Nieuwsbrief Houtrak november 2017

Kunt u de nieuwsbrief niet lezen, bekijk dan de online versie


Van het Bestuur

  • Vanaf woensdag 1 november is de baan weer om naar het Buiten-Binnen circuit. Dus even opletten op hole 5 en hole 11!  Naar verwachting blijft dit zo tot eind februari.
  • Houdt u er rekening mee dat vanaf 15 november het gebruik van noppen trolleys weer verplicht is.
  • U komt toch wel naar onze algemene ledenvergadering op donderdag 16 november, aanvang 19.30 uur?
  • Alhoewel ver weg, u kunt ook vast noteren de altijd gezellige Nieuwjaarsreceptie, zondag 7 januari 2018, 16.00 uur.


november 2017

  • Zon. 5 nov. 1e Wintermasters
  • Zat. 11 nov. Golf 63 9-holes winterserie
  • Don. 16 nov. Algemene Ledenvergadering       
  • Zat. 18 nov. 2e Wintermasters
  • Zon. 26 nov. Golf 63 9-holes winterserie

European Men’s Club Trophy

Van 26 tot en met 28 oktober hebben wij de European Men Club Trophy gespeeld, met 24 andere landen. Na een goede voorbereiding arriveerden wij op de lastige golfbaan Golf Du Medoc in Bordeaux met maar één doel: het binnenhalen van de Europese titel. Ondanks alle zon en 25 graden ging de eerste dag echter niet zoals verwacht. Hoewel Philip een hele sterke 71 (level) noteerde, hadden Berry (81) en Mike (82) meer moeite, waardoor we op een 18e plek stonden. In het format telde de 2 beste scores en we hadden dus een totaal van +10. Het doel voor de resterende dagen was om zoveel mogelijk goed te maken en nog in de top 10 te eindigen.

Met een teamscore van -2 op de 2e dag na een 69 van Philip, 71 van Mike en 75 van Berry deden we goede zaken en klommen we een aantal plaatsen. Op dag 3 tekenden we voor een teamscore van +3, wederom was het Philip met de beste teamscore (72), Mike maakte 73 en Berry een 83. De totale teamscore van +11 zorgde voor een 12e plaats, waar we na de eerste dag zeker tevreden mee konden zijn. Philip eindigde individueel op een hele goede 6e plaats met een score van -1. We willen graag Golfclub Houtrak bedanken voor het mogelijk maken van de trip; Keith French en Golf 63 voor het beschikbaar stellen van de teamkleding, waardoor we er elke dag top uitzagen; alle meegereisde supporters voor de steun en natuurlijk Sander voor de begeleiding gedurende de week!
Philip, Berry & Mike

Beperkt reserveren tussen 14.00 en 15.00 uur

Net als vorig jaar krijgen leden en greenfeespelers tijdens de wintertijd de mogelijkheid vanaf 1 november telefonisch een week van tevoren een starttijd te boeken tussen 14.00 en 15.00 uur. In de praktijk blijkt hier vraag naar te zijn. De caddiemaster zorgt er wel voor dat er genoeg startijden in dit blokuur overblijven voor leden die op de dag zelf nog willen boeken. Aan het einde van de wintertijd stoppen we hiermee, of eerder als blijkt dat het in de praktijk niet goed werkt.

