Nieuwsbrief Houtrak oktober 2018

Kunt u de nieuwsbrief niet lezen, bekijk dan de online versie


Van het Bestuur

 • Kent u nog potentiële nieuwe leden? Dan kunnen zij beter nu lid worden, want dan spelen ze tot 1 januari a.s. gratis! En als u iemand aanbrengt, ontvangt u € 50,- shop tegoed plus 2 greenfees.
 • In oktober ontvangt de derde en daarmee laatste groep leden de enquête Players 1st 2018. Wij hopen dat u even de tijd neemt deze enquête in te vullen! Overigens zoeken wij nog een vrijwilliger met enige ervaring in marktonderzoek die het bestuur wil ondersteunen bij de analyse van deze cijfers. Interesse? Neem vrijblijvend contact op met Paul Loohuis, 06 37409012.
 • Heeft u de datum van onze Algemene Ledenvergadering al genoteerd? Donderdag 8 november, 19.30 uur.


oktober 2018

 • Zat. 6 okt. Houtrak Jeugd Open
 • Zon. 7 okt. Club van 100
 • Zon. 21 okt. Clubkampioenschappen Stableford
 • Zat. 27 okt. Iron Man
 • Zon. 28 okt. Voorzittersbokaal

Battle of the Sexes, donderdag 11 oktober


Donderdag 11 oktober wordt de Battle of the Sexes wedstrijd gespeeld. Een matchplay wedstrijd, uiteraard vrouw (rood) tegen man (geel), met handicap verrekening. Als je op die dag kan, schrijf je dan zeker in voor deze leuke wedstrijd. Ook als je nooit meedoet aan de dames- of herendag, ben je meer dan welkom! Deze wedstrijd wordt gezamenlijk georganiseerd door Desiree Schregel (damescommissie) en Wouter Creyghton (herencommissie). Borrel en prijsuitreiking tussen 15.00 en 17.00 uur.

Zondag 21 oktober - RACE TO HOUTRAK - Wie wordt clubkampioen Stableford 2018?

Met ingang van seizoen 2017-2018 is de Race to Houtrak op de kalender gezet, als slotwedstrijd van de wedstrijden in de periode oktober 2017/oktober 2018. Het is niet zomaar een wedstrijd, want de winnaar van deze wedstrijd mag zich clubkampioen stableford 2018 noemen en zal worden beloond met eeuwige roem in de vorm van vermelding op een laureaten-bord in het clubhuis en op de wisselbeker!

Gedurende het hele seizoen 2017/2018 zijn er wedstrijden gespeeld en een groot aantal van deze wedstrijden telt mee voor de ranking naar de Race to Houtrak. Zie hier het reglement hoe deze wedstrijd op 21 oktober a.s. als finale tot stand is gekomen. Om te kijken welke plaats jij bezet: ga naar Mijn Houtrak en kijk onder competities en selecteer ‘race to Houtrak 2018'. (Het laden van de ranking duurt vanwege het groot aantal wedstrijden die meetellen voor de finaledag redelijk lang, dus wees geduldig).

De wedstrijd is over 18 holes met spelvorm individueel stableford, en in tegenstelling tot het reglement zal er op playing handicap worden ingedeeld en zal het een all-tee start zijn.

Na afloop volgt de prijsuitreiking en zal Brasserie de Houtrak rondgaan met een borrelhap en zal zij een lekker stamppot-buffet (prijs volgt) verzorgen.

Schrijf je in voor deze wedstrijd! Maar let op: bij meer inschrijvingen dan 85 zal de ranking bepalen of je wel of niet daadwerkelijk een gooi kan doen naar de titel Clubkampioen Stableford 2018!

Iron Man, zaterdag 27 oktober - alleen voor heren

Deze dag strijden de echte bikkels om de felbegeerde wisselbeker en het recht om zich een jaar lang IRON MAN MASTER van Houtrak te noemen. De spelregels:

 1. Er wordt een ronde 18 holes strokeplay van de backtees gespeeld
 2. Alleen maar ijzers mogen in de golftas.
 3. Hybrides, Houten, Drivers etc. in de tas zijn verboden en resulteren in een diskwalificatie, de wedstrijdcommissie controleert op de 1e Tee.
 4. Alle ijzers mogen (mits max 14 stokken in de tas), ijzer 0, 1, 2 etc
 5. De speler die met het minst aantal slagen binnenkomt mag zich een jaar lang Iron Man Master noemen en komt op de felbegeerde Wisselbokaal te staan!

