Nieuwsbrief Houtrak augustus 2018

Kunt u de nieuwsbrief niet lezen, bekijk dan de online versie


Van het Bestuur

  • Graag feliciteren wij onze clubkampioenen Matchplay 2018 Anne Sterre den Dunnen, Frank van Hoof, Francine Saxton, Don Wedman en Arie Bogaart. Een prachtige prestatie! In deze nieuwsbrief leest u er meer over.
  • Noteert u vast onze populaire clubweek van 4 t/m 9 september? Meer informatie volgt.
  • Voor de vroege vogels, de horeca is vanaf 1 augustus om 09.00 uur geopend. Uiteraard is het complex veel vroeger open.
  • Kent u nog potentiële nieuwe leden voor 2019? Laat deze dan gebruik maken van ons aanbod dat, als je per 1 januari 2019 lid wordt, je al mag spelen vanaf 1 oktober 2018!


augustus 2018

  • Zat. 4 aug. NK Matchplay Junioren
  • Zon. 5 aug. NK Matchplay Junioren
  • Zon. 12 aug. 4e Houtrak/ Halfweg/Jeugdbeker
  • Zat. 18 aug. Aesculaapcup
  • Zat. 25 aug. Pitchfix Houtrak open/Senior open
  • Vrij. 31 aug. Strokeplay kampioenschappen super senioren 1e ronde

Clubkampioenschappen Matchplay 2018


Dames:
Anne Sterre den Dunnen wint en Runner up is Deborah Ruurs. Anne Sterre wint nu voor de derde keer op rij. Deborah speelde voor het eerst mee en was in vorm, maar kon het net niet redden.

Heren:
Frank van Hoof wint en Runner Up is Berend van Holthuijsen. De heren moesten door naar de 19e hole om de partij te beslissen. Knappe overwinning van Frank, maar zeker een prestatie van Berend die na een zeer langdurige blessure aan zijn schouder weer terug is.

Dames Senioren:
Francine Saxton wint en Runner Up is Liesbeth van Dommelen. Spannende partij tot en met de laatste hole.

Heren Senioren:
Don Wedman wint en Runner Up is Hans Dekker. Don wint nu ook drie keer op rij. Hij speelde level par. Hans Dekker speelde dat ’s morgens, maar dat lukt kennelijk bij deze hitte niet twee keer op een dag.

Heren Super Senioren:
Arie Bogaart wint en Runner Up is Cees van der Baan. Verrassend was de winst van Cees op de winnaar van verleden jaar. Arie was een maatje te groot.

Verslag winnaars Moolhuijsen Trofee


Een jaarlijks terugkerende gezelligheidswedstrijd, de Moolhuijsen Trofee. Allereerst natuurlijk dank aan Nico Moolhuijsen, die ons ook dit jaar weer door de baan heeft voorzien van een lekker stukje kaas of een Marsje en niet te vergeten natuurlijk de drankjes bij het eten. Het was zondag 22 juli echt weer een zomerse dag en al lag de baan er een beetje droog bij hier en daar, onze flight had daar geen last van want de ballen bleven rollen. Je ligt dan ook vaak op plekken waar je normaal niet (bij)komt. De eerste negen holes begonnen we goed met 43 punten en de tweede negen holes (toen kwam ook Alexander goed op stoom) zelfs met 47 punten. Samen een score die goed was voor de eerste prijs. De dames van de prijzencommissie (Jolanda en Anneke) willen wij bedanken voor de mooie (en lekkere) prijzen. Ook mochten we nog even de wisseltrofee vasthouden. Wij hebben in ieder geval een top zondag gehad. Nogmaals dank aan Nico, de wedstrijdleiding en de prijzencommissie.

Jenny Zaal, Désirée Schregel en Alexander Goudeketting (niet op foto).