Verslag (echt)parencup 2017

Ook dit jaar hadden we ons weer goed voorbereid op de (echt)parencup, uiteindelijk is dit toch waar het om draait in het jaar. We speelden dit keer met het (echt)paar Gebke Poelman en Ruud Wermenbol. Ook zij keken uit naar deze cup en gaven dan ook flink gas wat resulteerde in een mooie eerste 9 holes. Wij moesten ons uiterste best doen om ze bij te houden maar met een paar leuke birdies lukte dat en stonden we na 10 holes gelijk. Wij dachten namelijk dat als wij hen zouden verslaan we alleen nog de rest van het veld moesten pakken, zij dachten hetzelfde. Het werd een bittere strijd tot het einde! Onze 4e birdie op de 18e hole ''sealed'' de overwinning op Gebke en Ruud met 37 stableford punten tegen 35 punten. Nooit gedacht dat we met de behaalde punten opnieuw de (echt)parencup zouden veroveren! Proficiat aan het runner up team Kriny en Henne Hennis en Gebke en Ruud met de 3e plaats. Op naar het volgend jaar, wij wijzigen niets aan onze voorbereiding, want dit is nu al 3 jaar goed gegaan!
Dank aan allen die deze wedstrijd mogelijk hebben gemaakt!
Carl Waldron en Els Dekkers

Nieuwe medewerkers

Misschien heeft u ze al gezien. In oktober zijn bij Houtrak in dienst getreden Bas Schreuder (links) als greenkeeper en Thomas Schukking (rechts) als caddiemaster.

 

Thomas was al bij ons lid en loopt momenteel stage bij Sander van Duijn. Thomas vervangt Paul Mansoor, die een andere, vaste baan heeft gevonden. Hartelijk welkom Bas en Thomas!

PINHIGH Wintermasters weer van start!


Het zomerseizoen zit er weer op, maar dat betekent natuurlijk niet dat er gestopt wordt met de wedstrijden in de winter!

Op 5 november a.s. start weer de Wintermasters. Dit jaar hebben we hiervoor de sponsor PinHigh bereid gevonden om de winnaar van het klassement van de wintermasters naast het felbegeerde ‘groene jasje’ een mooie prijs ter beschikking te stellen. Er zal, net als bij de Houtrak- en Halfwegbeker dit jaar het geval was, een zgn. Eclectic score worden bijgehouden. Elke keer dat u meedoet kunt u de scores van individuele holes verbeteren. Om iedereen kans te laten maken op deze prijs passen we hierbij wel handicapverrekening toe. Hoe vaker u dus meedoet, hoe meer kans op verbetering. Hoe mooi zou het zijn als uw uiteindelijke eclectic score ruim onder par eindigt! Voor de nummers 1 2 en 3 ligt er bij de afsluitende wintermasters ook een prijs klaar.

De grootste verandering ten opzichte van voorgaande jaren is dat de spelvorm met ingang van dit jaar een stableford wedstrijd met 7/8 handicap verrekening is. Dit betekent dat de wedstrijdserie niet meer qualifying is, dus u hoeft niet bang te zijn dat de winteromstandigheden ervoor zorgen dat uw handicap stijgt. We zullen wel per wedstrijd bekijken of de mensen die heel erg goed lopen verlaagd zullen worden in handicap, om zo een eerlijk klassement te kunnen blijven voeren.

Een andere wijziging dit jaar is dat we de inschrijving openstellen een maand voor de wedstrijddag en deze sluiten op woensdag 20.00 uur voorafgaand aan de wedstrijd. Er kan nog wel ingeschreven worden op een flight, maar er zal geen inloopmogelijkheid meer op de dag zelf zijn! Uiteraard behoort een mailtje of telefoontje naar de wedstrijdleiding van die dag tot uiterlijk een dag van tevoren nog wel tot de mogelijkheden om nog mee te doen, mits er nog plaats is. Schrijf u in en we zien u graag tegemoet op de eerste wedstrijd 5 november a.s.!

Battle of the sexes, 12 oktober 2017

Op deze damesdonderdag is er (mogelijk en naar wij hopen) een nieuwe traditie, een speciale wedstrijd ontstaan nl. de Battle of the Sexes.

Er zat ook een groen tintje aan deze wedstrijd. De greenkeepers en de vrijwilligers van Herman Spijker werden in het zonnetje gezet voor al het werk dat zij doen om Houtrak in zo’n goede conditie te houden. Verder hebben we een kleine actie “bloem(boll)en voor Houtrak” gehouden door het inschrijfgeld en de verkoop van speciale ballen (gemaakt voor deze wedstrijd) en potten Houtrak jam te bestemmen voor dit goede doel.

