Nieuwsbrief Houtrak februari 2018

Kunt u de nieuwsbrief niet lezen, bekijk dan de online versie


Van het Bestuur

 • In deze nieuwsbrief vindt u bij “nieuws van de wedstrijdcommissie” een link naar de wedstrijdkalender 2018. Noteer de data gelijk in uw agenda!
 • Leest u vooral ook de belangrijke informatie over wijzigingen in het reserveringssysteem. Doel is om u meer speelmogelijkheden te geven!
 • Per 1 maart gaat de baan weer naar Noord Zuid en krijgen we hopelijk heel lang heel mooi weer…
 • De notulen van de Algemene Ledenvergadering van 16 november 2017 staan op de website. U kunt ook op deze link klikken. U moet wel ingelogd zijn. Dank aan Karin Eizema die de notulen heeft gemaakt.


februari 2018

 • Zon. 4 feb. 7e wintermasters
 • Zon. 11 feb. Golf 63 9-holes winterserie
 • Zat. 17 feb. 8e wintermasters
 • Zon. 25 feb. reserve wintermasters

Belangrijke wijzigingen per donderdag 1 maart

 • Het circuit van de baan gaat weer om naar Noord-Zuid. Tevens zullen dan de zomertees weer in gebruik worden genomen.
 • Vanaf deze datum is het ook mogelijk om online 9 holes te reserveren vanaf hole 1. Bij het reserveren klikt u voortaan eerst aan of u 9 of 18 holes wilt reserveren.
 • De starttijden zullen bij wijze van proef om de 8 minuten in plaats van om de 10 minuten zijn, dit doen we om wat meer starttijden te creëren. Bij wedstrijden met 4-ballen kan de wedstrijdleiding overigens beslissen van 10 minuten uit te gaan.
 • Tenslotte wordt er getest met een vlaggensysteem op hole 9, dit hebben we geleerd van andere banen. Als u na 9 holes stopt, neem dan bij de tee van hole 9 een oranje vlag mee. Spelers kunnen dan zien dat ze bij hole 10 kunnen afslaan. De vlag kunt u na de green van hole 9 weer in de daartoe bestemde koker terug stoppen. Starten op hole 10 mag in overleg met de caddiemaster met maximaal een driebal, mits er ruimte is en er niemand gestoord wordt. Spelers op hole 9 die op hole 10 verder spelen, hebben altijd voorrang.

Opzeggen van het Houtrak lidmaatschap

Het bestuur maakt leden erop attent dat opzegging van het lidmaatschap, waar het natuurlijk niet op hoopt, moet gebeuren vóór 1 december van het lopende jaar. Afgelopen december waren er mensen die na die datum alsnog wilden opzeggen. Aanvankelijk hebben wij ons formeel opgesteld en die opzeggingen niet willen accepteren, omdat deze te laat waren ingediend. Uiteindelijk zijn we coulant geweest en hebben overschrijdingen met enkele dagen bij wijze van uitzondering door de vingers gezien. Toch is dit niet de bedoeling. Voor dit jaar gaan we de regel strak aanhouden en dat wil zeggen dat opzeggen MOET voor 1 december. Een opzegging van 1 december of later voor het dan aankomende jaar wordt niet meer geaccepteerd; zodoende loopt een lidmaatschap dan nog een vol jaar door en zal betaald moeten worden.

Nieuws van de WeCo

 • De wedstrijdkalender 2018 kunt u vinden op de website onder “de club” en dan onder het sub kopje “wedstrijdkalender”.  U kunt ook hier klikken. Noteer de data vast in uw agenda. Inschrijven kan meestal 4 weken van te voren.
 • Noteert u zeker de Lentecup, de altijd populaire Openingswedstrijd op maandag 2e Paasdag 2 april. 
 • Let op, de dinsdag zomeravond competitie gaat voortaan naar de donderdag! En de Businessclub wedstrijden gaan van donderdag naar dinsdag.
 • Nieuw dit jaar is de “Race to Houtrak”; clubkampioenschappen voor iedereen, onafhankelijk van uw handicap! De “Race to Houtrak” is een klassement-strijd van de bestaande 18 holes stableford wedstrijden die al georganiseerd worden door verschillende commissies zoals de heren- en de damesdag, zomeravonden, WeCo wedstrijden enz.. De beste 85 van de “Race to Houtrak” worden uitgenodigd om mee te doen aan de finale wedstrijd op zondag 21 oktober en de winnaar mag zich een jaar lang CLUBKAMPIOEN STABLEFORD HOUTRAK noemen. Op de website onder wedstrijdcommissie staat het volledige reglement van de "Race to Houtrak" en daar kunt u bij "mijn Houtrak” onder competities ook de tussenstand vinden. U kunt ook op deze link klikken.

