Nieuwsbrief Houtrak juli 2018

Kunt u de nieuwsbrief niet lezen, bekijk dan de online versie


Van het Bestuur

 • Gelukkig zien de greens er weer veel beter uit! Door het extreem droge weer in juni vertonen de fairways wel wat bruine plekken, maar met een goede regenbui, liefst              ’s nachts, worden die plekken snel weer groen. Voordeel van de harde baan is wel de heerlijke lange slagen die je kunt maken…
 • Alhoewel nog ver weg, u kunt de datum voor de ALV 2018 vast noteren: donderdag 8 november, 19.30 uur.
 • Mogen we weer een beroep op u doen om (proef)leden te vinden voor Houtrak? Een proeflid kan 3 maanden spelen en meedoen aan clubactiviteiten voor 450,-. Bij een aansluitend lidmaatschap kan de laatste 3 maanden van 2018 gratis worden gespeeld. En in dat laatste geval voor de “aanbrenger” een bon van 50,- voor de shop plus 2 greenfee’s. Alle informatie bij het secretariaat.
 • U heeft vast weleens het woonhuis naast Crayenstein (de greenkeepersloods) zien staan. Tot voor kort woonde daar een greenkeeper in, maar door gezinsuitbreiding was een minder afgelegen plek toch prettiger. Gelukkig hebben we per 1 juli een nieuwe huurder gevonden (geen werknemer).
 • Heeft u het toiletgebouwtje naast de teebox van hole 9 al zien staan? De komende weken wordt er door vrijwilligers onder leiding van Jan Zaal gewerkt aan het sanitair en de elektra. In de volgende nieuwsbrief kunnen we vast melden dat de klus klaar is.
 • U kunt zich nog tot 5 juli 19.00 uur via de website inschrijven voor de clubkampioenschappen matchplay.


juli 2018

 • Zat. 7 jul.  3e Houtrak/Halfweg/Jeugdbeker
 • Zon. 8 jul. Voorronde Matchplay kampioenschappen
 • Vrij. 13 jul. Clubkampioenschap Matchplay voorronde
 • Zat. 14 jul. Clubkampioenschap Matchplay
 • Zon. 15 jul. Clubkampioenschap Matchplay
 • Zon. 22 jul. Moolhuijsen Trofee
 • Vrij. 27 jul. Arendsen de Wolff Trofee
 • Zat. 28 jul. Combicup (Houtrak)

Werkzaamheden aan de waterleiding 3 juli

In verband met onderhoudswerkzaamheden aan de waterleiding is er op dinsdag 3 juli geen water in het clubhuis.

Er is geen horeca. Ook de douches en de toiletten zijn buiten gebruik.

Voor het toilet kunt u gebruik maken van het eco-toilet.

Verslag Old Grand Dad 8 juni

Op 8 juni hebben 21 Houtrak Opa’s gestreden om een plaats bij de OLD GRAND DAD regio finale die 13 juli op GC Purmerend wordt gespeeld. De beste 5 Houtrak Opa’s kunnen zich dan plaatsen voor de landelijke finale, die 6 augustus op Anderstein gespeeld zal worden. De Houtrak Opa’s die op GC Purmerend gaan spelen zijn:

Alexander Goudeketting
Harm van Oeveren
Ben Bolsenbroek
Jan Zaal
Hans van Zoest

Wij wensen “onze” Opa’s veel succes op vrijdag 13 juli. Bent u Opa maar nog geen lid van de Stichting Old Grand Dad? Kijk dan op https://www.oldgranddad.nl en meld u aan.

Vriendelijke Groet,
Wouter Creyghton Consul OGD.

Verslag AM2PM Endurance cup 16 juni

Eindelijk was het zover en mochten we aantreden om deze unieke 36-holes foursome stableford wedstrijd te strijden om de reuzebokaal, rijkelijk voorzien van fruit en energy drankjes uitstekend verzorgd door de sponsor, AM2PM. De zon scheen vaker wel dan niet, en de gezellige flightgenoten Marianne & Arie en playing partner Liesbeth zorgden voor een heerlijk dagje uit op de homecourse. Vaak zagen we Mary en Tom langskomen in een buggy om poolshoogte te nemen en ons een duwtje in de rug te geven. Dank daarvoor!
 