Het was een matchplay wedstrijd tussen dames en heren, georganiseerd door de Daco en Heco. De bedoeling is dat deze wedstrijd 1x per jaar gespeeld gaat worden op de woensdag of zoals dit jaar op de donderdag. En toen was het tijd de Battle kon beginnen ….Volgens ons waren sommige heren wat bang geworden, door zich in te schrijven met een afslag vanaf de rode tee. Het heette dat dit dan zo gezellig zou zijn….??!! Helaas waren hier weer veel dames erg van onder de indruk, waardoor de heren met ruime marge de dames verslagen hebben, nl. 17½ tegen 8½. Volgend jaar gaan we dit waarschijnlijk anders aanpakken om de strijd eerlijker te doen verlopen. De prijsuitreiking en de borrel na afloop waren gezellig en iedereen vond dat dit voor herhaling vatbaar is. Met 52 deelnemers tussen alle andere wedstrijden door die week kijken we terug op een geslaagde dag met heerlijk weer!

De opbrengst voor het goede doel ligt op zo’n 700 euro! Bedankt voor ieders medewerking: Wouter mede organisator vanuit de HECO, Wilma voor de jam, Kriny voor de speciale golfballen.
Namens de DACO, Margriet Versluis.

Voorzittersbokaal

Op zondag 16 oktober werd de voorzittersbokaal gespeeld. Dit is een wedstrijd voor vrijwilligers en commissieleden die zich gedurende het afgelopen jaar voor Houtrak hebben ingezet.

Lees hier het verslag

Verslag veilingwedstrijd Houtrak Businessclub

Houtrak Businessclub haalt Euro 20.025 op met veiling voor Fonds Gehandicapten Sport

Eindelijk was het zover: na maanden voorbereiding was op 17 oktober de langverwachte Houtrak Businessclub veilingwedstrijd! Als primeur dit jaar en als kroon op de nieuwe samenwerking met Fonds Gehandicapten Sport (FGS) dit seizoen had de Businessclub Houtrak een 9-holes veilingwedstrijd georganiseerd, waarvan de opbrengst naar het FGS zou gaan. In de afgelopen maanden had de Businessclub Houtrak samen met haar leden en het FGS hard gewerkt om een imposante lijst met meer dan 30 kavels te maken met kaartjes voor Eredivisie topwedstrijden, diner arrangementen in Michelin sterrenrestaurants, diverse greenfees op topbanen, verblijven in luxe vakantievilla’s in Portugal … noem maar op! Aan de maanden van voorbereiding zou nu een einde komen met als belangrijkste vraag: hoeveel halen we op?

Klik hier voor het vervolg

Golf63 - 9 holes winterseries wedstrijdverslag 29 oktober

Op 29 oktober is de Golf63 9-Holes winterseries, een wedstrijdserie van 7 wedstrijden, van start gegaan. De start van het winterseizoen was voelbaar: flinke wind en af en toe regen in het vooruitzicht. Maar de wedstrijd zat vol en iedereen had er zin in! Met ingang van dit jaar is het een stableford-wedstrijd met 7/8 handicapverrekening en is bovendien non-qualifying. Naast het klassement (beste 3 scores tellen) wordt er elke keer een ander spelelement toegevoegd aan de wedstrijd, die tot verrassende dag-uitslagen kan leiden. Zo was deze eerste keer het spelelement ‘TOUW’ toegevoegd: Iedere speler kreeg 10 meter touw en kon deze inzetten om de geslagen bal te verleggen zonder straf, dus uit de bunker met een stuk touw en op de green een korte putt overhouden behoorden tot de mogelijkheden.