Geslaagde Combicup 28 juli

Op zaterdag 28 juli is weer een van de populairste wedstrijden gespeeld: de Combicup. De Combicup is een wedstrijd voor leden van de Amsterdamse en van Houtrak, gespeeld over 9 holes van Houtrak en 9 holes van de Amsterdamse.

Zoals ieder jaar weer erg veel inschrijvingen, want er stonden op een gegeven moment 67 mensen van Houtrak ingeschreven, terwijl het maximum 40 is. Leden die in 2017 niet hadden meegedaan kregen voorrang. Uiteindelijk werden namens Houtrak dit jaar 48 deelnemers geplaatst, want we hadden 6 dubbele starts ingelast. Naast de 48 van de Amsterdamse kwam het totaal aantal op 96 deelnemers aan de wedstrijd: lekker vol clubhuis van Houtrak dus, want wij waren dit jaar de gastheer.

Met 96 mensen dus tegelijk de baan in, soms startend op de Amsterdamse 1, maar als je geluk had dicht bij het clubhuis van Houtrak. Als wedstrijdcommissie moet je aan veel dingen denken: het hek open bij hole 15, de gps uitschakelen op de handicarts (anders lullig als je net bij ’t hek staat en de buggy niet meer verder gaat:-)). En natuurlijk samen met de wedstrijdcommissie van de  Amsterdamse weer de startlijst in elkaar draaien. Een hele klus, maar weer prima gelukt.

Dit jaar hebben we getracht zoveel mogelijk echtparen niet met elkaar te laten spelen: leer je ook weer wat nieuwe mensen kennen. Ik denk dat dit de meesten wel goed bevallen is, want allemaal vrolijke gezichten! Na de tropische warmte van donderdag en vrijdag was het zaterdag prima speelweer en de regen die in het begin viel (best veel) werd door bijna iedereen toch een beetje als een welkome afwisseling ervaren. Gelukkig ging snel weer de zon schijnen en stak er een lekker briesje op: genieten dus weer en een heerlijke golfdag!!

De spelvorm was greensome stableford, waarbij de scores van de Houtrakkers die een team vormen en de score van de Amsterdamse leden die een team vormden bij elkaar werden opgeteld en zo ontstond er een eindklassement voor de winnaars. Ondanks de dubbele starts op 6 holes werd er prima doorgelopen en was iedereen rond 16.30 weer in het clubhuis om onder het genot van een drankje en een borrelhap na te praten.

De strijd bovenin was spannend, waarbij de nummers 1 en 2 beiden 72 stablefordpunten hadden, maar de laatste 9 holes zorgden ervoor dat de flight Margriet Versluis/ Ria Mul (Houtrak) en Gerard de Leeuw/Gijs Tan (Amsterdamse) als winnaars uit de bus kwamen. De prijzencommissie had dit jaar voor de prijzen als thema “Picknick/buiten” bedacht en dat bleek bij de prijswinnaars in goede aarde te vallen. Na de traditionele prijsuitreiking door bestuurders van beide clubs kunnen we terugkijken op weer een zeer geslaagde editie van de Combicup! Volgend jaar laten we ons weer in de watten leggen door de Amsterdamse en misschien komt er ooit een wedstrijd over alle holes van beide clubs. De bestuurders zien dit in ieder geval wel zitten:-)

De winnaars:

1e: Margriet Versluis/Ria Mul(H) + Gerard de Leeuw/Gijs Tan (A) 72
2e: Alice Boter/Deborah Ruurs (H) + Peter-Jan Bleeker/Dennis Luijks(A) 72
3e: Jolanda Rodenburg/Frans van Buggenum(H) + Cees Dronkers/Stef Key (A) 71

WeCo Houtrak
Mary Warmenhoven & Stella Coné

NK matchplay junioren

Zaterdag 4 en zondag 5 augustus wordt op Houtrak het Nederlands kampioenschap matchplay junioren (t/m 21 jaar) gespeeld. Echt de moeite waard om naar de top van jong Nederland te komen kijken! Van Houtrak spelen waarschijnlijk mee Anne Sterre den Dunnen, Ronny Giezen en Mike Korver. Als referee is van Houtrak Rodger Failé aanwezig. Mogelijk zijn er op het laatste moment voor onze leden zeer beperkte speelmogelijkheden, met name ’s avonds of zondag. U kunt hiervoor het beste de caddiemaster bellen.