Kay Bouman zal als IRON MAN MASTER 2017 trachten zijn titel te verdedigen. Schrijf je in via de site. Kosten zijn € 10 en hiervoor krijg je een kop koffie, fantastische prijzen, een onvergetelijke dag en “opscheprechten” dat je er bij was!  

Vanaf november: 18 Holes wintermasters en 9-Holes Winterseries weer van start !

Vanaf november starten deze twee series weer. De eerste Wintermasters staat gepland op zondag 4 november en de eerste 9-holes Winterseries op zaterdag 10 november. De inschrijving zal snel hiervoor worden opengesteld, dus hou de site in de gaten en speel lekker de winter door !

Verslag Vriendinnendag 6 september 2018 TEMPO DOELOE

Na een prachtige zomer troffen wij het die dag niet met het weer. Maar chapeau voor de 56 dames, er was geen enkele afzegging!! Het clubhuis was prachtig versierd met kleden uit Indonesië, ter beschikking gesteld door Anneke Verkade en Jeanne Rijks. Waarvoor onze hartelijke dank! De horeca was gekleed in speciale overhemden, en op de tafels stonden vazen met palmen van de Houtrak, ’s morgens vers geknipt, en papegaaienbloemen.

De dames waren nog niet gestart of het begon te regenen, maar iedereen heeft de ronde afgemaakt en enkele leden van de damescommissie gingen rond met een drankje en een hapje. Wij mochten die dag ook het nieuwe toilet bij hole 9 inwijden, een welkome aanwinst op onze baan. Grote hilariteit was er dat onze latere winnares haar driver had laten staan in het nieuwe toilet!! Bij de prijsuitreiking bleek dat Roos Wisse met Ilja Aris met 37 punten hadden gewonnen voor Liesbeth van Dommelen met Ada Vrolijk door een betere laatste 9 holes. De andere winnaars staan vermeld bij het verslag op de website. Verder was de afsluiting met een heerlijk Indonesisch buffet een geweldig slot van deze geslaagde dag.

Meer foto's

Verslag Vriendendag 2018

Na veel wikken en wegen besloot de wedstrijdleiding om, ondanks de regen en onweersdreigingen plus buienradarinformatie die met de minuut wijzigde, met een half uur vertraging de wedstrijd van start te laten gaan. Van de 95 inschrijvingen hebben het er maar weinig laten afweten en zijn uiteindelijk 86 man gestart.

Zij hebben helaas de eerste 5 tot 6 holes in de regen (soms stortbuien) moeten spelen, maar na de volgende holes met af en toe een waterig zonnetje uiteindelijk droog binnen gekomen. In een vol clubhuis met ook het terras goed bezet werd onder het genot van een drankje en een borrelhap om 18.00 uur de prijsuitreiking met verve door onze voorzitter Ron de Graaf verricht.
 De uitslag is als volgt::

1e Piet Karelse en Jos Gerritsen 42 stbfd 22 punten
2e Aad van der Kwast en Hans Beuger 42 stbfd  20 punten
3e Cees van der Baan en Peter Frijlink 41 stbfd
4e Peter Ogden en Paul Kemp 40 stbfd
5e Willem ten Veldhuys en Wietze Couperus 39 stbfd

Neary
hole 5: Jac Vink 
hole 7: Roger Bekius
hole 11: Ed v.d.Zanden
hole 14: Marco Snelderwaard

Treary
hole 17: Ben Bolsenbroek
hole 18: Robert van Dam

Trofee Invitee

Na de wat mindere weersomstandigheden op de Vrienden- en Vriendinnendag was het op 9 september tijdens de Trofee Invitee heerlijk najaarsweer. Aan deze gezellige wedstrijd hebben 88 golfers meegedaan. De uitslag is als volgt:

1e prijs: Team van Pieter de Wet en Sa Lalisang met 46 stableford punten
2e prijs: Team van Henk van Ewijk en Sebastiaan de Vos met 45 stableford punten
3e prijs: Team van Tim Boer en Tristan Koskamp met 43 stableford punten

Verslag Echt(e)parenbeker 2018

Zaterdag 22 september was het weer zover: de Echt(e)parenbeker. Ondanks deze cryptische beschrijving hadden alle deelnemers een gemene deler: dezelfde brievenbus. Gelukkig straalde het plezier na afloop nog van alle gezichten af. Hét bewijs dat deze sportieve test voor alle koppels ook deze middag weer succesvol is doorstaan.