Interessante wedstrijd met 4x 9-holes en om de negen holes afslaan van een andere teebox. Wit bleef ons bespaard, de afstanden van de blauwe en rode tees kan ik ‘dromen’, en spelen vanaf geel en oranje was zeker een nieuwe uitdaging. En alles goed doorstaan, deze uithoudingsproef, want ja, we werden kampioen over 21 teams en ja we hebben de baan hier en daar vooruit, wel afgebroken, en nee, we waren geen duikboten, we speelden gewoon ruim in of iets boven de buffer: eerste ronde 35 punten, tweede ronde 41 punten.

Jacco bedankt voor de mooie prijzentafel!!! Er waren ook prachtige prijzen voor de tweede en derde plek en zelfs een lesvoucher voor het minst presterende team. Volgend jaar weer en hopelijk met een hoge opkomst zodat we de wisseltrofee met veel glans kunnen verdedigen.

Marianne Kortekaas

Handicart Benefiet wedstrijd 30 juni

 

Onder ideale weersomstandigheden werd afgelopen zaterdag 30 juni de Handicart Benefiet wedstrijd gehouden onder leiding van onze onvolprezen Handicart consul Wouter Creyghton. Winnares werd uiteindelijk Joke van Dam met een mooie score van 38 stb punten. Op één punt gevolgd door Hein van Heijningen.


Beiden gaan door naar de regiofinale op 24 september bij de Waterlandse. En als ze daar weer zo goed scoren daarna naar de landelijke finale op 4 oktober bij GC Anderstein. Veel succes!

Bericht van de baancommissie

Gelukkig hebben de greens weer een niveau dat Houtrakwaardig is. De kale plekken van de dollarspot zijn vrijwel dichtgegroeid. Inmiddels zijn de eerste tekenen van nieuwe dollarspot door de greenkeepers gespot en effectief met nog toegestane middelen bestreden. De vrijwilligers hebben door de snelle groei van de rough in de bosvakken gedurende de lente moeite gehad in 4 weken rond te komen, maar door hun goede inzet en dankzij het grotendeels door leden geschonken machinepark zijn ze weer helemaal bij.
 
De bunkers zijn gevuld met wat grover zand naar voorbeeld van de Goyer en de randen zijn afgestoken. De fairways zijn iets korter gemaaid om de rol te verbeteren. Een deel van de fairways is bezand. De maaimachines voor de rough zijn ook op een lagere maaihoogte ingesteld (was 7,5 cm is nu 6 cm). Kortom de baan ligt er weer veel beter bij.

We hebben er begrip voor dat de daarvoor uitgenodigde leden in de laatste Players 1st enquête een negatieve beoordeling hebben gegeven voor het baanonderhoud en we hopen en verwachten eigenlijk ook dat de komende enquête positiever zal uitpakken.

De komende weken zullen er best wel veel zieke iepen opgeruimd moeten worden. Ook worden nog enkele mindere fairways van de 2e 9 bezand en als het weer een beetje meezit, worden de greens verticaal gemaaid en daarna gedresd.  Veel plezier in de baan!

Ruud Wermenbol
Voorzitter baancommissie

 

 

Even voorstellen: Patrick Gorreê

Mijn naam is Patrick Gorreê en ik ben 22 jaar oud. De naam kan bekend zijn omdat ik geruime tijd lid ben geweest van GC Houtrak in de tijd dat ik in de buurt woonachtig was. Op dit moment woon ik in Tilburg en volg ik de opleiding voor teaching pro. Als zodanig kom ik stage lopen bij de headpro Sander van Duijn, waardoor ik wederom op GC Houtrak te vinden ben.

meer info

Aanmelden van Q-kaarten alleen mogelijk voordat u begint met uw ronde


Vanaf 1 januari 2018 zijn de regels voor het registreren van Q-kaarten aangepast. Inmiddels werken we nu bijna een half jaar met deze nieuwe handicapregels. Uw ervaringen, zowel mondeling als per mail vernomen, alsmede onze eigen ervaringen hebben we geëvalueerd.

De voornaamste onduidelijkheid lijkt daarbij te bestaan over het moment waarop u nog kunt besluiten om uw ronde tot een qualifiying ronde te maken. Dat moment ligt namelijk VOOR u aan deze ronde begint. U dient dan ook vóór uw ronde kenbaar te maken, dat u deze ronde speelt voor een Q-kaart. Dat kan op verschillende manieren. Klik op de knop voor meer informatie.

