Nieuwsbrief Houtrak juni 2018

Kunt u de nieuwsbrief niet lezen, bekijk dan de online versie


Van het Bestuur

 • Wat fantastisch dat Heren 1 de landstitel heeft geprolongeerd! In een superspannende wedstrijd wisten zij in de finale vanuit een -bijna- geslagen positie de wedstrijd te kantelen en er toch met de winst vandoor te gaan. Zelfs het water in de vijver bij Lage Vuursche was na afloop best lekker bij de traditionele winnaarsduik! Proficiat Philip, Berry, Mike, Frank, Ronny , Rogier en coach Sander!
 • Het is u vast al opgevallen, de ballenautomaat op de driving accepteert geen euro’s meer. U kunt bij de caddiemaster een token of ballenkaart kopen of, nog handiger, een tegoed op uw NGF pas laten zetten. Deze maatregel past in ons beleid om zo min mogelijk contant geld in omloop te hebben.
 • De zomeravondwedstrijden op maandag-, woensdag-  en donderdagavond zijn weer begonnen. Erg leuk om eens mee te spelen, voor elk handicapniveau. Mogelijkheden voor zowel 9 als 18 holes. Alle info kunt u op de website vinden.
 • Op de mooie, lange zomeravonden is het vaak heel rustig in de baan. Ook na de zomeravondwedstrijden kunt u vaak vanaf 17.45 uur wel starten. Als u ’s avonds een rondje wilt lopen, meldt u dit dan wel bij de horeca als er geen caddiemaster meer aanwezig is?
 • U doet toch allemaal mee aan de festiviteiten rond de “huldiging kampioenen” op zondag 10 juni vanaf 15.15 uur? Inschrijven kan via de aparte Fore You die u hierover heeft ontvangen, of klik op deze  link.


 juni 2018

 • Zat. 2 jun. 1e Houtrak/Halfweg/Jeugdbeker
 • Vrij. 8 jun. Old Grand Dad
 • Zon. 10 jun. Huldiging Kampioenen
 • Zat. 16 jun. AM2PM Endurancecup
 • Zon. 24 jun. 2e Houtrak/Halfweg/Jeugdbeker
 • Zat. 30 jun. Handicart Benefiet wedstrijd

NGF competitie 2018

Nu de NGF competitie 2018 ten einde is, kunnen wij terugkijken op een succesvolle periode. Wij zijn gestart met totaal 20 teams verdeeld in 2 dames teams, 1 dames dinsdag team, 4 dames senioren teams, 7 heren teams en 6 heren senioren teams.

Dames 1 speelde voor de eerste keer in de hoofdklasse en heeft zich gehandhaafd, een hele mooi prestatie. Dames 2 eindigde op de 3e plaats in de reserve hoofdklasse, prima prestatie. Er komt een nieuwe opzet in de reserve hoofdklasse, dus voor volgend jaar is het nog niet bekend hoe dit er uit gaat zien.

Dames Dinsdag gepromoveerd naar de 1e klasse.

Dames Senioren 1 geëindigd als 2e en dus gehandhaafd in de hoofdklasse.
Dames Senioren 2 poule winnaar, hebben inmiddels de promotiewedstrijd naar de hoofdklasse gespeeld, helaas verloren, volgend seizoen nieuwe kansen.
Dames Senioren 3 gedegradeerd naar de 3e klasse.
Dames Senioren 4 gehandhaafd in de 2e klasse.

Heren 1 werd heel verrassend 2e in de poule met 1 slag verschil van de Haagsche dus naar de Kruisfinale en de Haagsche gedegradeerd. We weten nu na een zinderende finale dat Heren 1 weer Landskampioen is geworden en de titel heeft geprolongeerd. Echt top!
Heren 2, 3, 4 en 6 gehandhaafd. Heren 5 gepromoveerd naar de 1e reserve klasse.
Heren 7 gepromoveerd naar de 2e reserve klasse.

Heren Senioren 1 poule winnaar helaas de halve finale voor het landskampioenschap verloren van de Haagsche.
Heren Senioren 2 en 3 gehandhaafd.
Heren Senioren 4 gepromoveerd naar de 1e klasse.
Heren Senioren 5 gepromoveerd naar de 3e klasse.
Heren Senioren 6 gepromoveerd naar de 4e klasse.

Teco

Verslag Aspergecup


Afgelopen Hemelvaartsdag was er weer de jaarlijkse Aspergecup. Met 72 inschrijvingen was het een volle bak en konden alle teams tegelijk op de 18 holes met een shotgun starten. Met mooi droog weer en een lichte bries was het heel plezierig. Door de spelvorm Greensome Stableford kon iedereen zich weer volledig uitleven op de Tee box. De prijsuitreiking liet even op zich wachten, aangezien door het verschil in punten voor de eerste en de 2e prijs meerdere teams hierop aanspraak konden maken. Voor de 2e prijs zelfs 4 teams met 34 stableford punten en de 1e prijs 2 teams met 35 punten. Uiteindelijk ging de 1e prijs naar Mark en Jeroen Lemm. Zo vertelden zij dat ze vorig jaar 38 punten hadden en dat dit toen niet genoeg was voor een prijs. Blijkbaar heeft de wind toch invloed gehad op de overall scores. Al met al een geslaagde dag met de sponsoring van Ruud Zander en nadien een heerlijke, volgens traditie, asperge maaltijd in de Brasserie.

