Nieuwsbrief Houtrak mei 2018

Kunt u de nieuwsbrief niet lezen, bekijk dan de online versie


Van het Bestuur

  • De competitie nadert zijn einde. Het is bij veel teams nog erg spannend en er zijn kansen om het lands-kampioenschap te prolongeren! In deze nieuwsbrief vindt u de actuele standen.
  • Sinds kort kunt u geen ballen met uw “witte pasje” meer krijgen op de driving range, maar kunt u dit doen met uw NGF-pasje. Die dient u dan wel eerst op te laden bij de caddiemaster. Mocht u nog “tikken” op uw “witte” pasje hebben staan, dan kan de caddiemaster deze op uw NGF-pas zetten. Het blijft mogelijk met euro’s of een aparte ballenkaart ballen te krijgen.
  • Vrijdag 4 mei, Dodenherdenking, is het gehele complex vanaf 19.00 uur gesloten.


 mei 2018

  • Do. 10 mei Aspergecup
  • Ma. 21 mei Claes van Kietenbeker
  • Zat. 26 mei Ouder/kind Luilakwedstrijd

Vrijwilligers gevraagd!

Gelukkig zijn er heel veel leden die zich als vrijwilliger inzetten. Toch hebben we er nog een paar nodig:

  • Players 1st. Dit is de jaarlijkse leden enquête over uw mening over Houtrak. Meer dan 50% van onze leden vult deze in en daaruit komt heel veel zinvolle informatie. Gezocht wordt iemand met enige ervaring in marktonderzoek, die zich hierin wil verdiepen en aanbevelingen aan het bestuur kan doen en terugkoppeling naar de leden.
  • Wij hebben een aantal vrijwilligers die regelmatig berichten plaatst op de social media zoals Facebook, LinkedIn en Instagram (tip, volg Houtrak en klik op de logo’s onderaan de homepage op de website!). Wij zoeken nog iemand die dit wil coördineren. Uiteraard is kennis van social media gewenst.
  • Verder zoeken we een opvolger voor ons oud lid Dick Klein Schiphorst, die helaas genoodzaakt was te stoppen met “natuurbeheer”. Hij deed o.a. de jaarlijkse vogeltelling op Houtrak. Mooi werk voor een natuurliefhebber!

Wilt u geheel vrijblijvend wat meer weten over één van deze “vacatures”, neem dan contact op met bestuurslid Paul Loohuis, 06 37409012.

NGF-competitie 2018

De competitie is in volle gang. Hierbij een korte update omtrent de resultaten van onze verschillende teams.

Dames 1, vorig jaar gepromoveerd naar de hoofdklasse, hebben een fantastische prestatie neergezet en staan met nog 1 wedstrijd te spelen op de 3e plaats. Zij hebben zich ruimschoots gehandhaafd. Dames 2, vorig jaar gepromoveerd naar de reserve hoofdklasse, hebben het ook uitstekend gedaan. Met nog 1 wedstrijd te spelen staan zij op de 3e plaats.

Dames dinsdag zijn poulewinnaar geworden en zijn automatisch gepromoveerd naar de 1e klasse. 

Heren 1 hebben zich nog niet geplaatst voor de kruisfinale; zij moeten nog 1 wedstrijd spelen tegen Noordwijk op 5 mei. Alles hangt af van deze wedstrijd. Heren 2 voorlopig 2e met nog 1 wedstrijd te spelen. Heren 3, 4 en 6 reeds gehandhaafd met nog 1 wedstrijd te spelen. Heren 5 en Heren 7 staan op de 1e plaats en kans om poulewinnaar te worden en automatisch te promoveren.

Dames Senioren 1 zijn er niet in geslaagd om poulewinnaar te worden en staan op de 2e plaats met nog 1 wedstrijd te spelen. Dames Senioren 2 staan bovenaan en met nog 1 wedstrijd te spelen kans om poulewinnaar te worden en dan de promotiewedstrijd te spelen. Dames Senioren 3 helaas gedegradeerd naar de 3e klasse. Dames Senioren 4 staan op de 2e plaats en hebben zich ruimschoots gehandhaafd.
 
