Nieuwsbrief Houtrak november 2018

Kunt u de nieuwsbrief niet lezen, bekijk dan de online versie


Van het bestuur

 • Per 1 november is de baan weer naar het Buiten - Binnen circuit, in principe tot ongeveer 1 maart. De zomertees blijven nog wel even in gebruik. En als het weer het toelaat, spelen we natuurlijk zo lang mogelijk op zomergreens en zijn handicarts toegestaan. Let op de website wanneer weer alleen noppentrolleys zijn toegestaan!
 • Ons Heren 1 team mocht als landskampioen eind oktober meedoen aan het Europees kampioenschap in Frankrijk, samen met 26 andere landen. Er werd gespeeld met drie spelers per land, voor ons waren dat Ronny Giezen, Berry Jole en Mike Korver. Zij zijn op de 20ste plaats geëindigd. Een uitgebreid verslag volgt op de website.
 • U komt toch wel naar de ALV, donderdag 8 november, 19.30 uur? En noteert u vast de gezellige nieuwjaarsreceptie, zondag 6 januari, 16.00 uur.
 • Er zijn dit najaar weer flink wat nieuwe leden bijgekomen, zie verderop in deze nieuwsbrief.
 • Weet u dat in de winter de drivingrange elke woensdagavond tot 21.00 uur verlicht is? De horeca is dan ook open voor een (warm) drankje of een lekkere dagschotel. En er wordt ook veel gekaart die avond, dus heel gezellig!


November 2018

 • Zon. 4 nov. 1e Pin High Wintermasters
 • Don. 8 nov. Algemene Ledenvergadering
 • Zat. 10 nov. 1e Golf63 9-holes winterserie
 • Zat. 17 nov. 2e Pin High Wintermasters
 • Zon. 25 nov. 2e Golf63 9-holes winterserie

Uitslag Houtrak- en Halfwegbeker

Afgelopen zomer is 7 keer gestreden om de Houtrak- en Halfwegbeker.  De sponsor van deze wedstrijden was Time4golf. Zij hebben beide winnaars een mooie prijs aangeboden namelijk een reis naar Portugal voor 2 personen. De einduitslag is als volgt::

Houtrakbeker
 
1. Mandon Cheung
2. Jesper van Son
3. Kim Kops

Halfwegbeker

1. Tom van Diemen
2. Janine Colenbrander
3. Guus van Nieuwenhuijzen Kruseman

Allen gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

Verslag Battle of the Sexes - 11 oktober 2018


Op deze mooie donderdag verzamelden de dames en heren deelnemers aan de start voor een nieuwe aflevering van de “Battle of the Sexes”. Er was dit jaar een uitgebalanceerd startveld, evenveel dames als heren vormden 32 koppels om op onze prachtige baan een matchplay wedstrijd te spelen. Er werd gestreden om zowel de individuele eer als de strijd tussen de “sexes”. De dames speelden van de rode tees en alle heren van de gele tees met een start vanaf 10.00 uur op hole 1 en hole 10. Bij aanvang was er nog een schuchter zonnetje, maar al gauw werd het een zonovergoten nazomermiddag, die eindigde op ons heerlijke terras.

Lees hier het hele verslag

Lekker in wedstrijdverband doorspelen in de winter:
PINHIGH Wintermasters en GOLF63 Winterseries weer van start!

In november starten weer de GOLF63 Winterseries ( 9 holes) en de PINHIGH Wintermasters (18 holes). Beide wedstrijden zijn Non-Qualifying en bestemd voor iedereen, jong en oud en elke handicap! Het maakt niet uit of je één keer of alle keren meedoet, maar wil je kans maken op de mooie prijzen voor de klassementswinnaar, dan gewoon lekker alle keren meedoen! Beide wedstrijdseries hebben dagprijzen en de welbekende nearies ontbreken natuurlijk ook niet.

Voor de winterseries zullen we ook dit jaar weer elke keer een ander spelelement toevoegen: snake, jokerholes, stokkenroof etc.

Alle informatie vind je op de website onder “wedstrijden”. De eerste PINHIGH Wintermasters wedstrijd is al zondag 4 november, de eerste GOLF63 Winterseries wedstrijd is zaterdag 10 november.