Gezocht voor zaterdag 4 augustus 4 vrijwilligers (starters) voor ochtend en 2 vrijwilligers (starters) voor zaterdag 4 augustus 's middags ongeveer vanaf 12:30. Graag aanmelden bij gebkepoelman@gmail.com.

Voor uw agenda!!!! Huldiging kampioenen 2018

De eerste poging om een feest te vieren en kampioenen te huldigen is in het water gevallen vanwege (golf)bezigheden van de hoofdrolspelers. Maar dat gaan we nu toch echt over doen!
 Huldiging en feest voor alle teams die kampioen zijn geworden.

Zondag 9 september meteen na de Trofee invite.

Binnenkort kunt u zich weer aanmelden via de website. U hoort nog van ons.
(De huldigings commissie, Anneke Koning, Babs van der Vliet, Brian Adams, Francine Saxton en Jeroen Germes)

Welkom nieuwe leden!

Namens alle leden van GC Houtrak heten wij de volgende nieuwe leden van harte welkom!

* Gerard Bakker (proeflid)
* Ronald Rijpma (gewoon lid terug van weggeweest)
* Jolien Camps (proeflid)
* Eric Boogaard (proeflid)
* Russell Lincoln (proeflid)
* Pete Chong (proeflid)
* Verena van Laake (jeugd lid)

Verder zijn Bert van der Plas en Ric Engelbert van proeflid gewoon lid geworden. Wij wensen jullie een hele fijne en sportieve tijd toe bij GC Houtrak!

Op weg naar de Clubweek, 6 september Vriendinnendag

Op deze tropische donderdag 26 juli schrijf ik namens de DACO een verslag van de zéér geslaagde wedstrijden van de afgelopen maanden. Wat wil je ook met het prachtige weer en leuke sponsors. De verslagen zijn te lezen op de site. Verder ligt de baan er weer mooi bij en doen de greenkeepers, samen met de vrijwilligers, hun uiterste best om de conditie van de baan op peil te houden.

Vandaag, 26 juli 2018, ging de wedstrijd voor het eerst niet door, dit kwam door een combinatie van tropisch weer en te weinig deelnemers. De sponsoring van deze wedstrijd wordt verschoven naar 27 september.

Een eerste aankondiging van de Vriendinnendag betreft de titel: TEMPO DOELOE. Dezer dagen niet zo gek natuurlijk, een oosterse sfeer met dito temperatuur(?). De DACO is druk bezig er een mooi programma van te maken dat wordt afgesloten met een buffet. Dus nodig allemaal een vriendin uit voor 6 september! Voor augustus staan er wederom nieuwe wedstrijden op het programma met fantastische sponsors. Nu wachten op de regenbuien die wat afkoeling gaan brengen en de baan weer groen laten kleuren.

DACO,
Margriet Versluis.

Handig trapje naast bunker hole 2

 

In het hete weer hebben vrijwilligers Arie Bogaart en Cees van der Baan een handig trapje aangelegd naast de bunker bij de green van hole 2.

 

 


We hebben onze referee Rodger Failé gevraagd wat te doen als je met je ligging last hebt van het trapje…

Wat zeggen de Regels als je bal in de buurt van het bunkertrapje belandt?