Heren Senioren 1 staan op de 1e plaats met nog 1 wedstrijd te spelen. Bij winst of gelijk worden zij poulewinnaar en spelen halve/hele finale voor het kampioenschap van Nederland. Heren Senioren 2, 3 en 6 hebben zich gehandhaafd. Heren Senioren 4 zijn poulewinnaar en gepromoveerd naar de 1e klasse. Heren Senioren 5 staan bovenaan en hebben kans om poulewinnaar te worden en automatisch te promoveren.
 
Namens de Teco
Anneke Koning

Lentecup - Seizoensopening

Op maandag 2 april, tweede Paasdag, vond de Lentecup plaats en dit was meteen de openingswedstrijd voor het zomerseizoen 2018. Een echte lentedag was het helaas nog niet, maar dat mocht de popelende Houtrakkers niet deren. 100 Leden hadden zich ingeschreven en uiteindelijk deden er 88 mensen mee aan de wedstrijd; een mooie opkomst dus!

Op hole 10 was er bedacht om in Heliumcijfers 2018 te laten stijgen, echter de kou in de lucht zorgde ervoor dat dit helaas niet helemaal uit de verf kwam, maar dat mocht de pret niet drukken. De wedstrijdvorm was fourball better ball en naast de gangbare prijzen was er de “2018”-prijs op hole 10 en als Paasspecialiteit, met verplicht paasoren op, het eieren chippen op de putting green. Hele strategieën werden hiervoor bedacht, maar uiteindelijk rolt het ei toch de kant op die het zelf wil :-). Evengoed was er een flink aantal spelers die het ei in 2 in de cup deden belanden en daarmee, na loting, een mooie prijs in de wacht sleepten. De spelers die de 10 her en der verstopte eieren vonden werden beloond met een sleeve ballen.

Bij binnenkomst werd iedereen getrakteerd op een lekkere bittergarnituur. We kunnen terugzien op een mooie Lentecup met een Paastintje. De Paasprijzen waren door de prijzencommissie verzorgd en de brasserie had twee mooie Paashazen gesponsord. Theo Clement tenslotte kwam spontaan met een paar flessen wijn voor de Nearies. Het was al met al een mooie seizoensopening 2018 !

Prijswinnaars: 

1e : Brian Kramer - Daan van Zijl Langhout
2e: Jeroen Starrenburg - Marloes Hees
3e: Gebke Poelman - Ruud Wermenbol

Neary hole 11: Dirk van Duijn
Neary hole 7 Cees van der Baan
Longest Drive Heren: Brian Kramer
Longest drive dames : Stella Coné
 “2018”-prijs : Annelies Zijp

Leuke wedstrijden in mei


Niet alleen het golfseizoen is in volle gang, maar ook de asperges zijn weer populair dit jaar. Kortom, het is op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) weer tijd voor de Aspergecup! De WECO zorgt voor de leuke greensome stableford spelvorm met mooie prijzen en de horeca voorziet u na de wedstrijd van smakelijke asperges. Schrijf dus snel in, individueel of met een teamgenoot! Hou je niet van asperges? Geen nood, de horeca heeft altijd wat lekkers op het menu staan.

Maandag 21 mei, tweede Pinksterdag, komt de Sparrewouwer reus van Spaarnwoude naar Houtrak. Bij de Claes van Kietenbeker wordt gespeeld op basis van stableford en maak je kans op exclusieve prijzen; deze zijn elk jaar weer een lust voor het oog. Vergeet bij je inschrijving niet te vermelden van welke tee je wilt starten. De Claes van Kietenbeker is onderdeel van de Race to Houtrak, waarbij er voor de winnaar in het eindklassement weer een mooie prijs staat te wachten. Kijk op de website welke wedstrijden daar nog meer voor in aanmerking komen.