Openingswedstrijd dames donderdag


2018 is voor de dames begonnen met twee donderdagen waarbij het weer ons gunstig gezind was. Zowel op 4 januari als 1 februari hebben we heerlijk gespeeld en scheen het zonnetje midden op de dag. Dat de baan zwaar is zal iedereen beamen, maar in goed gezelschap is het heerlijk om een paar uur in de buitenlucht te zijn om de sfeer van golf te proeven. Tot 29 maart hebben wij nog één greensome wedstrijd op 1 maart en de rest is inloop.

De openingswedstrijd op 29 maart is, zoals de laatste jaren gebruikelijk, een 9 holes melody wedstrijd met start op 1 en 10, met een gezellige lunch en modeshow in de middag. De mannequins staan te trappelen om de voorjaars- en zomermode te showen met de enthousiaste toelichting van Ilona Reuter van Jamie en Joëlle. Dames, een datum om alvast te noteren, zeker voor diegenen die we deze winter, vaak om begrijpelijke redenen, niet hebben mogen ontmoeten op Houtrak.

Namens de DACO
Margriet Versluis

Welkom nieuwe leden

Namens alle leden van GC Houtrak heten wij de volgende nieuwe leden van harte welkom:

* Jacques van Heerden (gewoon lid)
* Boaz Watzema (jeugd lid)

Wij wensen jullie namens alle Houtrakkers een hele fijne en sportieve tijd toe bij GC Houtrak!

Uw foto in de ledenlijst

Kent u dat, dat u graag even een gezicht ziet bij een ander lid van Houtrak? Daarom is het vanaf nu mogelijk om zelf een profielfoto te uploaden via de website. Als iedereen dat nu doet…. Je logt in, gaat naar “Mijn profiel” en klikt op mijn gegevens wijzigen. Dan kun je een profielfoto uploaden via het groene knopje in het grijze foto vak. Niet vergeten in de foto op het knopje bijsnijden/opslaan te drukken.

Houtrak kleding Jeugd

Onze jeugdspelers kunnen een prachtige Houtrak polo en/of chill-out aanschaffen in de golfshop. Door sponsoring van de Club van 100 en Golf63 kan dit tegen een gereduceerde prijs (polo € 25,- en chill-out € 35,-). Uiteraard worden ook de logo’s van Houtrak, Club van 100 en Golf63 erop geborduurd. Voor de spelers die dit jaar competitie gaan spelen is het verplicht om deze kleding aan te schaffen. Wij hopen natuurlijk dat alle jeugdspelers straks in zo’n mooie polo en/of chill-out over de baan lopen! Je kunt de kleding passen en bestellen in de golfshop. Maar let op, de aanbieding geldt tot 28 februari a.s.

Valentijnsdag

De horeca heeft een leuke aktie voor Valentijnsdag. U kunt kiezen uit een high tea of een 3-gangen menu.
Klik op de knop voor meer informatie.

meer info

24 februari - Wijn spijs menu

Op 24 februari presenteert de horeca weer een mooi wijn spijs menu. Klik op de knop voor het menu.

het menu

Mooie aanbieding van de shop

 

Tot eind maart 15% korting op alle kleding voorzien van een Houtrak clublogo. En bovendien 30% korting op de wintercollectie, o.a. Peak Performance en Under Armour. Maar nog veel meer! Kom gauw even binnen!

Copyright (C) 2017 Golfclub Houtrak. U ontvangt deze mail omdat u lid bent van GC Houtrak. Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via MijnHoutrak.