Nieuwsbrief Houtrak december 2017

Kunt u de nieuwsbrief niet lezen, bekijk dan de online versie


Van het Bestuur
Belangrijkste punten uit de ALV van 16 november 2017:

 • Clubgolfster van het jaar is geworden Kim Kops, clubgolfer Berry Jole en clubteam onze landskampioen Heren 1. Allen gefeliciteerd!
 • Voor het vele vrijwilligerswerk is een gouden bal uitgereikt aan Wilma Zomer, Wouter Creyghton en Harm van Oeveren. Proficiat!
 • De contributie voor 2018 wordt verhoogd met 1,5%
 • Het ledenaantal lijkt in 2017 stabiel te blijven.
 • Uitgebreid is gesproken over de teleurstellende kwaliteit van de greens. In deze nieuwsbrief leest u er meer over in het bericht van de baancommissie.
 • In de maand december wordt een test gedaan met de ballenspiraal. U heeft hierover al een aparte Fore You ontvangen.
 • Na 6 jaar penningmeester te zijn geweest is Kees Jan Schouten afgetreden. Hij is opgevolgd door Maurice de Valois Turk. Maurice heeft al een aantal maanden meegedraaid. Kees Jan, veel dank voor je inzet!
 • 2e kerstdag is de baan net als vorig jaar geopend van 10.00 tot 16.00 uur.
 • Komt u allen naar de nieuwjaarsreceptie zondag 7 januari, 16.00 uur?

Wij wensen u hele fijne feestdagen!


december 2017

 • Zon. 3 dec. 3e wintermasters
 • Zat. 9 dec. Golf 63 9-holes winterserie
 • Zon. 10 dec. Pepernotenwedstrijd jeugd
 • Zat. 16 dec. 4e wintermasters
 • Zat. 30 dec. Golf 63 9-holes winterserie

Gevonden voorwerpen

Bent u dit jaar misschien iets kwijtgeraakt? In de rieten mand in de lockerruimte liggen nog heel veel gevonden voorwerpen, van clubs tot kleding! Ga gauw even kijken, want eind van dit jaar wordt dit opgeruimd!

Bericht van de baancommissie

Zoals u op de ALV heeft kunnen horen en zelf ongetwijfeld heeft gezien zijn de greens op dit moment ver onder de standaard die wij op Houtrak gewend zijn. De greenkeepers onder leiding van Piet zijn hard aan het werk om dit weer goed te krijgen. De greens zijn 3 keer volledig doorgezaaid met een inmiddels aangekochte doorzaaimachine. Als u goed kijkt komt op de kale plekken wat gras door. De beste groei vindt vooralsnog plaats op de relatief goede delen van de greens. Dat is in ieder geval goed nieuws voor onze strijd tegen het straatgras.

Om het gras op de greens sneller te laten ontkiemen en groeien,  moeten de greens worden geslit. Dit gebeurt op dit moment ook al op de fairways. Helaas is dit door de nattigheid niet goed mogelijk i.v.m. spoorvorming. Zodra dit mogelijk is, wordt er geslit en worden de greens bepoten met ijzersulfaat. IJzersulfaat heeft als bijkomend voordeel dat de greens er mooier (egaler) door uitzien en beter rollen.

Voor komend jaar is door onze adviseur Casper Paulussen een plan van aanpak gemaakt voor het greenonderhoud, waar we ons strikt aan gaan houden. De basis is om een zo goed mogelijke ondergrond te maken, die resistent is tegen ziektekiemen. Desondanks zal er met nu nog toegestane gewasbescherming worden gewerkt bij tekenen van bijvoorbeeld dollarspot.

Dirk heeft een behoorlijk aantal bomen gemarkeerd die gerooid moeten worden. Dit zijn voor een groot deel helaas zieke of al dode iepen en essen. De wortels worden weg gefreesd en de bomen worden met hulp van de vrijwilligers versnipperd. De ontstane gaten worden opgevuld.

De baan is erg nat en de drainage kan het niet overal aan. Ons plan is om op meerdere natte plekken zandpalen te plaatsen. Dit zijn gaten van ongeveer 50 cm diep en 8 cm in doorsnede . Een zandpaal ontstaat door met een grondboor de grond eruit te halen en de ontstane gaten op te vullen met zand. Dit werkt verbazingwekkend goed. Ook op de greens kan dit heel goed met als voorbeeld de green van hole 18 NZ, waar het in het centrum door de beregening van meerdere kanten erg nat kan zijn. Omdat er gewoon fairway- of greengras overheen wordt gelegd zie je er niets van.

