitie speelden en ze hebben het hartstikke goed gedaan. Uiteindelijk verloren van het ervaren team van Spaarnwoude maar ze hebben goed partij gegeven! Meer informatie over de competitie volgt en natuurlijk komt er ook het een en ander op de jeugd website.

Zomers aanbod van de shop

Laat de zon maar schijnen want …. U.V paraplu’s zijn verkrijgbaar in de winkel in diverse kleuren voor een prijs van € 39,--. 

Nieuws van de Golf Academy
Gratis "Bring a friend" lessen voor leden van Houtrak

Nieuw bij Houtrak Golf Academy! Gratis golfles samen met een vriend of vriendin die nauwelijks tot geen golfervaring heeft. Een speciale les gericht op verschillende niveaus. Waarom? Omdat wij geloven dat je meer plezier hebt als je met elkaar speelt én oefent. En wat is er nou leuker om dat met een vriend of vriendin te doen! Tijdens de ‘’Bring a friend’’ lessen combineren we leuke oefeningen met het verbeteren van slagen en wordt er samen getraind. Wie neem jij mee?

Programma
15 min. Introductie en demonstratie van de golfprofessional
60 min. Lange slagen en korte slagen trainen met behulp van de Trackman & Body Track
15 min. Teamwedstrijd en afsluiting

Wanneer
De lessen zullen plaatsvinden op elke derde donderdagavond van de maand van 19.00-20.30 en de eerste zaterdagochtend van de maand van 10:30-12:00. De eerste twee lessen zijn op donderdag 15 juni en zaterdag 1 juli. De groepsgrootte is maximaal 6 koppels per les (12 personen) Vol = vol!

Voor wie
Voor alle leden van Golfclub Houtrak en hun vrienden en familie die geen of nauwelijks golfervaring hebben.

Spelregels

Je mag zo vaak meedoen als je wilt, mits je steeds een nieuwe vriend/vriendin introduceert. Een introducee mag maar één keer deelnemen.
 
Inschrijven
Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@houtrakgolfacademy.nl Vermeld hierbij de namen van de deelnemers en contactgegevens.

mail

Genieten in de Brasserie

 Heerlijk op een mooie avond genieten van de kwaliteit van onze keuken, met het mooie juni menu voor € 27,50
Entree
Kalfspastrami met gebakken gamba, gemarineerde doperwten en citroenmayonaise
 Hoofdgerecht
Gebraden diamanthaas met doperwtpuree, tuinbonen, paddenstoelduxelle, asperge en jus van rode wijn
Dessert
Cremeux van mango met witte chocolade mousse, rood fruit, bros van witte chocolade en yoghurt roomijs

Copyright (C) 2017 Golfclub Houtrak. U ontvangt deze mail omdat u lid bent van GC Houtrak. Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via MijnHoutrak.