Ondanks dat de meeste deelnemers over veel levenservaring beschikken, was er toch een jong koppel dat succesvol meedeed om de prijzen. Frederique van Riet toonde zich een speelster met potentie door zowel de longest drive op hole 4 te slaan, alsmede de neary op hole 14 bij de dames te bemachtigen. Die laatste prijs ontving zij overigens als ‘runner-up’. Want wat door velen voor onmogelijk werd gehouden is toch echt gebeurd: een hole-in-one op hole 14. Josette Franken wist met uiterste precisie deze unieke golfprestatie te bewerkstelligen. Voor deze knappe prestatie ontving Josette dan ook terecht een mooie fles champagne.

Uiteindelijk wordt de wedstrijd beslist door de golfprestaties van het beste koppel over 18 holes greensome stableford. De laatste drie edities werden gedomineerd door één echtpaar: Els Dekkers en Carl Waldron. Bij de prijsuitreiking bleek dat de top-4 binnen slechts 2 stableford punten van elkaar lag. Toch wist dit powerkoppel ook dit jaar weer het beste resultaat neer te zetten. Met 40 stableford punten zijn Els Dekkers en Carl Waldron wederom de terechte winnaars van de Echt(e)parenbeker 2018. Met een eagle op 18 en twee birdies, waarvan 1 met een putt van 15 meter laten Els en Carl ook dit jaar zien een sterke combinatie te vormen: zowel op als buiten de golfbaan.

De wedstrijdcommissie, onder leiding van Bob en Wesley, kijkt tevreden terug op een plezierige wedstrijddag. Met een smaakvol diner, verzorgd door Bart en zijn team, werd de dag geslaagd afgesloten.

Algemene uitslag:

1. Els Dekkers en Carl Waldron – 40 punten;
2. Boudine en Bob Welschen – 39 punten;
3. Ria en Rolf Mul – 38 punten (20 punten laatste 9);
4. Barbara en Paul Loohuis – 38 punten (17 punten laatste 9).

Speciale vernoeming door een hole-in-one op hole 14: Josette Franken.

Toilet in baan

 

Er komen geregeld vragen binnen voor wie (m/v?) het nieuwe, vaste toilet naast teebox hole 9 is bedoeld…..
Om het maar “modern” te zeggen, ons toilet is uiteraard Gender Neutraal, dus echt voor iedereen die daar behoefte aan heeft…..

 

Het rooien van de zieke iepen tussen hole 15 en 16

 

 

 

Welkom nieuwe leden

Namens alle leden van GC Houtrak heten wij de volgende nieuwe leden van harte welkom!

* Gilian Newton, proeflid
* David Newton, proeflid
* Eric Boogaard, proeflid
* Jolien Camps, proeflid
* Jian Jin, proeflid
* Su Ma, proeflid
* Ken Brauckmiller, proeflid
* Arthur Leliveld, gewoon lid terug van weggeweest
* Han Sijsling, proeflid
* Maarten van Denderen, gewoon lid
* Ronald Hoogenbos, gewoon lid
* Jacob Anepool, gewoon lid
* Henny Anepool-Garbode, gewoon lid

Wij wensen jullie een hele fijne en sportieve tijd toe bij Houtrak!

Nieuws van Jeco

Het wordt een drukke oktobermaand voor de jeugd!
Op 5 oktober trappen we af met de GolfSixes regionale finale tegen Olympus.
Op 6 oktober uiteraard ons Houtrak Jeugd Open met meer dan 90 inschrijvingen!
En op 14 oktober organiseren wij een evenement voor onze Club van 100 leden. Samen met een aantal jeugdleden trainen zij mee onder leiding van onze professionals.
In de volgende nieuwsbrief volgt uiteraard een uitgebreid verslag van deze evenementen!

Lekker visje voor leuk prijsje!

 

Naast de normale kaart kunt u de komende weken genieten van 3 heerlijke slibtongetjes plus friet en salade voor € 17,50. Welkom!

Nieuws van de shop

 

De shop is gesloten van maandag 15 t/m dinsdag 23 oktober.

Zaterdag 27 oktober Ping Fitting Day, van 12.00 tot 16.00 uur. Iedereen is welkom!

Copyright (C) 2018 Golfclub Houtrak. U ontvangt deze mail omdat u lid bent van GC Houtrak. Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via MijnHoutrak.