Nederlanders blijken toch "zuunig" te zijn, want veel spelers kwamen met veel touw terug… Want per niet gebruikte meter was er een 0,5 stableford punt voor de dagprijs te verdienen. Of dat strategisch slim is laten we maar in het midden. De neary werd gewonnen door Marloes Hees met een mooie bal 2 meter naast de vlag.

De uiteindelijke winnares van de dag en aanvoerster van het klassement is geworden Caroline Landeweer met een mooie stablefordscore van 19 punten en dan heeft ze niet eens het touw gebruikt, dus chapeau! De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdagmorgen 11 november met het spelelement ‘Jokerholes’. Schrijf je in via de website want vol=vol! Als je nog een leuk idee hebt voor een spelelement schroom dan niet en stuur een mail naar stellacone.nl@gmail.com en wie weet wordt jouw spelelement dan wel aan een wedstrijd toegevoegd!

The Iron Man 28 oktober 2017

De weersvoorspelling van een week van tevoren was echt Iron Man weer, windkracht 5 met regen. Uiteindelijk viel de regen gelukkig mee, maar het waaide wel behoorlijk. Ik was ingedeeld met Thomas, de Iron Man van 2016 en met Cecil, een leuke flight voor de wedstrijd. Ik begin niet bepaald goed, met een bogey op de holes 1, 2 en 4 en een dubbel bogey op hole 3. Na 4 holes stond ik +5. De gedachten over een slechte ronde gingen al door mijn hoofd, maar dat kon ik gelukkig toch van mij afzetten. Vanaf hole 5 ging het ook weer aardig lopen. De parren begonnen te vallen en de baan hielp me af en toe een beetje mee. Ik speel normaal gesproken altijd al met een ijzer 2 in de tas, dus dat kwam vandaag goed uit. Ik kwam door met 42 (+6), niet helemaal wat ik wilde. Gelukkig liep ik de 2e negen een stuk beter, met een dubbel bogey op hole 12, en bogeys op de holes 14 en 17. Daarnaast nog birdies op de holes 13 en 18. Het resulteerde uiteindelijk in 38 (+2) over de 2e 9 holes en een totaal van 80.
 
Ik kwam het clubhuis binnen en de laagste score was op dat moment 81; ik was dus op dat moment leider. Toen begon het wachten, want de laatste flight was ongeveer 1,5 uur na ons gestart.  Er was niet beter gescoord dan 80 die ik al vroeg had binnen gebracht en nu mag ik mij Iron Man 2017 noemen!!  Ik wil graag de wedstrijdleiding bedanken. Jacco was er namelijk weer vroeg bij en uiteraard Marco Breeuwer, ”the founder of Iron Man”!! Ook wil ik iedereen bedanken die heeft meegedaan. Ik vond het een erg leuke wedstrijd en hoorde ook alleen maar positieve reacties van mensen die binnenkwamen.
The Iron Man 2017 Kay Bouman

Welkom nieuwe leden!

Namens alle leden van GC Houtrak heten wij de volgende nieuwe leden van harte welkom!
 
* Gabriël van de Luitgaarden (gewoon lid)
* Arjen Bunt (jongvolwassen lid, terug van weggeweest)
* Margreet van Duijn (gewoon lid, terug van weggeweest)

Wij wensen jullie een hele fijne tijd toe bij GC Houtrak!

Time4golf Halfwegbeker 2017

Na een mooie serie wedstrijden was zaterdag 21 oktober de slotdag van de time4golf Halfwegbeker. We kunnen er lang en breed over praten maar het was al voor de laatste wedstrijd duidelijk dat Thomas Akyurek dit jaar een maatje te groot was voor de rest. Met een voorsprong van maar liefst 32 punten op nummer 2 Senna Koolen en 46 punten op nummer 3 Ria Mul pakte Thomas de door Time4golf beschikbaar gestelde hoofdprijs: een lang golfweekend inclusief greenfees in een 4- persoons villa in Portugal.