Nieuwe caddiemaster Wil Schrama

Wil Schrama is bij ons gestart als oproep caddiemaster. Zij is de opvolgster van Patrique Baljé en is in april ingewerkt door Edwin. Wil is zelf een enthousiast golfster. Wij wensen Wil heel veel succes en plezier bij Houtrak!

The Masters@Houtrak

Begin april vindt traditioneel de Masters op Augusta plaats, de eerste van de vier majors in golf. In navolging van een aantal jaar geleden hebben we dit jaar ook op Houtrak de Masters georganiseerd. Een combinatie van spelen (9 Holes), eten en het begin van de Masters kijken met zijn allen op de eerste dag van de Masters op Augusta, dit jaar dus donderdag 5 april.

De opkomst was prima te noemen met uiteindelijk 18 spelers en we hebben heerlijk 9 holes gelopen met als spelvorm FBBB strokeplay.
Na afloop hadden we de Fastest Hole in Golf challenge, waarbij het de bedoeling is om zo snel mogelijk met een team van 4 spelers de bal van tee tot hole te slaan, zonder hulpmiddelen van een b.v. een buggy! Door de invallende duisternis was het slechts mogelijk om 2 teams te laten starten en het team bestaande uit Ghislaine Rootinck, Deborah Ruurs, Senna Snel en Stella Coné slaagde erin om een tijd neer te zetten van 1’24’’ ! In volgende wedstrijden dit jaar zullen we deze challenge nog een keer gaan doen om de tijd nog scherper te kunnen zetten. Al met al was het een gezellige happening en zeker voor herhaling vatbaar!

Winnaars: (Prijzen: echte Houtrak Headcovers uit de Golfhop)

1e : Dirk van Duijn & Peter Boogaard
2e : Deborah Ruurs & Stella Coné

De zomeravondwedstrijden beginnen weer!

Nieuw dit jaar: de dinsdag verhuist naar de donderdag

Net als ieder jaar zijn er dit jaar weer een reeks van zomeravond wedstrijden. Iedereen mag mee doen  en deze wedstrijden tellen ook weer mee voor een klassering op de lijst voor de Stableford kampioenschappen die gespeeld gaan worden aan het eind van het seizoen. Voor leden die vaker dan 1 keer meedoen wordt ook een eindklassement bijgehouden waarvan de prijsuitreiking op de slotavond zal plaatsvinden.
 
We beginnen vanaf:

Maandag 7 mei MAZAC
Woensdag 9 mei WOZAC
Donderdag 17 mei DOZAC

Er zijn 3 verschillende avonden:

• Maandag: voor spelers met hcp 19 t/m 54 Stablefordwedstrijd
• Woensdag: voor spelers met hcp 13.4 en lager Strokeplay- en/of Stableford
• Donderdag: voor spelers met hcp 13.5 t/m 18.9 Stablefordwedstrijd

Als de avond van uw handicapcategorie niet goed uitkomt, bent u altijd welkom op een van de andere avonden. Het is alleen niet mogelijk om met meerdere klassementen mee te doen. Inschrijven is mogelijk via e-golf een week van tevoren. U kunt ook op de dag zelf inlopen. Starttijden van de wedstrijd zijn vanaf 15.12 uur tot ongeveer 17.00 uur. Dit kan per avond een klein beetje verschillen, zie website en starttijden. De zomeravondcompetitie wordt wekelijks georganiseerd. De wedstrijdleiding stelt het op prijs als u blijft wachten op de prijsuitreiking.

Na afloop van de golfronde kunt u genieten van een drankje op het terras met uitzicht op de ondergaande zon en van de culinaire kunsten van onze uitbaters die meestal een heerlijke dagschotel in de aanbieding hebben. Inschrijfgeld per wedstrijd bedraagt € 3,00. Kortom, we kijken weer uit naar de MAZAC, WOZAC en DOZAC wedstrijden. U ook?