Old Grand Dad 8 juni

Geachte Opa’s,
 
Op vrijdag 8 juni 2018 zal de Old Grand Dad wedstrijd op GC Houtrak gehouden worden. Start van de stableford wedstrijd is om 10.00 uur. De nummers 1 tot en met 5 kunnen meedoen bij de regio finale die op 13 juli op GC Purmerend gehouden zal worden. De landelijke finale is op 6 augustus op GC Anderstein. Alleen donateurs kunnen meedoen met deze wedstrijden!!! Bent u nog geen donateur word dat dan nu, kijk op https://www.oldgranddad.nl

Welkom nieuwe leden

Welkom nieuwe leden Namens alle leden van GC Houtrak heten wij de volgende nieuwe leden van harte welkom!
 
* Marius van Vlaanderen (proeflid)
* Boudewijn Beijen (proeflid)
 
Wij wensen jullie een fijne en sportieve tijd toe bij Houtrak!

Verslag Claes van Kietenbeker 21 mei

Op Tweede Pinksterdag is de Claes van Kietenbeker gespeeld. Wat een opkomst: er was zelfs sprake van een reservelijst! Deze eerste individuele wedstrijd van het zomerseizoen, die ook voor de Race to Houtrak geldt, bestaat langer dan Houtrak zelf! De voormalige sponsor Herman Spijker doet de laatste jaren als deelnemer mee, samen met zijn vrouw Anneke. De baan gaat er goed uitzien: de greens worden beter en het gras spuit echt de grond uit! Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers onder leiding van, jawel, Herman Spijker en in samenspraak met de greenkeepers wordt het snel weer als vanouds. De greens worden weer mooi!

De 90 mensen die aan de wedstrijd meededen waren allemaal goed geluimd. Volle bak en dankzij het Ready Golf principe, wat nauwkeuring in de gaten werd gehouden in een buggy door WeCo-lid Tom Hiensch, verliep de wedstrijd zonder al te veel wachten en werd de ronde in 4 uur 15 minuten gelopen. Petje af voor alle deelnemers. Naast de prijzen voor de nearies en de twearies was de uitslag van het klassement natuurlijk bepalend waar de handgeschilderde bordjes door Joyce van Dobben met het thema “Spaarnwoude en natuur” naar toe gingen. Uiteindelijk was de CBA -1 , dus bijna allemaal moeten we nog een beetje in vorm komen.
 
Maar de winnares, Caroline Landeweer had echt een superdag met 45 (!) stableford punten en ging er dus met de hoofdprijs vandoor! Geen duikboot, maar een lekker enthousiaste golfster die nog geen kans had gezien om een Q-kaart te lopen. De tweede prijs ging naar Harald Ex met 41 punten en Bob Wreesman werd derde met 40 punten. Tot slot had de Brasserie nog een lekkere fles wijn geschonken en die ging naar Alice Boter, die samen met de nummers 1, 2 en 3 in het klassement meer dan 36 punten had gescoord. Al met al een heerlijke Tweede Pinksterdag die met een mooie speech van nieuwe Wecolid Tom Hiensch en een lekkere borrel werd afgesloten !

AM2PM Endurance cup zaterdag 16 juni

Traditiegetrouw vindt in de buurt van de langste dag deze wedstrijd plaats: een uithoudingsslag, want er wordt in de spelvorm Foursome 36 holes gespeeld, 9 van geel, 9 van blauw, 9 van rood en 9 van oranje. Inmiddels al weer de vijfde editie, gesponsord door AM2PM (Jacco de Weerdt). De all tee start is om 10.00 uur en na afloop uiteraard genieten van een lekkere borrel en BBQ en zoals gebruikelijk een mooie prijzentafel!

Durf jij deze Endurance aan? Schrijf je in met iemand, of geef aan dat je aan iemand gekoppeld wilt worden (leer je ook weer nieuwe mensen kennen). In principe is het niet toegestaan om in een buggy mee te doen aan de wedstrijd. Mocht je toch graag mee willen doen, maar fysieke beperkingen hebben en in bezit van een handicart-pas zijn, stuur dan een mailtje naar de wedstrijdleiding en we gaan kijken wat we kunnen betekenen. Mis deze wedstrijd niet en schrijf je in! Je zult er geen spijt van hebben!

Houtrak- en Halfwegbeker

 


Ook deze zomer zal er van 2 juni tot en met 20 oktober gestreden worden om de Houtrak- en Halfwegbeker. Ondanks dat je per wedstrijd mooie prijzen kunt winnen, gaat het uiteindelijk om de winnaar in het algemeen klassement. Wie is dit jaar de beste over 7 verschillende wedstrijden?