Als kers op de slagroom pakte Thomas ook de titel bij de dit jaar geïntroduceerde Ringer (eclectic) score met netto 52 slagen. Dagwinnaar van deze laatste wedstrijd van 7 werd Ria Mul met 40 stableford punten. Een mooie tweede plaats voor de dag was er voor Caroline Landeweer met 35 punten, die voor het eerst mee deed! Ontzettend leuk deze dag was ook de deelname van 4 jeugdleden die zich kranig verweerden tussen als die “oudjes” ;-) Eervolle vermelding hier voor Quinn Houthuizen die in de laatste groep moest starten omdat hij zo hoog stond in het klassement. Volgens mij had Quinn het prima naar zijn zin met die twee grote kerels in de flight. Dus dames en heren onder de 18…… doe gewoon lekker mee met de wedstrijden op Houtrak. Misschien kunnen die oudjes nog wat van jullie leren!
Kijk voor de volledige uitslag op: houtrak.nl/mijn-houtrak/Competities/Halfwegbeker 2017

Time4golf Houtrakbeker 2017

Bij de time4golf Houtrakbeker was de strijd om de eerste plaats tot het laatste moment spannend. Madelene Nydahl trok daarbij nipt aan het langste eind door de dagzege te pakken op de laatste speeldag en daarmee net genoeg punten te vergaren om Robbert de Graaf te passeren. Kim Kops werd op een kleine afstand keurig derde. Kim deed in het Ringer Score klassement nog betere zaken. Doordat ze 1 hole verbeterde werd ze de overall winnaar in dit klassement met een score van netto 55 slagen. Dag winnaar werd dus Madelene met netto 70 slagen, tweede werd Marcel Joost met 72 en Rogier Mol werd derde met een score van 73 slagen netto.
Kijk voor de volledige uitslag op: houtrak.nl/mijn-houtrak/Competities/Houtrakbeker 2017

Wie wil af en toe foto’s maken?

Het lijkt ons zo leuk als er kort na een evenement flink wat foto’s op de website komen te staan! Zodoende zoeken we een aantal leden die deze taak af en toe op zich willen nemen, uiteraard alleen als het u goed uitkomt. Interesse? Stuur een vrijblijvend mailtje naar secretariaat@houtrak.nl.

Bridgen bij Houtrak

Dat het weer wat minder wordt, heeft ook zo z’n voordelen….. gezellig bridgen! De bridgedata voor dit seizoen zijn de vrijdagmiddagen: 27 oktober, 17 november, 8 december, 5 januari, 26 januari, 16 februari. Zorg dat je om 12.45 uur aanwezig bent, zodat we om 13.00 uur kunnen beginnen. U hoeft absoluut niet elke keer te kunnen, één keer meedoen kan ook. Inschrijfgeld 5 euro per paar. Inschrijven (met partner) minstens drie dagen van tevoren door een mailtje te sturen naar r.meer19@upcmail.nl!  Als u geen bridgepartner heeft, stuur Ruud dan ook een mail!

De brasserie heeft weer een mooi menu voor de maand november

Entree:
Gebraden houtduif met pastinaak, bundelzwammen, truffelaardappel, zilverui en jus met sinaasappel

Pièce:
Gebakken scholfilet met puree van gele wortel, mini venkel, bospeen, krokante inktvisringen en beurre blanc saus

 Dessert:
Parfait van kaneel met krokante sinaasappel, gel van stoofpeer, bros van witte chocolade en schuim van witte chocolade en grand marnier.

De shop is klaar voor de herfst

Winterbanden met noppen weer verkrijgbaar in onze winkel in de maten 10” 12” 14”, ook voor de elektrische trolleys. De fitting is gratis.

Speciale aanbieding: 2-wheel trolley incl. winterbanden voor slechts € 89,00.

Ter info: in de wintermaanden november t/m maart sluit de winkel om 16.00 uur.

Copyright (C) 2017 Golfclub Houtrak. U ontvangt deze mail omdat u lid bent van GC Houtrak. Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via MijnHoutrak.