Meer info

Moolhuijsen Trofee zondag 22 juli

Een klassieker op de WeCo agenda: de Moolhuijsen Trofee. Een leuke, gezellige wedstrijd voor iedereen waarbij Nico Moolhuijsen traditiegetrouw heeft aangeboden om de drankjes tijdens het diner voor zijn rekening te nemen. Hulde! De wedstrijd is prima geschikt voor alle leeftijden en elk handicap niveau! De wedstrijd is een teamwedstrijd. De 2 beste scores van 3 tellen, dus dat wordt punten verzamelen! Schrijf u gelijk in!

Arendsen de Wolff Trofee vrijdag 27 juli

De Arendsen de Wolff Trofee is een mixed greensome wedstrijd stableford voor senioren. Al jaren een heel gezellige wedstrijd, nu op speciaal verzoek voor het eerst op vrijdag! Winnaars mogen naar de landelijke finale. Gestart wordt tussen 12.00 en 13.00 uur, dus lekker rond borreltijd weer binnen en op tijd voor het eten, thuis of veel leuker…lekker genieten bij Houtrak!

CombiCup samen met de Amsterdamse op 28 juli

Zaterdag 28 juli is weer de gecombineerde wedstrijd met onze buren, de Amsterdamse golfclub. Wat heel bijzonder is dat u 9 holes speelt op Houtrak en 9 holes op de Amsterdamse. De “doorsteek” is via het hek bij hole 15. Houtrak is dit jaar gastheer, dus daar is het melden en na afloop borrel plus prijsuitreiking. Vanaf maandagochtend
2 juli kan er worden ingeschreven. Schrijf u snel in, want van beide clubs kunnen circa 40 leden meespelen. Mocht het bij ons vol zitten, dan krijgen Houtrakkers die er vorig jaar niet bij waren voorrang. Prima geschikt voor alle handicap niveaus!

 

 

 

 

 

 

Prachtige nieuwe schoonmaakplaats!

U heeft hem vast al gezien, de nieuwe plek om uw schoenen en trolley schoon te spuiten. Fantastisch dat onze leden Cees van der Baan en Herman Spijker dit helemaal hebben kunnen realiseren! Twee mannen met een echt Houtrak hart en ook nog eens 2 rechterhanden. Gelukkig deden ze niet tevergeefs een beroep op andere leden als ze wat extra handjes nodig hadden.

Welkom nieuwe leden

Namens alle leden van GC Houtrak heten wij de volgende nieuwe leden van harte welkom:

* David Newton (proeflid)
* Gillian Newton (proeflid)
* Ken Brauckmiller (proeflid)
* Neil de Goede (proeflid)
* Jim Hovorka (proeflid)
* Su Ma (proeflid)
* Jian Jin (proeflid)
* Pieter de Borst (gewoon lid)
* Lauren Cheung (jeugd lid)

Wij wensen jullie een hele fijne en sportieve tijd toe bij GC Houtrak!

Nieuws van de Jeco

Het golfseizoen voor de jeugd is in volle gang. Er doen 4 teams mee aan de jeugdcompetitie, 2 teams spelen 36 holes en 2 teams 18 holes. Zondag 1 juli wordt de laatste wedstrijd gespeeld. Zoals het er nu uitziet, handhaven 3 teams zich in hun klasse en zal jeugdteam 2 voor 18 holes gaan promoveren! Fantastische prestatie van Thomas, Miles, Brigitte, Hein en captain David.

Ook de jongste jeugd speelt mee in de Golfsixes League. De eerste wedstrijd op Sluispolder is met 8-4 door onze Houtrakkers gewonnen. Goed gedaan!

En natuurlijk spelen we iedere vrijdagavond de jeugdcompetitie over 6 en 9 holes. Op 20 juli spelen we de laatste wedstrijd en maken we de overall winnaar bekend. Dat wordt nog spannend!

Nieuws van de shop

Wegens succes is er nog een extra demo/fitting dag van Titleist op vrijdag 20 juli. Iedereen is weer van harte welkom tussen 15.00 - 19.00 uur met vrije inloop. Een afspraak maken is niet nodig.

De nieuwste laser is ook verkrijgbaar in de winkel: Bushnell hybrid voor EUR 429.-

Copyright (C) 2018 Golfclub Houtrak. U ontvangt deze mail omdat u lid bent van GC Houtrak. Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via MijnHoutrak.