Maar hoe zat de wedstrijd ook alweer in elkaar? De Houtrakbeker is op basis van strokeplay en je kan je inschrijven met een HCP 13.4 of lager. De Halfwegbeker is op basis van stableford en daar kan je je inschrijven vanaf HCP 13.5 of hoger. Kortom, twee verschillende spelvormen, maar 1 gemeenschappelijk doel: het winnen van het algemeen klassement. Per wedstrijd kan je een aantal wedstrijdpunten verdienen die wij uiteindelijk optellen over een serie van 7. Simpel? Op papier wel, maar wie behoudt gedurende de zomer zijn of haar vorm en mag zich in oktober de winnaar van de Houtrak- of Halfwegbeker noemen?

Ook bij deze wedstrijden probeert de WECO een optimale setting te creëren voor de deelnemende leden. Eén van de elementen die wij de eerste wedstrijd gaan proberen is de late start. Hierdoor creëren wij ruimte voor de overige leden en ruimte voor saamhorigheid met de wedstrijdspelers na de wedstrijd. Kunt u niet elke wedstrijd? Geen enkel probleem!

Noteer dus alvast de volgende data in uw agenda:

2 juni
24 juni
7 juli
12 aug
15 sep (samen kijken naar de KLM Open)
30 sep (tevens de slotdag van de Ryder Cup, dat belooft spanning!)
13 okt  reservedag

De Houtrak- en Halfwegbeker worden gesponsord door Time4Golf. Time4Golf verzorgt golfreizen naar het buitenland en is dit jaar voor de vijfde keer op rij genomineerd voor 'Netherlands Best Outbound Golf Tour Operator!’. De vorige editie bracht de prijswinnaars naar het prachtige Castro Marim in Portugal. Waar stuurt Bert van den Heuvel de prijswinnaars dit jaar heen? Tot snel!

Namens de WECO,
Wesley Haas

Zaterdag 30 juni 2018 Handicart Benefiet Wedstrijd

Aanvang 10.40 uur.
Schrijf nu in en steun de Stichting Handicart.

Regio finale 24 september Waterlandse Golfclub – Greensome Stableford
Landelijke finale 4 oktober Golfclub Anderstein – Greensome Stableford.

Wat is de Stichting Handicart? Kijk op www.handicart.nl

Clubkampioenschappen matchplay

U kunt nu al inschrijven voor de clubkampioenschappen matchplay op 13 (alleen supersenioren), 14 en 15 juli. Met eventueel een voorronde op 8 juli. Zowel voor dames als heren zijn er drie categorieën: "gewoon", senioren en supersenioren. Bij de supersenioren spelen de dames van rood en de heren van blauw. Alle schema’s hebben in het finaleweekend minimaal 4 en maximaal 16 deelnemers, voor de supersenioren geldt een maximum van 8 deelnemers. Indien er meer inschrijvingen zijn, is er een voorronde op vrijdag 8 juli. Per categorie kunnen zich maximaal 30 mensen inschrijven, waarbij indien nodig de spelers met de laagste handicap voorgaan. Finalisten van vorig jaar worden automatisch geplaatst.

WeCo

Dat is echt genieten!

Van de huisgerookte zalm heeft u in onze Brasserie vast al eens genoten.

En in deze periode zijn er voor de liefhebbers ook prachtige oesters verkrijgbaar, uiteraard super vers!

Wat dacht u verder van een nieuwe haring, waarschijnlijk vanaf 13 juni verkrijgbaar. Natuurlijk staat de korenwijn ijskoud… U bent meer dan welkom!

Nieuws van Jeco

Vrijdag 25 en zaterdag 26 mei vond, traditiegetrouw, het Jeugd Golfkamp op Houtrak plaats. En wat was het weer gaaf! Vrijdag einde middag werden de tenten opgezet en na een heerlijke barbecue speelden we crosscountry door de baan. Uiteraard bleef het die avond/nacht lang rumoerig in het tentenkamp. De volgende ochtend vroeg uit de veren voor de ouder/kind wedstrijd. Het werd een slijtageslag met weinig slaap en 28 graden maar dat mocht de pret niet drukken. Feline Rambonnet en haar vader gingen er met de beker vandoor. Van harte gefeliciteerd!
 
's Middags stond ‘hit the pro’ op het programma, een soort ‘dart golfen’ met de foto’s van onze pro’s als bulls eye! Dat was lol, de ballen vlogen er letterlijk doorheen! Bijgaand een paar foto’s, zodra alle foto’s verzameld zijn, komt er natuurlijk weer een filmpje op de website.

En …. volgend jaar zeker weer!

Titleist demodag

Met veel plezier nodigen wij u uit voor een Titleist test-, fitting- en demodag. Op deze dag zullen 2 Titleist specialisten aanwezig zijn om u te helpen. Deze demonstratiedag wordt gehouden op vrijdag 22 juni van 15.00 - 19.00 uur op de drivingrange van GC Houtrak... Het is vrije inloop, dus een afspraak maken is niet nodig!

Edi en Keith

Copyright (C) 2018 Golfclub Houtrak. U ontvangt deze mail omdat u lid bent van GC Houtrak. Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via MijnHoutrak.