Evelyne, Ton en Wouter (maandag)
Anneke en Bob (woensdag)
Boudine, Eveline, Bernhard en Jan Willem (donderdag)

Bericht van de baancommissie

Terwijl het gras, de bomen en het onkruid groeien, blijven de greens helaas in groei achter. Dit is een erfenis van de dollarspot van het afgelopen jaar en toch ook nog te weinig warme dagen en een tekort aan hemelwater, dat kwalitatief veel beter is dan het water uit de beregeningsinstallatie. Er is geprikt, doorgezaaid en de afgelopen week bemest. Met name van het bemesten verwachten we goed en snel, d.w.z. binnen 10 dagen, resultaat. Er is gewacht met dressen (bezanden) om het gras de kans te geven om te groeien. Volgende week wordt er wel gedresst , kort gemaaid en gerold, waardoor er een betere vlakheid van de greens wordt bewerkstelligd. De bal zal dan mooier rollen. Dirk, hoofd greenkeeper en ondergetekende hebben er vertrouwen in dat binnen afzienbare termijn Houtrak weer over Houtrakwaardige greens zal beschikken. We hopen op uw begrip en een beetje geduld. 

Ruud Wermenbol
voorzitter baancommissie .

Bouw vast toilet in baan gestart

De graafwerkzaamheden voor een vast toilet in de bosjes naast de tee box van hole 9 is gestart. Er moet onder meer door de greenkeepers een sleuf van 620(!) meter worden gevreesd. De verwachting is dat het werk 1e helft juni gereed is.

Mobiel gemak door Web App

De mobiele Web App van e-golf4U in plaats van wachtrijen bij de "Zuil" na een wedstrijd. Bij de afdeling "Wedstrijdcommissie" op de website staat de handleiding hoe men deze Web App kan installeren. Op deze App is het eenvoudig om

• Na de wedstrijd je scorekaart in te voeren
• Inschrijven voor wedstrijden
• Aanmaken van Q-kaarten
• Actuele Playing handicap van alle tees te zien
• Starttijden reserveren
• Zeer eenvoudig te installeren
• en nog veel meer.

Ga maar kijken....

naar website

Welkom nieuwe leden

In april zijn bij ons lid geworden:
 
* Ric Engelbert (proeflid)
* Marius Alberts (gewoon lid)
* Dean Janssens (jeugd lid)

Wij wensen jullie namens alle Houtrakkers een hele fijne en sportieve tijd toe bij GC Houtrak!

Nieuws van Jeco


Vrijdagavond jeugdcompetitie vanaf 11 mei
Vanaf vrijdag 11 mei a.s. gaan we weer van start met de vrijdagavondcompetitie voor de jeugd. We starten om 17.00 uur en spelen een wedstrijd over 9 holes voor handicappers t/m 54 en een wedstrijd over 6 holes voor degenen met baanpermissie. Na afloop uiteraard met z’n allen een hapje eten in het clubhuis!


Golfkamp 25 en 26 mei
Op 25 mei gaat het jaarlijkse golfkamp van start. Rond 16.00 uur zetten we de tenten op en na de barbecue gaan we de baan in voor een cross country. De volgende dag vroeg uit de veren voor de ouder/kind wedstrijd. Dit wil je niet missen, dus geef je op via jeco@houtrak.nl.

Ontspannen aanbieding van de shop

 
Lekker ontspannen de baan door met een elektrische trolley. Nu in de aanbieding de motocaddy S1 met accu voor 36 holes van 799,- voor slechts 689,-! U kunt deze kar vrijblijvend eens testen. Even melden in de winkel. Verder deze maand de Bagboy C3 van 259,- voor 225,-. Er is trouwens al een trolley vanaf 65,-!

Copyright (C) 2018 Golfclub Houtrak. U ontvangt deze mail omdat u lid bent van GC Houtrak. Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via MijnHoutrak.