Race to Houtrak 2018


De Wedstrijdcommissie heeft de ‘Race to Houtrak’ dit jaar als nieuwe wedstrijd toegevoegd aan de wedstrijdkalender. Het ‘clubkampioenschap stableford’ is over 18 holes aan het einde van een lang golfseizoen met sportieve prestaties van formaat. Even was er onduidelijkheid, mag je wel vrij inschrijven of moet je daarvoor door de Wedstrijdcommissie uitgenodigd worden op grond van geleverde prestaties. Op voorhand voor de zekerheid toch maar alvast ingeschreven omdat het nou eenmaal leuk is om aan zoveel mogelijk wedstrijden mee te doen. Als (her)nieuw(d) lid van Houtrak leer je daardoor veel mensen kennen en het is bovendien nog eens hartstikke gezellig ook. Volgens het reglement bleek ik voldoende punten bij elkaar gesprokkeld te hebben om aan de start te mogen verschijnen.

Wat ik altijd met veel interesse volg, is hoe golfers daags ervoor, maar ook op de wedstrijddag de eigen verwachtingen managen. Prima weertje, nauwelijks wind, greens in prima conditie, de rough unfair, tweehonderd ballen voor de start, drie putjes voor vertrek of alleen wat rek- en strekoefeningen. Zelf heb ik iets met getallen, waardoor ik het liefst 7 ballen sla op de drivingrange en 15 putjes op de oefengreen, want al het moois moet je wat mij betreft bewaren voor in de baan.

Hole 16 was voor mijn flight de starthole. En zeg eerlijk, toch één van de makkelijkere holes van Houtrak. Ingedeeld met Fred Steffan en Mark Hagenzieker, mijn marker voor de dag, hoorden wij om 13.04 uur het startschot klinken en mochten wij uitvliegen, op weg naar mogelijk de eeuwige roem.

De heren pakten gelijk uit met prachtige verre drives. Mijn insteek was op de eerste paar holes geen gekke dingen doen. Dat lukte vrij aardig tot hole 2 (voor mijn flight de vijfde hole). Een dikke vette streep. De hole daarna een draak van een afslag, waarbij mijn bal mij 20 meter verderop lag aan te grijnzen in dat beruchte fijne hoge gras. Vanaf dat moment ging bij mij de knop om en heb ik een goede score uit het hoofd gezet. Ik hoorde nog wel dat mijn flightgenoten op hole 14 tegen elkaar zeiden ‘wat een kaart wordt dit zeg……’. En dan word je opeens door de voorzitter gevraagd om naar voren te komen om de prijs in ontvangst te nemen. Clubkampioen Houtrak Stableford 2018 met 41 stablefordpunten.

Twee dingen ben ik vergeten te zeggen en zou ik hier graag nog recht willen zetten. Als eerste de runner up, Boudewijn Beijen,  feliciteer ik met ook een geweldige prestatie, sorry Boudewijn! En als tweede wil ik Mark bedanken voor de fantastische wijze waarop hij mijn kaart heeft bijgehouden………!

Ria Mul-Dielis

Beperkt reserveren tussen 14.00 en 15.00 uur

Net als vorig jaar krijgen leden en greenfeespelers tijdens de wintertijd de mogelijkheid vanaf 1 november telefonisch een week van tevoren een starttijd te boeken tussen 14.00 en 15.00 uur. In de praktijk blijkt hier vraag naar te zijn. De caddiemaster zorgt er wel voor dat er genoeg startijden in dit blokuur overblijven voor leden die op de dag zelf nog willen reserveren. Aan het einde van de wintertijd stoppen we hiermee, of eerder als blijkt dat het in de praktijk niet goed werkt.

Bridgen bij Houtrak

Dat het weer wat minder wordt, heeft ook zo z’n voordelen….. gezellig bridgen!

De bridgedata voor dit seizoen zijn de vrijdagmiddagen: 2 november, 23 november, 14 december, 11 januari, 25 januari, 15 februari. Zorg dat u om 12.45 uur aanwezig bent, zodat we om 13.00 uur kunnen beginnen. U hoeft absoluut niet elke keer te kunnen, één keer meedoen kan ook. Inschrijfgeld 5 euro per paar.

Inschrijven (met partner) uiterlijk 2 dagen van tevoren bij r.meer19@upcmail.nl! Als u geen bridgepartner heeft, stuur Ruud dan ook een mail, hij probeert een partner voor u te regelen!

The Iron Man 2018 - 27 oktober

Het weer dat voorspeld werd ging toch echt een beetje op Iron Man lijken, windkracht 4 met regen. Na behoorlijk wat regen ’s nachts en tijdens het inslaan zelfs hagel, wist ik dat de baan lang zou spelen.