Allereerst is het trapje een vast obstakel, waarvoor je als je er bij het slaan van je bal last van hebt, recht hebt op relief zonder strafslag.
Bepalend voor waar je het trapje mag ontwijken is de plek waar je bal ligt.
Ligt de bal IN de bunker dan ligt dat punt ook IN de bunker.
Ligt je bal BUITEN de bunker of bijvoorbeeld op een van de bielzen van het trapje dan drop je je bal ook op een plek BUITEN de bunker.
In beide gevallen drop je dan op een punt dat niet dichterbij de hole ligt dan waar de bal bij het trapje heeft gelegen. Voor meer details: klik hier

Aankomende toernooien

Zaterdag 18 augustus - Aesculaapbeker
Al jaren een populaire wedstrijd (stbf individueel) voor elke leeftijd en elk hcp niveau. All Tee start om 12.00 uur. Gesponsord door enkele leden met een medische achtergrond. Schrijf snel in, want deze wedstrijd is vaak overvol….

Zaterdag 25 augustus - Pitchfix Houtrak Open en Senior Open
Voor alle informatie en het inschrijfformulier klik hier

31 juli, 1 en 2 augustus - Clubkampioenschappen strokeplay
Dames en heren, meerdere leeftijdscategorieën. Vrijdag 31 juli spelen alleen Supersenioren. U kunt al inschrijven via de website.

Clubweek 4 t/m 9 september.
Meer info volgt in aparte Fore You

Nieuwe caddiemaster Joke van Huystee

 

Joke van Huystee, voor velen een bekend gezicht, is gestart als oproep caddiemaster. In juli is zij ingewerkt door Edwin. Veel succes Joke!

Bent u privé lid van GC Houtrak én ondernemer?

 Droomt u ook van 10 extra greenfees per jaar? Een mooi MKB ondernemersnetwerk? Een golfreis of optionele parkeerplaats?

Dan is de Business Class Upgrade echt iets voor u!

Voor Euro 990 per jaar geeft deze upgrade u exclusief toegang tot het ondernemersnetwerk van golfclub Houtrak met maandelijks op dinsdagmiddag een interessante golfwedstrijd waaraan u ook met uw zakelijke relaties kunt deelnemen.
Natuurlijk is er 7 x keer per jaar de businessclubcompetitie met netwerkborrel en afsluitend diner met MKB-ondernemers uit de omgeving Amsterdam, Heemskerk en Haarlem. Daarnaast zorgt de Businessclub ook voor een mooi en leerzaam programma waarmee u als ondernemer weer een stap verder in de toekomst kunt zetten. Bittergarnituur voor bij de borrel krijgt u van ons erbij!

Maar er zit nog meer in de Business Class Upgrade: zoals 3 weken van tevoren een zakelijke starttijd boeken, flights die niet worden aangevuld en last but not least: uw bedrijfslogo bij de entree en op de website! Mooi toch? Wilt u meer informatie? Klik dan hier of neem contact op met Jan Krijnen van de Houtrak Businessclub via: http://houtrak-businessclub.nl/contact/ of via het secretariaat.

Nieuws van de Jeco


Vrijdag 20 juli was alweer de laatste vrijdagavondcompetitie. Het was enorm spannend want de laatste wedstrijd zou de doorslag geven wie er met de bekers vandoor zouden gaan!

Bij de 9 holes wedstrijd ging Quinn Houthuizen er met de eerste prijs vandoor, Hein van den Berg werd tweede en David Witte derde.

Bij de 6 holes wedstrijd werd Thijs van der Heijden 1e, Florian van Laake 2e en Fleur van Maarschalkerwaart 3e. Gefeliciteerd allemaal!

Meer foto's

Nu in de shop

 

Nu in de winkel de nieuwe Motocaddy M serie elektrische trolleys... sterker en makkelijker in gebruik. zeer competitieve prijzen, ook tas en trolley combinatie. Voor meer info kom zeker langs in de shop.....

Mosselweken bij Brasserie de Houtrak

Heerlijk mosselen eten in onze brasserie!

Copyright (C) 2018 Golfclub Houtrak. U ontvangt deze mail omdat u lid bent van GC Houtrak. Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via MijnHoutrak.