De bunkers worden aangepakt. Op dit moment zijn de bunkers gevuld met nieuw zand en het plan is om veel bunkers af te steken en netter en zichtbaarder te maken. Op hole 13NZ wordt van de 2 fairway bunkers links een grote en zichtbare bunker gemaakt. Op hole 18NZ groeien de wortels van de abelen in de bunkers links op 50 meter voor de green. Dit kan blessures opleveren bij spelers. De abelen wortelen nu eenmaal erg breed en de greenkeepers gaan deze abelen dan ook verwijderen en van de 2 bunkers wordt één grote bunker gemaakt.

Ruud Wermenbol, Voorzitter baancommissie

Welkom nieuwe leden

Namens alle leden van GC Houtrak heten wij de volgende nieuwe leden van harte welkom!
 
* Hans Groen (gewoon lid)
* Deborah Ruurs (jong volwassen lid)
* Thomas Bos (student lid) * Nathan Tse (jeugd lid)
* Alexandra Meijer-Bos (gewoon lid was proeflid)
* Casper Meijer (gewoon lid was proeflid)

Wij wensen jullie namens alle leden een hele fijne en sportieve tijd toe bij GC Houtrak!

Afwijkende openingstijden rond de feestdagen

 dinsdag 5 december: baan en horeca 17.00 uur gesloten 
zondag 24 december: baan en horeca 17.00 uur gesloten
 maandag 25 december: baan en horeca gehele dag gesloten
 dinsdag 26 december: baan en horeca geopend van 10.00 tot 16.00 uur 
woensdag 27 december: geen caddiemaster aanwezig en secretariaat gesloten 
zaterdag 30 december: geen caddiemaster aanwezig 
zondag 31 december: geen caddiemaster aanwezig, baan en horeca 16.00 uur gesloten
 maandag 1 januari: baan en horeca gehele dag gesloten
  dinsdag 2 januari: geen caddiemaster aanwezig / ballenspiraal

Even voorstellen: GEO commissie Houtrak

Vanuit een duurzaamheidsgedachte en de overtuiging dat golf een bijdrage kan leveren aan een gezond milieu voor iedereen is door belangenbehartigers van de golfsport (IGF, EGA, PGA etc.) het initiatief ontstaan van de oprichting van de GEO. Deze non-profit organisatie wordt ondersteund door de Europese Commissie.
Onlangs is in de GEO commissie toegetreden Marcel Taverne. Hij volgt Joost Rietveld op die tien jaar actief is geweest in deze commissie. Golfclub Houtrak is vanaf 2011 GEO gecertificeerd.Waar staat GEO voor en wat betekent dit in de praktijk.

Vlnr.. Nico Wognum, Marcel Taverne, Ton Stern

Lees hier verder

Leuk idee voor Sinterklaas of Kerst


Handige gadgets met Houtraklogo. Natuurlijk verkrijgbaar in onze shop.

Wij wensen iedereen alvast een heerlijke kerst toe !!!!! Keith & Edi

Topgolf Training Jeugd

De training voor de verschillende Topgolf groepen is in volle gang. Ze worden getraind op technisch, mentaal en fysiek gebied. Goed om te zien hoe actief er getraind wordt en natuurlijk is ook ruimte voor plezier. De fysieke trainingen bij Lip San Chong zijn leuk om te zien. De energie spat ervan af en de jeugd wordt met name op snelheid getraind. Met deze goede voorbereiding belooft 2018 een mooi seizoen te worden

Kijk hier het filmpje

Pepernotenwedstrijd 10 december

Ter afsluiting van het naseizoen organiseren we op zondag 10 december a.s. vanaf 10.00 uur de Pepernotenwedstrijd voor alle jeugdspelers. Na het spelen van 3 of 9 holes sluiten we af in het clubhuis met warme chocolademelk en iets lekkers!

Mocht je je nog niet hebben opgegeven, doe dat dan zo snel mogelijk, via jeco@houtrak.nl. Graag tot 10 december!

Heerlijk maandmenu december (27,50)

 Entree:
Paté van gevogelte met getoast suikerbrood, balsamicostroop, rode biet, druivengel en crunch van hazelnoot

Piece:
Gebakken tamme eendenborstfilet met tarte tatin van sjalot, puree van pastinaak, polenta, paddenstoelen en teriyakisaus.

Dessert:
Clafoutis van rood fruit met crumble, meringue en vanille-ijs

Copyright (C) 2017 Golfclub Houtrak. U ontvangt deze mail omdat u lid bent van GC Houtrak. Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via MijnHoutrak.