Ik was naar de club gekomen om mijn titel als Iron Man 2017 te prolongeren, dit was in de historie van de Iron Man (10 jaar) nog niet eerder voorgekomen. Ik was ingedeeld met Jesper en Paddy, een gezellige groep met sowieso goed golf. Na een slecht begin, dubbel bogey op hole 1, ging ik mijn bal steeds beter raken. Jesper had een goede start en begon par-birdie, dus ik stond sowieso drie slagen achter na 2 holes. Los van wat de rest van het veld zou doen. Na een doorkomst van +5 wist ik dat er wat moest gaan gebeuren de tweede negen. Het spel werd wel beter, maar de birdies wilden niet vallen. Na 18 holes waren Jesper en ik beiden in 80 slagen rond gegaan. Toen ruim 90 minuten later iedereen binnen was, bleek het de laagste score te zijn. Ik dacht dat ik runner-up was door de betere tweede negen van Jesper.

Door het inroepen van een play-off door de wedstrijdleiding kreeg ik echter een kans mijn titel te prolongeren. Het werd een wedstrijd vanaf 80 meter. Degene met de minste slagen wint. Toen we allebei onze eerste slag duften dacht ik bij het tweede schot: dan maar midden green. Nadat we allebei onze eerste put een meter langs de hole hadden geput, had ik verwacht dat we de put allebei zouden maken en de play-off door zou gaan vanaf opnieuw de 80 meter. Naar mijn verbazing miste Jesper de put. Ik maakte mijn put en prolongeerde de titel van Iron Man!! Nu op naar 2019 en kijken wat we dan kunnen doen! Ik wil graag de wedstrijdleiding bedanken, Guus en Jesper waren er weer vroeg bij en uiteraard Marco Breeuwer, the founder of Iron Man!! Ook wil ik iedereen bedanken die heeft meegedaan, ik vond het een erg leuke wedstrijd en hoorde ook alleen maar positieve reacties van mensen die binnenkwamen.

The Iron Man 2018
Kay Bouman

Nieuwe regels 2019

1e paragraaf

Met ingang van 1 januari veranderen de Golfregels.
De R&A en de USGA hebben diverse Regels aangepast. Hierbij is het verhogen van het speeltempo een belangrijk uitgangspunt geweest. 
De komende 2 maanden spelen we echter nog volgens de huidige Regels!!!

Naast een wijziging van alle Regelnummers zijn er vijf voorname wijzigingen:

 1. Bij het droppen wordt de bal niet meer van schouderhoogte gedropt, maar vanaf kniehoogte.
 2. Je mag nog maar 3 minuten zoeken naar een mogelijk verloren bal.
 3. Als je dat wilt mag je de vlaggenstok bij het putten ook in de hole laten staan, maar je mag hem er natuurlijk nog steeds uithalen of laten bewaken.
 4. Je mag beschadigingen op de green, zoals spikemarks en voetstappen van je voorgangers, ook als deze op je speellijn zijn repareren. Wel natuurlijk onder voorwaarde dat je deze reparatie wel snel kunt uitvoeren.
 5. Je mag in bunkers en waterhindernissen losse natuurlijke voorwerpen, zoals takken en bladeren weghalen. De bal mag hierbij natuurlijk nog steeds niet bewegen en ook het neerzetten van je club achter de bal is nog steeds niet toegestaan.

De komende maanden zullen we op de website bij elk van deze wijzigingen een link plaatsen met een video waarin de wijziging kort en bondig wordt uitgelegd.

Wil je alle wijzigingen nu gelijk al bekijken dan is er voor de fijnproevers op dit moment al een overzicht. Klik op de link hieronder.

2e paragraaf

Tegelijkertijd met de wijziging naar de nieuwe Regels is het natuurlijk ook een prima moment om te kijken naar de markeringen op onze baan. Mochten jullie iets zien of meemaken waarvan je denkt kan dat niet anders, dan zullen wij kijken of een en ander aangepast kan worden wellicht in combinatie met de nieuwe regels. Stuur in dat geval gerust een mailtje aan het secretariaat@houtrak.nl of rehaco@houtrak.nl

Alle nieuwe Regels met video

Voorzittersbokaal 28 oktober

De jaarlijkse wedstrijd voor alle Houtrakvrijwilligers, de zogenaamde Voorzittersbokaal, werd met ruim 60 deelnemers prima bezocht. En na afloop bij het diner schoven de partners ook nog aan, dus het was gezellig druk! Uiteraard deed voorzitter Ron de Graaf de prijsuitreiking van "zijn " wedstrijd, maar eerst bedankte hij terecht alle vrijwilligers voor het vele werk. De 9 holes teamwedstrijd (Noord) werd gewonnen door Steven Koutstaal, Frits Mulder en Bob Welschen.


 

Op Zuid was winnaar het team van Karin Eizema, Fred Steffan en Carl Waldron.

Afsluiting Zomerseizoen Damesdag 2018

Op 1 november werd het zomerseizoen van de damesdag afgesloten met de finale maandbeker, waarvoor dit jaar 10 dames waren uitgenodigd, die bij de 6 maandbeker wedstrijden eerste of tweede zijn geworden. Aangezien Lonneke van Oeveren driemaal in de prijzen viel, waren er geen twaalf maar tien deelnemers. Zij hebben uitgemaakt wie uiteindelijk de Maandbeker 2018 heeft gewonnen dit jaar. De overige dames hebben stableford gespeeld meetellend voor de totaalscore van de jaarpunten.

De winnaar van de maandbeker is geworden: Jolanda Hagenzieker.

We kijken terug op een hete zomer, waarbij qualifying wedstrijden zijn afgelast vanwege de hitte!! Afgelopen maanden hebben we een aantal gesponsorde wedstrijden gespeeld, waar veel animo voor was, met prachtige prijzen en geweldige weersomstandigheden. Chapeau voor alle sponsoren! Na 1 november gaan we het winterseizoen in met wisselende wedstrijdvormen en natuurlijk onze Sinterklaaswedstrijd, met een goed doel op 22 november.

Onze Kerstafsluiting met een “early dinner” vindt dit jaar plaats op 13 december. Tijdens deze gezellige bijeenkomst worden alle jaarprijzen uitgereikt.

Welkom nieuwe leden

Namens alle leden van GC Houtrak heten wij de volgende nieuwe leden van harte welkom!

* Michiel van Zutphen (gewoon lid)
* Vincent Krocké (gewoon lid)
* Eva Nijenhuis (jeugdlid)
* Roos Nijenhuis (jeugdlid)
* Harry Harmes (gewoon lid)
* Ruud van Gelder (gewoon lid)
* Odile Bocxe (gewoon lid)
* Harry Kok (gewoon lid)
* Paddy Reardon (gewoon lid)
* Bart van der Does (jongvolwassen lid terug van weggeweest)
* Thijs van Holthuijsen (student lid terug van weggeweest)
* Chris Campanelli (jongvolwassen lid)
* Thomas Bos (student lid)
* Simon Cheung (gewoon lid)
* Atsumu Yamada (gewoon lid)
* Peter Kydd (gewoon lid terug van weggeweest)
* Yoshimasa Tsuboi (gewoon lid) 
* Shigenobu Hakama (gewoon lid
* Annemieke Campo (juniorlid
* Michael Kraaij (jongvolwassen lid terug van weggeweest)
* Simon Brown (proeflid) lid geworden
* Michael Siep (gewoon lid)

Wij wensen jullie een hele fijne en sportieve tijd toe bij Houtrak!

Nieuws van Jeco

Houtrak Jeugd Open 6 oktober

Wat was het een fantastische dag! 100 aanmeldingen vanuit het hele land. Het weer was uitstekend en zo ook de sfeer. De overall winnaar van de Francine Saxton beker is Ricardo Veldman met een bruto score van 70. De uitslagen van alle categorieën staan vermeld op onze jeugdwebsite. Uiteraard danken wij alle vrijwilligers die zich hebben ingezet om er zo’n mooi toernooi van te maken!

GolfSixes bereikt finale

Ons GolfSixes team (spelers tot 13 jaar, vanaf baanpermissie tot handicap 36) hebben de landelijke finale bereikt. Op 5 oktober jl. speelde ons team de regionale finale tegen het team van Olympus op  Houtrak en ons team pakte de winst. Op zondag 4 november a.s. staat de finale op het programma, er wordt gespeeld op De Goyer. Heel veel succes!

Club van 100

Op zondag 14 oktober stond er een evenement met onze Club van 100 leden op het programma. Onze sponsoren voor de jeugd draaiden mee met een training, zoals die aan onze jeugdspelers wordt gegeven. Vooraf gaf Sander van Duijn een presentatie over hetgeen we tot nu toe bereikt hebben en de plannen voor het komend jaar. Het was een mooie middag waar iedereen wat van opgestoken heeft.

Bent u nog geen club van 100 lid en draagt u de jeugd een warm hart toe? Neem contact op met jeco@houtrak.nl.

Zo mooi kan de winter zijn!

 

Zo mooi kan de winter zijn! Met de prachtige nieuwe Houtrak mutsen en handdoeken kan de winter niet meer stuk. Ook heel erg leuk als cadeautje! Nu in onze shop.

Copyright (C) 2018 Golfclub Houtrak. U ontvangt deze mail omdat u lid bent van GC Houtrak. Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via MijnHoutrak.